Får skærmdebut i aften: Nordjyske Cecilie på vild rejse i Masterchef
Foto: Metronome / Masterchef
Kærligheden til mad har altid været der for Cecilie, og nu viser hun den frem for hele Danmark.
SPOILER: I artiklen afsløres det, hvorvidt Cecilie Bæch får et forklæde eller ikke til audition.
Nak & æd, Bagedysten, Spise med Price og Masterchef.
Ja, der findes vel ikke mange større danske TV-programmer i gastronomiens verden end dem, og i sidstnævnte program, er der startede en ny sæson i denne uge, og her er en af deltagerne nordjyske Cecilie Bæch.
Og det er ikke bare kommet ud af det blå, at den 27-årige revisor nu skal forsøge at overbevise Masterchef-dommerne - og hele Danmark - om sine evner i et køkken.
- Jeg har altid været glad for mad, kommer det prompte fra den nordjyske bejler til Masterchef-titlen.
- Et af mine minder, fra jeg var helt lille, er, at jeg altid som det sidste før sengetid spurgte min mor, om jeg måtte få noget at spise.
Cecilie husker samtidig tilbage på barndommen, hvor hun sad på køkkenbordet, mens hun smagte på den mad, som hendes morfar havde i gryden og i ovnen.
TV-debuten lader vente på sig
Det tog dog sin tid, før hun valgte at tage skridtet og vise sin store kærlighed til mad frem på TV.
- Jeg har set Masterchef i al den tid, jeg kan huske, og jeg har i mange år tænkt, at jeg ville være med. Men jeg ville gerne øve mig lidt mere, være lidt bedre og rent faktisk være lidt mere sikker på at kunne finde ud af at lave mad.
- Og det var nu eller aldrig, siger Cecilie Bæch om det skridt, hun til sidst tog ind i Masterchef-universet.
Den nye Masterchef-sæson begyndte 27. januar, men Hobro-kvinden har endnu ikke været på skærmen. Torsdag aften bliver sidste audition-dag vist i fjernsynet, og her toner Cecilie for første gang frem.
Og det giver lidt forskellige følelser hos hende, at hun om meget kort tid kan ses på skærmen.
- Det er lidt ambivalent. Vi ved jo ikke på forhånd, hvordan det er klippet sammen. Jeg glæder mig da, men det er også grænseoverskridende, lyder den lidt forsigtige melding fra Cecilie.
'Fuldstændigt vanvittigt'
Selvom hun endnu ikke har set det færdige TV-produkt, har oplevelsen sat sig i hende - og det på den rigtigt positive måde.
- Det var fuldstændigt vanvittigt, siger Cecilie om deltagelsen i programmet.
- Det er det vildeste, jeg har oplevet. Det kan ikke beskrives. Vi er en gruppe af mennesker, der har noget sammen, hvor ingen i resten af Danmark ved noget om det. Det var vanvittige oplevelser og spændende konkurrencer, og man kommer ind med masser af gåpåmod, man er klar, og så mister man alt foran dommerne.
Spoilere er ikke velansete blandt seere af forskellige TV-programmer, men Cecilie Bæch mistede ikke fuldstændig grebet foran dommerne til audition, hvor hun imponerede så meget, at hun fik et hvidt forklæde.
For de uindviede i Masterchef-verdenen er det hvide forklæde et bevis på, at man er gået videre fra audition. Det er også muligt at få et gråt forklæde, som sender deltageren videre til bootcamp, hvor man så igen skal forsøge at gøre sig fortjent til det hvide forklæde.
Skabte venskaber for livet
Deltagelsen i madkonkurrencen har efterfølgende givet grund til refleksioner over, hvad man kan tage med sig videre.
- Man kan nå rigtig meget på 45 minutter, er de første ord, der kommer ud af Cecilie Bæch, da hun skal sætte ord på det, inden hun fortsætter.
- Ting er ikke så farlige, som man går og bygger op til i sit hoved, og så har jeg fået venskaber for livet. At lave mad er vores hobby, og det binder bare folk sammen på en helt anden måde. Vores passion binder os sammen på en anden måde, end man for eksempel gør med sine kollegaer.
Venskaberne og selve oplevelsen er det bedste, hun tager med fra programmet. Det værste skal hun bruge lidt længere tid på at tænke over, før hun dog kommer frem til det.
- Det værste er, når man skal sige farvel til folk (deltagere, der bliver sendt hjem af dommerne, red.). Den her boble går lidt i stykker så, selvom jeg godt ved, at det først og fremmest er en konkurrence.
Det var hårdt at se venner blive sendt ud af programmet, men hun gik ind for at vinde.
- Ellers er der ingen grund til at være med, men jeg er også realistisk. Det er fandeme dygtige mennesker, og jeg tænkte mere på, at jeg bare skulle klare mig igennem den enkelte dag, forklarer Cecilie Bæch.
Hvad så nu?
Den nordjyske kvinde har det godt i sit hverv som revisor, og derfor er gastronomiens kunst heller ikke noget, hun overvejer at gøre til sin karrierevej, men lidt drømme inden for den verden har hun da.
- Jeg vil gerne lave noget på sociale medier om min passion for mad. Det er ikke noget, hvor jeg skal leve af det, men jeg vil gerne dele mine opskrifter med Danmark, slutter den TV-aktuelle Cecilie Bæch fra Horp.
Torsdag aften kan hun se sig selv på skærmen, og det kan venner og familie også, og de glæder sig til at se, hvordan hun klarer sig, siger hun. Det er nemlig kun meget få, der ved, hvordan det egentlig går hende i programmet.
Og TV2 Nord ved heller intet, så hvis vi vil se Cecilie Bæchs rejse i programmet, handler det om at følge godt med på TV3.