Personalemangel på hotel: Tvunget til at lukke restauranten
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST
Det er for svært at skaffe personale, så nu har medejeren af Hotel Steenbergs i Nykøbing valgt at lukke restauranten.
Personalemangel presser restaurationsbranchen. På Mors har Steenbergs Hotel & Brasserie lukket restauranten på grund af mangel på ansatte.
Steenbergs Hotel & Brasserie i Nykøbing er blevet ramt af et fænomen, der her ramt hele landet. Mangel på personale gør det svært at drive en restaurant.
Så selvom hotellet har et helt nyt køkken, så betyder personalemanglen, at det i dag kun bliver brugt til at lave morgenmad til hotellets gæster. Restauranten lukkede i fredags.
- Det er en beslutning, vi traf her i foråret, da vi fik en opsigelse fra vores køkken- og restaurantchef. Så stod vi i en situation, hvor det ville komme til at hænge på min hustru og mig selv. Og det har aldrig været vores intention, at det var os, der skulle stå for driften af køkkenet og restauranten, fortæller Jens Holmgaard Pedersen, bestyrelsesformand og medejer af Steenbergs Hotel & Brasserie og fortsætter:
- Jeg synes, det er dødærgerligt. Men beslutningen kan godt blive lavet om. Vi har jo et køkken og en restaurant, hvor det bare er plug and play. Vi har alt af inventar, så med den rigtige forpagter kan restauranten hurtigt blive åbnet igen, siger han.
40 procent af stillingerne er ubesatte
Problemet for restauranten er, at det er svært at skaffe nok gæster i lavsæsonen. Og i højsæsonen har det været et problem at skaffe nok personale.
- Så kom der en sygemelding, så fik vi hurtigt et problem.
Men det er ikke kun på Mors, at restaurationsbranchen har det svært.
- Lige nu er det omkring 40 procent af stillingerne i branchen, vi ikke kan besætte. Værst ser det ud i køkkenerne, siger den tidligere formand for Danmarks Restauranter og Caféer, Jacob Niebuhr.
Ifølge den tidligere formand er det et landsdækkende problem, men Jacob Niebuhr vurderer, at sæsonforretningerne er ekstra hårdt ramt.
- Jeg tror, at vi kommer til at se forretninger lukke på grund af det her, siger han.
På Mors hos Steenbergs Hotel & Brasserie glæder man sig over, at man har en sund forretning med udlejningen af 20 hotelværelser. Og så håber ejeren stadig på, at den rigtige forpagter en dag banker på døren.
- Men det skal være en, som er villig til at skrue op og ned for sin egen arbejdstid. Det bliver man nødt til, siger Jens Holmgaard Pedersen.