En anderledes sankthans: - Jeg håber, der er godt vejr for en gang skyld
Tre fulde arbejdsdage er brugt på at skabe gigantisk træskulptur - for blot at se den gå op i røg.
- Jeg synes, det er mega unikt, at vi kan gøre det her.
Snart er det tid til Sankt Hans, og hvor det over de senere år er blevet en anelse (køns-)politisk ukorrekt at brænde hekse, er det mere eller mindre spøjse ting, der ryger på bålet.
Modsat det nationale afbrændingsforbud sidste år, bliver der i år rig mulighed for at forkulle noget på søndag 23. juni.
I Fjordbyen i Aalborg, lige ved Limfjordens bred, er der også i år udsigt til et arrangement - og endnu engang med en afbrænding af den mere særprægede slags.
Det er Christian Steen Møller, teatertekniker på Teater Nordkraft, der sammen med Mikkel Munk Iversen, samme teaters scenemester, igen har været i arbejdstøjet
De bor begge i den særprægede bydel i Aalborgs Vestby og sidste år skabte de af genbrugsmaterialer en gigantisk fugl.
Go big or go home virker til at være tankegangen, for i 2022 var det en kæmpe træ-krabbe, mens det sidste år blev en fugl.
I år?
- Jeg tror, den hedder brachiosaurus, eller noget af den stil. "Langhals" er den nok også kendt som, lyder det fra Christian Steen Møller.
Sker ikke andre steder i Danmark
Og for dig, der ikke er så velbevandret i dinosaurer, er der tale om et af de største dyr, der nogensinde har gået rundt på planeten.
Brachiosaurus var en 25 meter langhalset planteæder, der kunne løfte sit hoved 13 meter over jorden, og vejede 32-37 ton.
Og afbrændingen af det store dyr gør ikke ondt trods det hårde arbejde:
- Først og fremmest så handler det mest om, at vi synes, det er sjovt at gøre. Og vi synes, det er sjovt at sætte ild til det, supplerer de med et grin.
De forklarer, at det i år har været sværere at skaffe de nødvendige materialer.
- Der er mange ting, der bare er så flygtige i hverdagen. Alt er tilgængeligt hele tiden, og vi kan få det alle steder. Det er tilgængeligt i de her to uger, hvor vi går og bygger det. Og så er det væk, siger Mikkel Munk Iversen.
Ifølge ham sker det ikke nogen andre steder i Danmark på den her måde.
For den anden del af duoen, Christian Steen Møller, er der nu kun en ting at gøre: Håbe.
- Jeg håber, der er godt vejr for en gangs skyld, siger han og slutter:
- Og så håber jeg, der møder en masse mennesker op, har en god aften, får en øl eller sodavand - og ser skulpturen brænde.