LykkeLiga træner online: Rikke og Magda sikrer alle spillere fællesskab under coronaen
Håndboldspillerne fra LykkeLiga fortsætter deres træning trods coronakrisen. Nu foregår det bare online.
Håndboldholdet LykkeLiga for udviklingshæmmede børn træner sammen via deres Facebookside hver mandag. Det sikrer fællesskabet, mener træner Rikke Nielsen. Hun har fået stor ros af kulturministeren for tiltaget.
Idrætshallerne er lukket landet over på grund af smittefare. Det rammer en masse danskere, der ellers gerne vil være aktive.
En særlig gruppe er børnene i LykkeLiga.
Her spiller over 1000 børn med forskellige udviklings-handicap håndbold. Men altså ikke lige nu. Og så alligevel.
For stifter af LykkeLiga, den tidligere professionelle håndboldspiller Rikke Nielsen, og hendes datter Magda streamer hver mandag klokken 17 træning for alle spillerne på de 62 hold rundt omkring i Danmark.
Det hele foregår på LykkeLigas Facebookside, hvor op mod 1.000 spillere ser med.
Noget af det største, vi laver med vores live-tv, er dét der med: Hej Noah, hvordan går det med dig? Så føler de derude, at ”ej, hun kan huske mig!”
Rikke Nielsen, stifter & træner, LykkeLiga
- Noget af det største, vi laver med vores live-tv, er dét der med: Hej Noah, hvordan går det med dig? Så føler de derude, at ”ej, hun kan huske mig!”
Spillerne er langt fra de eneste, der savner at mødes til træning om mandagen. Det gør holdets træner bestemt også, indrømmer hun.
- Hvis der havde været en spat-kurve, de også havde talt om i tv, så havde jeg ramt det røde felt helt fra starten af. For jeg synes, det er så svært at undvære fællesskabet, krammerne og børnene, der kommer ind i hallen og forventningsfulde glæder sig til en træning, fortæller Rikke Nielsen.
Udover virtuel træning, har LykkeLiga produceret en række videoer med nye måder at hilse på.
Minister: - Jeg er stolt af LykkeLiga
LykkeLigas arbejde efter den delvise nedlukning af samfundet – herunder idrætshaller - er blevet bemærket på højeste sted.
Søndag ringede kulturministeren til Rikke Nielsen. Præcis hvad der blev sagt under dén samtale, forbliver mellem Rikke Nielsen og ministeren - men til TV2 Nord giver ministeren gerne et referat.
- Vi mærker alle sammen afsavnet af det fællesskab, vi plejer at indgå i, og her er det en gruppe, som er særligt udsatte, og som har svært ved at finde fællesskaber, selv når samfundet bliver normalt igen. Så jeg er så glad for og stolt af, at de alligevel har fundet en måde at holde fællesskabet i live, siger kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S).
Årets LykkeCup, der skulle være holdt i Herning i år, er for længst aflyst. Nu er drømmen i stedet at rykke hurtigst muligt ud af kælderen og ind i håndboldhallen.
- Jeg håber da, at vi lige så stille efter sommerferien kan begynde i små grupper at starte det op igen, og så bliver vores største udfordring nok at lære de her børn, at de ikke lige må gå hen og kramme hinanden.
Om LykkeLiga
- I august 2016 etablerede Rikke Nielsen Aalborgs første håndboldhold for handicappede børn, fordi hendes dengang 7-årige Magda gerne ville spille håndbold. Ved første træning dukkede 20 børn op.
- I dag består håndboldholdet Aalborg Kidz af ca. 40 spillere fra hele Nordjylland, som mødes hver mandag for at træne.
- Børnenes familier har desuden skabt et fællesskab, hvor de mødes til både træningslejre, familieture og søskende-arrangementer.
- I dag er der 62 hold som Aalborg Kidz i den Danmarksberømte Lykke-Liga.
- I dag består hele LykkeLiga af 557 spillere fordelt på 62 hold - og med 257 frivillige trænere.
- Der er desuden etableret hold på Færøerne og på Grønland.
- For to år siden blev den første LYKKECUP holdt i Gigantium i Aalborg.
Kilde: LykkeLiga