Rigtig nordjysk julemad: Den skal hænge ved
Ingen jul uden snak om sovsen. Skal den skæres ud? Være tynd? Eller bare som mor plejer?
Kokken fra Fårup Skovhus er ikke i tvivl, når det kommer til sovsen.
- Den skal kunne hænge ved kartoflerne, griner Bo Larsen.
Du kan se kokkens tre bedste tips til julesovsen længere nede.
Kraften får du foræret
- Det heldige er, at til jul har vi både lavet and og flæskesteg. Og det giver en vigtig ting. Nemlig en rigtig god kraft, slår Bo Larsen.
Hermed understreger han også, hvad han mener, hovedingrediensen bør være.
Se her, hvordan Bo Larsen laver sovsen:
Surt og sødt
Når først kraften er i hus, gælder det to andre vigtige elementer, der kan glæde smagsløgene hos de fleste.
- Vi skal have noget surt og sødt. Det søde har vi til dels fra anden, som jo har været stoppet med æbler, svesker og løg. Og så er der det sure. Der plejer jeg at gøre det nemme. Jeg tager lidt af saften fra asierne, det tilføjer en rigtig god syrlighed, siger Bo Larsen, som ikke ser nogen grund til at komplicere frembringelsen af sovsen.
Bo Larsens tre bedste tips til julesovsen
Brug kraften fra anden og/eller flæskestegen
Surt og sødt er altafgørende. Sødt fås fra kraft og fløde. Surt fra saften fra asierne.
Sovsens konsistens skal være, så den hænger ved kartoflerne
Lillejuleaftensdag får du kokkens råd til det sidste element på julebordet - en ting, der ifølge kokken ikke må laves før den 24.