Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvor kan du komme på ferie lige nu? Se det store overblik over rejsevejledninger

Danskere kan snart komme på ferie i udlandet. Men hvor er det sikkert at rejse hen? Nye rejsevejledninger har åbnet for rejser til flere dele af verden. Malta og flere regioner er skiftet fra orange til gul. Foto: Valery Hache/AFP/Ritzau Scanpix

Skal man have coronapas for at rejse ind? Og hvor længe skal man være i karantæne? Få overblikket over de mest populære rejsemål.

Malta eller Mallorca? Eller hvad med Ibiza eller måske Gran Canaria?

Det er nogle af de herlige dilemmaer, som feriehungrende danskere står i fra i dag, når Malta som eneste land og flere regioner i Portugal og Spanien bliver malet gule på Udenrigsministeriets verdenskort med virkning fra lørdag klokken 16.

Verdenskortet giver et overblik over de danske myndigheders rejsevejledninger.

Konkret skal man ikke længere gå i isolation, når man kommer hjem fra endt rejse fra en gul destination.

Ligeledes afskaffes kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner.

De lempeligere rejsevejledninger skyldes, at grænserne hæves for, hvornår lande og regioner kategoriseres som gule. Et land er fremover gult, når incidenstallet, som er antal smittede per 100.000 indbyggere, er lavere end 60.

Ud over en række lempelser i rejsevejledningerne bliver vejledningen til Nepal som eneste land skærpet. Nepal ændrer status fra orange til rød grundet en høj forekomst af den bekymrende variant af coronavirus B1617.

Asturien

Baleariske øer herunder Mallorca og Ibiza med flere

Ceuta

Extremadura

Galicien

De Kanariske øer herunder Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife med flere

Murcia

Valencia

Også Portugal vil man kunne rejse til fra lørdag.

Det gælder dog kun øerne Azorerne og Madeira, mens fastlandet fortsat frarådes.

- Turismen er altafgørende for Spanien og Portugal

Meldingen fra det danske udenrigsministerium vil blive taget vel imod i både Spanien og Portugal, hvor turismen udgør en vigtig del af landenes økonomi, fortæller TV 2s korrespondent Jeppe Krogager fra Spanien.

I Spanien udgør turismen 12,2 procent af BNP, og 8 procent i Portugal.

- Man kan ikke understrege, hvor vigtigt det er. Spanien har hele tiden holdt dørene åbne for turister, hvor eneste krav har været en negativ PCR-test ved ankomst. Udfordringen har været de restriktioner, der har været i de lande, hvor turisterne er kommet fra, siger Jeppe Krogager.

Han beretter om en diplomatisk krig mellem middelhavslandenes udenrigsministre, der alle har været på charmeoffensiv for at understrege, at netop deres land er åbent og trygt:

- Diplomater og udenrigsministre har talt solen sort i både Spanien og Portugal om, hvor parate deres lande er, mens nye feriekampagner har været produceret. Der har nærmest været en krig mellem middelhavslandene, om hvem der fremstod mest sikkert.

Mens danskerne begynder at kunne spore sig ind på enkelte spanske og portugisiske destinationer, er det på den Iberiske Halvø i overvejende grad briter og tyskere, man er optaget af at byde velkommen.

Hvor omkring 1,1 millioner danskere rejste til Spanien i 2018, besøgte 18,5 millioner briter Spanien samme år. Netop Storbritannien ændrer også rejsevejledning til de populære ferielande, og det vækker begejstring.

- I Spanien er man ellevild med, at briterne fra 20. maj vil kunne rejse hertil uden en negativ PCR-test, og i Portugal vækker det stor glæde, at fastlandet i briternes rejsevejledning er malet grøn fra lørdag, siger han.

Danskernes mest populære destinationer

Frankrig

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet?

Når man rejser ind i Frankrig, skal man kunne fremvise en negativ PCR-test, som er højst 72 timer gammel. Testkravet gælder for alle personer over 11 år, og det gælder også, hvis man er vaccineret mod coronavirus.

Skal jeg i karantæne?

Myndighederne anbefaler, at rejsende fra blandt andet Danmark går i syv dages karantæne ved indrejse til Frankrig. Der er dog tale om en anbefaling, ikke et krav. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant? Restauranter og barer i Frankrig holder lukket, og der er indført nationalt udgangsforbud mellem klokken 19.00 og 06.00. Efter planen bliver der dog lempet på disse restriktioner fra 19. maj.

Læs mere om coronarestriktioner i Frankrig her.

Grækenland

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet? Hvis man er vaccineret mod coronavirus, kan man 14 dage efter sidste stik komme ind i Grækenland uden krav om negativ test. Er man ikke vaccineret, er der krav om, at man kan fremvise en negativ PCR-test, som højst må være 72 timer gammel. Testkravet gælder ikke for børn under fem år. Inden indrejse skal man desuden melde sin ankomst til myndighederne, og formularen kan hentes her. Desuden er der stikprøvekontroller, hvor myndighederne udfører lyntest på nogle indrejsende.

Skal jeg i karantæne?

Der er ikke krav om karantæne for rejsende fra Danmark. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant og gå på stranden?

Restauranter, barer og caféer har lukket for indendørs servering, men strandene har åbent.

Læs mere om coronarestriktioner i Grækenland her.

Italien

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet? For at komme ind i Italien skal man kunne fremvise en negativ PCR-test eller lyntest, som er højst 48 timer gammel. Kravet om test gælder ikke for børn under to år. Rejsende til Italien skal ved ankomst registrere sig hos sundhedsmyndighederne. I Italien har nogle regioner desuden valgt at indføre flere restriktioner end dem, der gælder på nationalt plan. Hvis man rejser til øen Sicilien, skal man derfor registrere sig online, inden man rejser dertil.

Skal jeg i karantæne?

Der er krav om fem dages karantæne for rejsende fra Danmark. Efter de fem dage er der krav om, at man får lavet en coronatest. Italiens ambassade oplyser til TV 2, at karantænekravet kan blive fjernet 15. maj, såfremt smittetallene går i den rigtige retning. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant og gå på stranden?

Ligesom Spanien er Italien inddelt i forskellige regioner, og restriktionerne varierer fra region til region. Derudover er der indført natligt udgangsforbud i hele Italien, som gælder mellem klokken 22.00 og 05.00. Det er dog sandsynligt, at udgangsforbuddet bliver sløjfet fra 21. juni, oplyser Italiens ambassade i Danmark til TV 2. I nogle regioner har restauranter og barer åbent mellem klokken 05.00 og 18.00, mens de i de hårdest ramte regioner kun må servere take away. Strandene er åbne med regionale restriktioner, og museer er lige nu åbne i 17 ud af 20 regioner.

Læs mere om coronarestriktioner i Italien her.

Tyskland

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet? For at komme ind i Tyskland som dansker skal man kunne fremvise en negativ coronatest, som er højst 48 timer gammel. Hvis man kommer til landet i bil, kan man dog få lavet en test i Tyskland, og man skal kunne fremvise et negativt resultat, senest 48 timer efter man er kørt ind i landet. Desuden skal danskere melde deres ankomst til de lokale sundhedsmyndigheder, og det kan gøres her.

Skal jeg i karantæne? Der er krav om ti dages karantæne for danskere, som rejser ind i Tyskland. Karantænen kan dog forkortes ved at få lavet en negativ coronatest på femtedagen. Hvis man skal besøge et nært familiemedlem, gælder der andre regler, som man kan læse mere om på udenrigsministeriets hjemmeside. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant?

Også i Tyskland afhænger restriktionerne af, hvilken region man befinder sig i. Fælles for hele landet er dog et udgangsforbud mellem klokken 22.00 og 05.00. Gå- og løbeture på egen hånd er tilladt mellem klokken 22 og 24. Desuden må én husstand maksimalt mødes med yderligere én person. Restauranter må holde åbent for udendørsservering i enkelte regioner, mens de i andre kun må servere take away.

Læs mere om coronarestriktioner i Tyskland her.

Norge

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet? Norge har indført indrejseforbud, hvilket betyder, at det som hovedregel kun er norske statsborgere og udlændinge bosat i Norge, der kan komme ind i landet (med enkelte undtagelser). Heller ikke vaccinerede danskere kan i skrivende stund komme ind i Norge.

Skal jeg i karantæne?

Hvis man som dansker rejser ind i Norge, skal man gå i ti dages karantæne. Karantænen kan dog afsluttes efter syv dage, såfremt man er testet negativ for coronavirus to gange. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant?

I Norge opererer man med tre tiltagsniveauer, hvor restriktionerne kan variere fra region til region. Lige nu har alle de norske restauranter åbent med krav om afstand og sidste udskænkning kl. 22.

Læs mere om coronarestriktioner i Norge her.

Spanien

Skal jeg bruge coronapas for at komme ind i landet? For at komme ind i Spanien skal man kunne fremvise en negativ PCR-test, som er højst 72 timer gammel. Testkravet gælder ikke for børn under seks år. Desuden skal rejsende til Spanien udfylde en formular inden afrejse med sundheds- og kontaktoplysninger, som kan findes her.

Skal jeg i karantæne?

Der er ikke krav om karantæne for rejsende fra Danmark. I skrivende stund er der krav om ti dages karantæne, når man vender tilbage til Danmark, og karantænen kan afkortes ved at tage en PCR-test på fjerdedagen.

Kan jeg spise på restaurant og gå på stranden?

Spanien er inddelt i forskellige regioner, og restriktionerne varierer fra region til region. Strandene har åbent, men adgangen til dem kan begrænses, hvis der kommer for mange mennesker. Restauranter, barer og caféer er åbne, men med begrænsede åbningstider - det afhænger ligeledes af, hvilken region man befinder sig i. Desuden har mindre butikker, teatre og biografer også åbent med krav om afstand. Der er desuden natligt udgangsforbud i Valencia (fra klokken 24 til 06.00), Navarra (fra klokken 23 til 06.00) og på De Baleariske Øer (fra klokken 23 til 06.00).

Læs mere om coronarestriktioner i Spanien her.


Afgift truer havn: Henrik overvejer at omgå reglerne i Sverige

Foto: Regnar Bekker / TV2 Nord

Fiskeskipper overvejer at tanke og handle med svenskerne, når ny CO2-afgift på fiskeriet indfases til nytår.

Fra nytår bliver det dyrere for fiskerne at tage på arbejde. En ny CO2-afgift betyder nemlig, at diesel til kutterne kommer til at stige med 2,25 kroner.

Og det kan få fatale konsekvenser for fiskerne i Strandby. Fiskeriforeningen anslår nemlig, at 45 procent af de mellemstore fartøjer vil være u-lønsomme på grund af afgiften. Og det er netop den type fartøjer, man finder i Strandby.

- Det er ret bekymrende, siger Claus Hjørne Pedersen, der er formand for fiskeriforeningen i Strandby og tilføjer:

- På et eller andet tidspunkt, kan man ikke overleve som havn, hvis halvdelen af fartøjerne forsvinder.

Vil tanke billigere i Sverige

En af fiskerne i byen har en alternativ løsning på det problem, som afgiften giver. Han har ingen planer om at give op endnu.

- Vi fisker en del i nærheden af Sverige, og det kunne være, at det blev sådan, at vi fylder diesel på i Sverige. Og at vi kunne sætte fiskene på auktion derovre - og måske får vi så også lavet noget håndværksmæssigt deroppe, lyder det fra Henrik Larsen, fiskeskipper på kutteren Stjerne i Strandby.

Han er helt med på, at fiskeriet skal omstille sig for at sikre den grønne omstilling, men han er ikke enig i den måde, det foregår på.

- Det er da et psykisk pres, at vi ikke aner, hvor vi står henne. Det er en underlig situation at stå i.

Hvad håber du, der når at ske, inden afgiften indfases?

- Jeg håber, de giver os noget mere tid til at få handelsaftaler på plads og mulighed for at nå at tale med banken og sådan. For det er jo en pludselig, stor ekstraudgift, der kommer, siger Henrik Larsen.

Der findes ikke grønne løsninger endnu

Claus Hjørne Pedersen er ikke sur på sin kollega over, at han overvejer at tanke og handle med svenskerne. For han forstår, at man må gøre, hvad der er nødvendigt, for at forretningen kører rundt. Han har da også selv overvejet muligheden for hans kutter.

Men det er ikke kun afgiften i sig selv, der er et problem, påpeger han.

- Worst case er, at vores flåde halveres, og det kan samfundet ikke overleve. Vi bliver nødt til at få udskudt afgiften og vi skal have et alternativ til diesel først. For som det er nu, har erhvervet ikke økonomien til at omstille sig, når der engang kommer grønne alternativer.

Men kan man ikke bare sætte prisen på fisk op, når jeres omkostninger stiger?

- Nej. Det er udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen på fisk. Så selvom vi skal have flere penge per kilo fisk for at få det til at løbe rundt, er det ikke noget, vi bare lige kan få, forklarer Claus Hjørne Pedersen.

Meningen med afgiften er at få fiskerne over på mere grønne brændstoffer. Problemet er bare, at som det er nu, findes der ikke alternativer til dieselkuttere.

Nogle havne frygter desuden, at afgiften vil få udenlandske fiskere til at undgå at tanke i danske havne.


Har skreget på læger i årevis - nu er hjælp på vej til kriseramte kommuner

Sundhedsminister Sophie Løhde fortæller her om hovedindholdet af den nye aftale.

Der er flere læger på vej til Nordjylland, men det er ikke alle nordjyder, der får gavn af den nye aftale.

År efter år har nordjyske kommuner råbt vagt i gevær over en alvorlig mangel på praktiserende læger.

Men nu lysner det i sundhedstusmørket. Der er nemlig flere hvide kitler på vej til de kommuner, hvor det står værst til.

En ny aftale mellem regeringen og Danske Regioner skal allerede fra årsskiftet sikre flere læger til de områder i landet, hvor manglen er størst, og hvor der samtidig er flest syge borgere.

I Region Nordjylland betyder det, at seks kommuner nu kan se frem til et løft i lægedækningen.

Disse kommuner får flere læger

Kommunerne er:

  • Brønderslev

  • Frederikshavn

  • Hjørring

  • Læsø

  • Morsø

  • Thisted

  • Vordingborg

  • Lolland

  • Guldborgsund

  • Kalundborg

  • Odsherred

  • Lejre

  • Holbæk

  • Næstved

  • Ringsted

  • Sorø

  • Slagelse

Suveræn dårligst dækning

Konkret betyder aftalen, at der kun kan etableres nye lægepraksis i de områder, hvor lægedækningen er dårligst, fortæller sundhedsminister Sophie Løhde (V):

- Og det er især i Region Sjælland og i Region Nordjylland, at vi har den suverænt dårligste lægedækning. Derfor ønsker vi med den her aftale simpelthen at give i de to områder en særstatus.

Indsatsen skal være opsøgende og håndholdt, så regionen kommer i konkret dialog med alle relevante speciallæger i almen medicin. Regionerne skal have et særligt fokus på, at nye speciallæger i almen medicin sikres de bedst mulige vilkår for at indgå i de almenmedicinske tilbud i områderne med lægedækningsudfordringer'.

Udkast fra aftalen

Ministeren vil dog ikke sætte tal på, hvor mange læger, der efter nytår har kurs mod Nordjylland.

- Den nye aftale betyder, at vi giver Region Nordjylland en særstatus ved, at vi allerede her fra 1. januar, som et første skridt i sundhedsreformen, kan sikre, at vi har en særstatus ved, at de kommende praktiserende læger simpelthen bliver målrettet til områder i Region Nordjylland, hvor der i dag er den dårligste lægedækning, lyder det i stedet.

Et element i aftalen lyder desuden, at de store universitetshospitaler ikke må ansætte speciallæger i almen medicin i to år fra årsskiftet og frem.

Her forklarer ministeren, hvad aftalen konkret betyder for Region Nordjylland.

Glæde over aftale

Aftalen betyder også, at Aalborg Universitet kan uddanne 75 flere læger, som man dermed håber på bliver inden for regionsgrænsen, når de skal i beskæftigelse.

Selvom det ikke er alle nordjyske kommuner, der bliver tilgodeset i aftalen, vækker den alligevel stor begejstring hos regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl (V).

- Det er en rigtig god aftale for Nordjylland, men også for balancen af læger generelt i Danmark. Der har længe været behov for at sikre en struktur, så læger ikke bosætter sig i de store byer, men også der hvor der bor færrest. Det sikrer den her aftale netop, siger han.

Men aftalen gælder jo ikke alle de nordjyske kommuner, der har problemer med lægehjælp. Er det godt nok?

- Det er rigtigt, at der eksempelvis er lægemangel i Jammerbugt Kommune, men med aftalen kan vi også prioritere flere ressourcer til andre kommuner, hvis vi finder det nødvendigt, lyder svaret fra Duedahl.

Læger glæder sig over den nye aftale

Også hos de praktiserende lægers talerør i Nordjylland, PLO, er der jubel over udsigten til et snarligt opgør med lægemanglen i det nordjyske.

PLO-formand Jørgen Skadborg udtaler:

- Vi har fuld forståelse for, at der er indgået en sådan aftale, og vi er enige i, at der er behov for, at der kommer flere praktiserende læger ud de steder, hvor behovet er størst. Det er noget, PLO længe har efterspurgt. En national styring af ydernumre er nødvendig for at sikre, at de værst stillede områder ikke bliver udkonkurreret af de bedst stillede.

- For at komme i mål bliver det imidlertid afgørende, at regionerne som aftalt yder en særlig og målrettet indsats for at sikre de kommende læger de bedst mulige vilkår for at etablere klinik de steder, hvor manglen er størst.


Foto: Anne Christensen, TV2 Nord

Prisen slår rekord - det bliver endnu dyrere end det var under energikrisen.

Torsdag når elprisen højere op end den var under energikrisen i 2022.

Prisen peaker mellem klokken 17.00 og 18.00, hvor prisen kommer til at ramme 6,98 øre/kWh - og det er uden afgift og moms. Når det lægges oven i bliver prisen omtrent 10 kroner mer kWh.

Så meget koster det

  • En omgang tørring i tumbleren: Cirka 46,53 kroner for en gennemsnitlig tumbler.

  • En times brug af ovnen: Cirka 25,85 kroner for en gennemsnitlig ovn.

  • En vask i en ikke alt for gammel vaskemaskine: Cirka 7,2 kroner.

  • En opvask i opvaskemaskinen: Cirka 9,8 kroner

Priserne i beregningen her er med afgift og moms, og kommer fra selskabet N1. Prisen bliver 10,34 når det er dyrest.

- Lige nu er der næsten ingen vind over Europa, samtidig er det både mørkt og koldt, og vi bruger derfor meget energi. Det er dog også vigtigt at sige, at vi ikke er samme sted som under energikrisen, det er en uheldig kombination af lav produktion af vedvarende energi og høj efterspørgsel i kortere perioder, som rammer os i disse dage, siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

Ifølge Norlys har elprisen i snit været mindre end 50 øre per kWh, men siden august er den pris steget.

Prisen ser dog ud til at falde igen samtidig med, at der meldes om mildere temperaturer i vejret.

- Men får vi pludselig 14 dage i stræk med hård kulde, og der skal trækkes på de europæiske gaslagre, som ovenikøbet er mindre fyldte i år sammenlignet med sidste år, kan det selvfølgelig ændre sig, men som tingene ser ud nu, ser priserne ud til at falde de kommende uger, siger Mads Brøgger.


En ny købmand tror på projektet, og byen glæder sig over nu at have nok penge, til at redde købmanden.

Købmandsbutikken i Ravnkilde er reddet. Det er lykkes en lokal støttegruppe at samle over 800.000 kroner ind - og dermed har de nu sikret, at byens købmandsbutik kan genåbne.

- Det var en kæmpe, kæmpe, kæmpe god nyhed, lyder det begejstret fra Kirsten Baisgaard, der er formand for forsamlingshuset i Ravnkilde.

I slutningen af september måtte den daværende ejer opgive at drive købmandsbutikken.

Lige siden har borgergruppen Købmandsgruppen forsøgt at samle penge nok ind til, at de kunne genåbne købmandsbutikken.

Tror på butikkens overlevelse

Onsdag aften var der samlet 830.000 kroner, og dermed nok til, at butikken kan genopstå.

- Jamen, det er jo helt vildt. Det bliver hårdt, men også virkelig lærerigt og sjovt, er jeg sikker på, siger Lisa Norman, der er den kommende købmand i Ravnkilde.

Købmandsgruppen håber, at borgerne i byen er klar til at støtte butikken, når den åbner.

- Jeg håber og tror jo, at det er gået op for os alle sammen, at det ikke er nogen selvfølge, at vi har en købmand i byen, lyder det fra Kirsten Baisgaard.

Den kommende købmand er heller ikke i tvivl om, at butikken nok skal klare sig.

- Vi har lavet nogle analyser og fået Dagrofas hjælp til at lave nogle analyser omkring, om den her kan køre rundt i byen. Og det kan den. Så det er jeg slet ikke bekymret for, siger Lisa Norman.

”Købmandsgruppen” håber, at købmandsbutikken bliver klar til at genåbne til maj.


Overtog sin første frisørsalon som 24-årig: Nu har han overtaget sin tredje

Anders Blaabjerg på 25 år er indehaver af tre frisørsaloner i Jylland. Han overtog den første, da han stadig var elev. Det skulle medarbejderne lige vænne sig til.

Det tog et par søvnløse nætter, før Anders Blaabjerg blev overtalt til at skifte sit erhverv til frisør.

I en alder af 20 år kunne den unge mand skrive salgsassistent på CV'et med et job i Føtex. Der gik ikke lang tid, før flere af frisørerne i Thisted var efter den nyuddannede.

- Da Kristian Berthelsen (tidl. ejer af ZoombyZoom Thisted) tog fat i mig, var han den anden frisør. Så måtte jeg forsigtigt lukke den ene dør for at åbne døren som frisør, fortæller Anders Blaabjerg, der til daglig er chef for tre ZoombyZoom-saloner i Jylland.

Døren til frisørverdenen blev åbnet - og der gik ikke lang tid, før flere muligheder stod på dørtrinet.

- Det har altid været lidt en joke, at den skulle være min en dag. Og så kom muligheden, fortæller den 25-årige indehaver.

Anders Blaabjerg var ikke færdiguddannet, da han pludselig gik fra at være elev til chef på en juleferie. Det var et skifte, som både han og hans medarbejdere skulle finde sig til ro med.

- I starten skulle man lige vænne sig til det at have en chef, der er 25 år, når man selv er over, fortæller Maja Ravn Madsen, der har arbejdet som frisør i ZoombyZoom i Thisted i seks år.

Foto: Josephine Hartvig / TV MIDTVEST

Det var et 'match made in heaven', at Anders Blaabjerg valgte at gå frisørens vej. Derfor betyder det ikke så meget, at arbejdstimerne fylder det meste af dagen.

- Jeg har et drive uden lige. Så jeg ved ikke, hvem der stjæler mit ur, når klokken pludselig er 11 om aftenen, og jeg startede klokken otte om morgenen, fortæller den unge iværksætter med et smil.

Kunderne undrede sig heller ikke, da Anders Blaabjerg pludselig var chef.

- Han er stadig bare Anders. Jeg tror, det ligger naturligt til ham, for det var den mulighed, der bød sig, fortæller Hanne Fårup Rasmussen, der til daglig er fagligkonsulent i FOA og har haft Anders Blaabjerg som frisør, siden han startede som elev i forretningen i 2020.

Selvom den unge chef kun er 25 år, så generer alderen ham ikke spor.

- Jeg er lidt en gammel mand i en ung krop. Det tror jeg også, de andre vil sige her, griner Anders Blaabjerg.

Frisørsalonen i Fredericia er den sidst tilkomne i den begyndende perlerække, som Anders Blaabjerg har startet. Han overtog forretningen tilbage i maj, hvor det kun var få måneder siden, at han havde fået ansvaret for frisørsalonen i Aalborg. Derfor klapper den unge mand hesten og holder sig til sine tre nuværende forretninger.

- Aldrig sig aldrig selvfølgelig. Men der har været fart på det sidste stykke tid, så for nu er der ikke flere ting i støbeskeen, fortæller Anders Blaabjerg, mens han ordner håret på Hanne Fårup Rasmussen.