Endelig: Nick får erstatning efter dødsulykke
Foto: Søren Broust Hansen
Retten i Hjørring har dømt Grenaa Lossekompagni til at betale erstatning til Nick Vejle, der var tæt på at dø i forbindelse med sit forsøg på at redde to nødstedte fiskere.
Mere end tre år efter en alvorlig ulykke på en fiskekutter i Strandby Havn, som kostede to mænd livet og to andre mænd hjerneskader, har 28-årige Nick Vejle endelig fået erstatning af sin tidligere arbejdsgiver, Grenaa Lossekompagni.
Det har Retten i Hjørring fredag bestemt, skriver Fagbladet 3F.
Nick Vejle har fået erstatningen for svie og smerte og tabt arbejdsfortjeneste, efter han den 4. august 2014 forsøgte at hjælpe to af sine kollegaer, som var faldet bevidstløse om i lastrummet på kutteren, mens de arbejdede med skidtfisk.
Den dengang 24-årige pumpemand, som var ansat til at suge skidtfisk fra kutteren over i en lastbiltank, hoppede per ren refleks ned i lastrummet til sine kollegaer, efter de havde råbt på hjælp. Men i lastrummet faldt han selv bevidstløs om i dampene af svovlbrinte, som skidtfiskene udviklede.
- Glad for at få medhold
TV2 Nord fulgte over to programmer Nick Vejle og hans kæreste Tanja, mens de kæmpede for at få Nick nogenlunde på højkant igen efter ulykken.
Han nåede at ligge i lastrummet i cirka en halv time, før røgdykkere fra Frederikshavn Brandvæsen reddede ham. Iltmangelen gav ham en hjerneskade, så han i dag lide af taleforstyrrelser, spiseproblemer og ataktsi, ligesom han har problemer med at koordinere sine bevægelser. Hans funktionsevne i venstre side af kroppen er også nedsat.
Alligevel er det lykkedes Nick og Tanja at stifte en familie. Nick Vejle er i dag glad for at være blevet tilkendt erstatning.
- Jeg er meget glad for, at jeg fik medhold i retten, skriver Nick Vejle i en SMS til Fagbladet 3F uden at oplyse, hvor stor erstatningen er.
Manglede udstyr og retningslinjer
Ifølge Fagbladet 3F forklarede Nick Vejle i retten, at han ikke vidste, at det kunne være farligt at springe ned i lastrummet for at hjælpe de to, der var i problemer. Han havde aldrig hørt om, at fisk kunne afgive gasser som eksempelvis svovlbrinte.
Da ulykken indtraf, havde Nick Vejle været ansat på deltid hos Grenaa Lossekompagni i fire uger, og han var hverken udstyret med åndedrætsværn eller en såkaldt H2S-måler, som kan måle svovlbrinte. Han mente heller ikke at være blevet fortalt, at han skulle blive på kajen uanset hvad.
Derfor fik Nick Vejle medhold i retten og er altså nu blevet tilkendt erstatning.
Ved ulykken i 2014 omkom de fiskere, der allerede var i lastrummet - 21-årige Morten Christensen og hans onkel, 58-årige Hans Jørgen Hansen.
Se eller gense de rørende udsendelser om Nick Vejle og hans kæreste Tanja her: