Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

'Voldsomt irriterende': Honning-Hennings vejbod plyndret ad to omgange

Henning Jensen beder folk i området om hjælp.

Peter Plys på rov?

Man skulle næsten tro, at det var tilfældet. For to gange på godt og vel et døgn er Henning Jensens vejbod blevet udsat for tyveri.

- Det er voldsomt irriterende, og jeg forstår ikke, hvordan der er nogen, der kan få sig til det, siger Henning Jensen, bedre kendt som Honning-Henning.

Vejboden på Næssundvej i den lille landsby Karby har han haft i mange år. Aldrig har han dog oplevet tyveri af en kaliber som den her.

Natten til lørdag ved 00.30-tiden kunne han høre skridt ude i gruset foran hans hjem. Da han rullede gardinerne fra, nåede han kun akkurat at se bagenden af en grå eller beige bil, som hastede væk fra stedet.

Om morgenen stod det klart for honningavleren, at personerne i bilen havde nappet al hans honning i vejboden. Der var for, hvad der svarer til 550 kroner af den søde spise.

Stjal 50 kilotung kasse

Tyveriet fik Henning Jensen til at sætte en lås på kassen, hvor honningen opbevares. Det faktum holdt dog ikke tyvene fra at komme tilbage natten til søndag. For de havde tilsyneladende fået smag for honningen, og da de var fremme, havde de på ingen måde tænkt sig at tage tomhændet hjem.

Selvom der var en aluminiumsplade på toppen af kassen, og Henning Jensen desuden havde gjort en masse for at gøre den 50 kilo tunge kasse modstandsdygtig overfor blæst, så lykkedes det alligevel tyvene at få honningen med sig fra Næssundvej.

I anden omgang tog de ikke blot honningen, men derimod hele kassen med sig. Gerningspersonerne slap ifølge Henning Jensen af sted med honning til en værdi af knap 500 kroner. 

Efter hændelsen har han skrevet et opslag på Facebook, hvor han beder folk om hjælp.

"Er der nogen, der ser en salgskasse smidt et eller andet sted, så må I gerne give mig et kald. Den ser ud som en gammeldags bistade med aluminium på låget. Der var en køletaske i den med honning".


Mørkeland-skuespiller: Med bus fra Aalborg Teaters øvelokale til rød løber i København

Patrick A. Hansen spiller en håbefuld journalistpraktikant i storfilmen Mørkeland. Men til daglig er han at finde på Aalborg Teater.

Siden Patrick A. Hansen var ganske ung, har han haft en ide om, at skuespil nok var noget for ham.

Derfor var det også noget af en oplevelse, da han tidligere på ugen var til premiere på filmen Mørkeland - efterfølgeren til storfilmen Kongekabale - hvor han spiller den håbefulde journalistpraktikant Simon.

- Barnet kom lidt op i mig, da jeg sad og så filmen. Det var jo første gang, jeg så det færdige produkt, som jeg synes, er blevet rigtig godt, siger Patrick A. Hansen, som er tilbage på Aalborg Teater, hvor han til daglig slår sine folder.

- Jeg har været til rød løber-arrangementer før, men et af dem var under corona, så der var ikke så mange mennesker. Nu følte jeg at hele Christiansborg var med. Pia Kjærsgaard var der og Magnus Heunicke rendte også rundt. Så det var lidt en chokeffekt fra den øve-boble, jeg er i lige nu, siger han.

Patrick A. Hansen er ved at øve til en verdensundergangskabaret, der får premiere på Aalborg Teater i starten af September.

Hør Patrick A. Hansen svar på "10 korte om Aalborg":

Patrick og Anders i varme vinterjakker

Mørkeland er den første biograffilm, som skuespilleren medvirker i. Og udover ham selv, så består rollelisten af kapaciteter som Nicolas Bro, Charlotte Munck og Anders W. Berthelsen, der spiller karakteren Ulrik Torp, som mange nok kender fra Kongekabale og bøgerne af Niels Krause-Kjær, som filmene er baseret på.

Særligt sidstnævnte arbejdede Patrick A. Hansen tæt med under optagelserne.

- Da jeg fandt ud af, at jeg skulle spille sammen med Anders, begyndte jeg at glæde mig. Jeg er vokset op med at se mange af hans film, og jeg tænkte, at der var meget, jeg kunne lære fra ham. Den dynamik kunne jeg trække på i rollen som journalistpraktikanten, der respekterer den erfarne Ulrik Torp, siger Patrick A. Hansen.

Optagelserne til filmen sluttede for et års tid siden. Nu skal filmen ud at leve et liv, som Patrick A. Hansen har nul indflydelse på. Men selvom det er hans første medvirken i en stor dansk biograffilm, tager han del roligt.

- Jeg prøver at være nysgerrig på, hvordan filmen bliver modtaget - det gør jeg sådan set altid - for det kan også sætte nogle tanker i gang i mig. Men så længe, jeg ved, at jeg har gjort mit bedste, og der er blevet arbejdet med blod, sved og tårer for at skabe et godt product, så kommer jeg ikke til at skamme mig, selvom nogen måske synes, det er noget lort.

Fem mails for meget

Patrick A. Hansen er vokset op på Fyn, og inden han flyttede til Nordjylland, var han også et smut rundt København. Men det var på ingen made en skuffelse for skuespilleren at lande et job lige netop i Aalborg.

Som barn var storby-oplevelsen en helt særlig tur til en by på Fyn:

- København skræmte mig lidt, så jeg var meget opsøgende på at komme herop. Jeg bankede på teatrets døre mange gange og sendte nok også lige fem mails mere, end jeg burde, for at gøre opmærksom på mig selv. Men jeg ville bare rigtig gerne være en del af holdet, og så kunne jeg godt lide byens geografiske placering ved fjorden.

Det er nu snart tre år siden, at den drøm blev til virkelighed, og det har på alle mulige måder været det, skuespilleren håbede på.

- Jeg får lov til at spille rigtig mange forskellige roller, og det var præcist det, jeg ville. Og så synes jeg, Aalborg som by er rigtig dejlig. Jeg føler mig hjemme, siger skuespilleren.


Kulturmødet på Mors 2022. Foto: Per Bille / Kulturmødet Mors

570 arrangementer: Her kan du finde direktøren

Nu er det tid til Kulturmøde Mors. Casper Ryttergaard glæder sig til, at det går løs, og én koncert ser han især frem til.

Traditionen tro vender Kulturmødet Mors tilbage i uge 34, og de første arrangementer på programmet løber af stablen i dag fra klokken ni. 

Frem til lørdag vil det gå løs med blandt andet koncerter, samtaler og debatter på de 25 scener. 

Direktør for Kulturmødet, Casper Ryttergaard, har set frem til dagen, og han er i den grad klar. 

- Vi har 570 arrangementer, og jeg glæder mig til det hele, siger han til TV MIDTVEST. 

Sidste år havde Kulturmødet 35.000 besøgende, og direktøren forventer ikke, at det tal bliver lavere i år. 

- I de seneste seks år har vi hvert år oplevet, at der kom flere og flere publikummer, og i år åbner vi tre nye scener, siger han. 

Han fortæller, at Kulturmødet i år har særligt fokus på Norden. Han fremhæver koncerter med kunstnere som færøske Eivør og svenske Sarah Klang. Han ser desuden frem til en samtale med den norske forfatter Linn Ullmann. 

Et arrangement, som Casper Ryttergaard ser særligt frem til, foregår i Nykøbing Kirke. Her spiller Peter Sommer nemlig sammen med ensemblet Who Killed Bambi, og her vil direktøren helt sikkert indfinde sig blandt publikum. 

- Hvis jeg skal pege på ét navn, bliver det Peter Sommer. Jeg har længe været kæmpe fan af ham, siger han. 

Peter Sommer og Who Killed Bambi spiller både klokken 19 og 21 torsdag aften.


16-årige Sverre jubler: Her vækker regeringsudspil glæde

Regeringens nye udspil kan gavne uddannelser og de unge gevaldigt.

Regeringen er kommet med et udspil, hvor det skal være muligt for 17-årige - med et kørekort - at køre bil mellem klokken 05.00 og 20.00 uden ledsager.

Og det udspil kan de unge med flere godt lide.

- De tager rigtigt godt imod det, i hvert fald her i Aars hos Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (HEG), lyder det fra TV 2 reporter Malthe Birger Jensen.

- Det er altså et sted, hvor der er omkring 1400 elever, som er fordelt på mange forskellige retninger.

Maskinmekanikere, elever osv. huserer til daglig på det værksted, hvor TV 2 reporteren er på besøg.

- Jeg tager cyklen fra Suldrup, som er en fem kilometer fra skolen, som jeg går på lige nu. Her til vinter er planen, at jeg skal køre med bus i skole, lyder det fra landbrugsmekaniker-eleven Sverre Oosterhof.

Han er 16 år, og han er ikke i tvivl om, at det vil betyde meget for ham, hvis det bliver muliggjort, at 17-årige kan køre alene i en bil.

- For mig vil det jo være en kæmpe mulighed, for det er lidt en hård tjans at cykle i skole hver dag. Et kørekort, og selv kunne køre i bil, vil gøre det noget nemmere for mig at komme i skole.

- Også på min fremtidige læreplads, forklarer Sverre Oosterhof.

Se interviewet med Sverre herunder:

Transporttid fylder meget hos de unge

Udspillet fra regeringen bringer også glæde frem hos HEG-direktør Ulf Givskov Bender.

- Jeg synes, at det er megagodt, at vi i fremtiden kan få løst nogle af de der problemer, der er i det her område, indleder direktøren.

- Den her geografi, hvor den kollektive trafik er svær at få til at give mening for de unge i forhold til skolen og deres fritidsaktiviteter.

Han kan mærke, at transportmuligheder og mobilitet fylder meget hos de unge.

- Særligt transporttiden fylder meget for de unge i dag. Det kan godt være, at du går i en klasse med nogen, der har en fritidsaktivitet, men hvis du ikke kan komme hjem med bussen om aftenen, så tager du ikke afsted sammen med dem.

- Så får du ikke det der sociale sammenhold, og der er faktisk også undersøgelser, der viser, at transporttiden har en direkte sammenhæng med risikoen for, at du ikke gennemfører din uddannelse, siger direktøren for HEG.

For Sverre er det en forholdsvis kort rute, han har til skolen, men alligevel vil rejsetiden være utroligt lang, når vinteren kommer, og han skal med bussen.

- Hvis jeg tager bussen her til vinter, så tager det cirka tre kvarter at komme til Aars, og jeg vil også være på skolen 20 minutter før skolestart. Det er jo ikke perfekt, slutter Sverre Oosterhof.

I regeringens udspil vil der være en nultolerance overfor promille, hvilket vil sige, at de 17-årige slet ikke må have alkohol i blodet, hvis de har tænkt sig at styre et køretøj. Her gælder promillen op til 0,5 altså ikke.


Om lidt skal hun løbe 902 km: Se de vilde højdepunkter fra sidste år

Snart skal hun det hele igen. Bare i dobbelt så lang tid.

Mandag går det løs. Den nordjyske ultraløber Stine Rex skal endnu en gang præstere noget, ingen anden kvinde på kloden har gjort.

I seks døgn skal hun løbe rundt om søen i Aabybro. Hun skal, endnu en gang, slå verdensrekorden og tilbagelægge 902 kilometer.

Og nej, der er ikke tale om en genudsendelse. Det er en helt ny - men igen vanvittig – rekord, hun vil slå, efter hun også sidste år smadrede verdensrekorden ved at løbe 505,6 kilometer rundt om søen.

Som opvarmning til vanvidsløbet, kan du her se de bedste øjeblikke fra sidste års rekordløb:

Første døgn:

Løbsstart:

Ved løbsstart havde Stine Rex sat et mål om at løbe 486 kilometer indenfor tre dage. Hun ville slå Victoria Brown, der, på daværende tidspunkt, var indehaver af verdensrekorden. På 72 timer løb hun 471 kilometer. Sådan gik starten:

Fem par sko:

Stine Rex var forberedt på ømme fødder, og havde derfor medbragt fem forskellige par sko til løbsstarten. Efter bare et par timer, måtte hun skifte første gang.

Autocamper til søvn:

Hun havde taget en autocamper med, der stod tæt ved løbsruten, så hun havde et sted at sove og hvile. Planen var kun at sove to timer på de tre døgn. Kom med indenfor her:

Første krise:

Stine Rex gennemførte den første nat helt uden søvn, og fra morgenstunden løb hun ind i sin 20. time. Men ud på natten gennemgik Stine Rex sin første rigtige krise.

- Jeg havde krise kl 04. Mine øjne lukkede bare i hele tiden. Så jeg kæmpede bare, fortalte hun til TV2 Nord under løbet.

Program til 6-dages løb med SMIL

Herunder er et udpluk fra programmet til Stine Rex' rekordforsøg. Du kan se hele programmet her.

Mandag

Kl. 12.00: Borgmester Mogens Gade skyder løbet i gang, og Stine Rex og David Stoltenberg går i gang med deres rekordforsøg.

Kl. 17.00: Nordjyske Bank Halvmarathon - SMIL og løb et halvmarathon - Fællesløb hvor vi løber 21,0975 km.

Kl. 17.15 -18.00: Børnesjov på scenen med Smilbamsen og Lars fra Club Nord.

Tirsdag

Kl. 08.00: Torben Keller starter sit rekordforsøg: Lunges rundt om søen i 24 timer

Kl. 09.00 - 09.30: Camilla og Christinna Rytter Juhl løber sammen med Stine Rex

Kl. 14.00: Christian Fuhlendorff på rekordjagt. Stand-upperen Christian Fuhlendorff sendes ud på et 24 timers løb, hvor han vil forsøge at løbe 100 km.

Kl. 17.00 - 20.00: Ro & kajak i søen - Gjøl Ro & Kajakklub. Oplev klubbens ro-sammen event, hør om hvad det kræver og prøv evt. en tur.

Onsdag

Kl. 14.00: Christian Fuhlendorff på rekordjagt. Stand-upperen Christian Fuhlendorff slutter sin 24 timers løb.

Kl. 16.00 – 20.00: Marathon interview – Verdens længste løbende interview. TV2 Nords journalist Malthe Birger Jensen løber sit eget marathon sammen med Stine Rex, og interviewer hende under samtlige 42 km.

Kl. 19.00: Jonni Hefty giver et nummer og bagefter sender Club Nord Lars han af sted fra scenen, med nedtælling og publikums hjælp, på en løbetur med Stine og David.

Torsdag

Kl 10.00 – 21.00: Hoppeborg

Kl 18.00: Sussi på løbeben - Sussi Nielsen kommer og løber med Stine

Kl. 20.00: Zjakalen optræder, og bagefter sender Club Nord Lars ham afsted fra scenen, med nedtælling og publikums hjælp, på en løbetur sammen med Stine og David.

Fredag

Kl. 15.00 - 20.00: De Gratis Fritrækkere. Kom og snak med Jane, Peter og alle de andre - Se deres seje biler.

Kl 20.00 – 20.30: Spøgelsestimen med Mikkel ”Er der nogen?” Egelund og Club Nord Lars. Uhyggelig sjow med lodtrækning blandt alle udklædte og Meet´n´greet med Mikkel.

Kl. 21.00: Amatørløber Mogens Pilgaard Sørensen starter på et 15 timers forsøg på at løbe 100 km. inden lørdag kl. 12.00 (Personlig rekord).

Lørdag

Kl. 10.00 - 12.00: Internetstjernen Jaxstyle/Jacob Krull løber runder med Stine, og livestreamer på hans kanaler - Kom og mød ham

Kl. 10.00 – 13.00: Theodor – AaBs mascot deltager i Klovneløb og 6 dages løb med SMIL

Kl. 11.00 – 12.00: Klovneløb. Vi går efter at lave Danmarks største klovneløb. Aage Klovn (Var med til at starte klovneløbene op i Danmark) starter løbet og løber med. Der er Gratis soft Ice til deltagerne fra Rya Is. Lodtrækning om gevinster efter løbet.

Kl. 13.00: Ildsjæle i løb. Brandmænd fra beredskabet løber sammen med Stine i en runde eller to.

Søndag

Kl. 12.00: Meny Aabybro Le grand finale. Stine Rex og David Stoltenborg slutter rekordforsøg. Champagne og kage sponsoreret af Meny

Andet døgn:

Første delmål nået:

Stine Rex rundede 200 kilometer på de første 24 timer. De næste to døgn behøvede hun derfor ikke løbe så hurtigt, som hun havde gjort indtil der. Men det sled på skoene. Og derfor måtte hun låne sko af andre løbere på ruten.

27 timer uden søvn:

Efter 27 timer rundede hun 226 kilometers løb - uden at have sovet en eneste gang.

En hård nat - musik hjælper

De mange kilometer havde for alvor sat sig i kroppen hos Stine Rex, der plagede sin træner og ægtemand om at holde pause. Men han sagde nej. Og først 10 kilometer senere, fik hun sig en lur på 40 minutter. Da hun var tilbage på løberuten, hjalp lidt sang hende i gang.

Tredje døgn:

Danmarksrekord slået

Stine Rex rundede 339,7 kilometer og slog dermed danmarksrekorden for en løbedistance inden for 72 timer. Der manglede dog stadig cirka 146 kilometer til verdensrekorden med 26 timer tilbage.

Et døgn tilbage

Efter 350 kilometer øgede Stine Rex farten. Hun manglede 136 kilometer for at slå verdensrekorden med lidt over et døgn tilbage.

Uenighed om pause

Efter 375 kilometer var Stines partner og træner, Dan Kristensen, og hende selv ikke enige om, hvor lang en pause, hun skulle holde. Hun foreslog 45 minutter, han foreslog en halv time. Hun endte med en pause på en time.

Slår personlig rekord

Før rekordforsøget havde Stine Rex aldrig løbet mere end 394 kilometer. Stine Rex runder 396 kilometer.

400 kilometer fejres med manér

Det blev fejret med manér, da Stine Rex rundede 400 kilometer. Da hun kom forbi scenen, var der viftende flag og brag fra konfettirør.

14 timer tilbage

Med 65 kilometer og 14 timer tilbage tog Stine Rex en pause for at sove. Hun gik ind i sin autocamper og lagde sig. Hun havde behov for både søvn og massage.

Regn over Aabybro

Voldsom nedbør ramte Aabybro hen på natten. Det stoppede ikke Stine Rex' verdensrekordforsøg. Midt i regnen fik hun løbe-selskab af TV2 Nords fotograf, Bruno Stagsted.

VERDENSMESTER!!

Med stadig tre timer tilbage af rekordforsøget kunne Stine Rex kalde sig verdensmester. Hun havde løbet knap 486 kilometer på 69 timer og havde sovet omkring fire timer under hele forsøget. Men der var ikke gået 72 timer endnu, og derfor fortsatte hun løbet.

72 timer

Det var en rørt Stine Rex, der stoppede med at løbe efter 72 timer. Hun nåede i alt 506,6 kilometer.


'FPSO FLUMINENSE' i Campo de Bijupir・Salema ved Brasiliens kyst. Foto: Marcus Almeida Modec

Drama i omstridt havn: 24 timer før ankomst er kæmpe fartøj ikke godkendt

Bare 24 timer før den planlagte ankomst af den hidtil største ordre ved skrotværftet MARS Europe endnu ikke om, man får tilladelse til at få det kæmpe brasiliansk fartøj i havn.

Glæden var stor, da skrotværftet MARS Europe i Frederikshavn for halvandet år siden kunne offentliggøre, at man havde landet den hidtil største ordre; nemlig ophugningen af det enorme fartøj, Fluminense FPSO.

Det største skib der hidtil skal skrottes i Frederikshavn.

I dag - bare et døgn før den planlagte ankomst - er forhandlingerne om, hvorvidt det brasilianske fartøj overhovedet får lov at komme ind i Frederikshavn Havn, endnu ikke afsluttet.

- Jeg ved ikke, hvornår eller om Fluminense kommer, for der er ikke skrevet under på en aftale, siger kommunaldirektør Thomas Eriksen, Frederikshavn Kommune, der i foråret overtog driften og ansvaret for havnen, efter økonomisk kollaps som selvstyrende havn.

Forhandler fortsat om vilkår

Ifølge mediet Maritime Danmark skulle Shells FPSO Fluminense ankomme i morgen fredag til nedbrydningsværket Modern American Recycling Services (MARS) i Frederikshavn, men nu er det usikkert, hvorvidt de planer holder.

Forhandlingerne mellem Frederikshavn Havn og MARS er tilsyneladende ikke forløbet uden forhindringer.

- Vi forhandler frem og tilbage omkring kontrakten. Det handler om generelle vilkår og hvilke knaster, der måtte være, vil jeg ikke udtale mig om, siger Thomas Eriksen.

Heller ikke direktør Kim Thygesen fra MARS ønsker at udtale sig om sagen.

På spørgsmålet om, hvornår Fluminense ankommer, lyder svaret, at det ved han ikke, ligesom han ikke ønsker at uddybe årsagen til, at den planlagte ankomst nu alligevel ikke ser ud til at holde.

MARS har ikke ønsket at sætte ikke tal på ordrens størrelse med ophugning og genanvendelse af Fluminense, men har ikke lagt skjul på, at ordren er den hidtil største i virksomhedens historie.

Der skal være ordnede forhold

MARS Europe har de seneste fire år lejet sig ind på hele 300.000 kvadratmeter på Frederikshavn og er den største lejer på havne, men hverken det eller det faktum, at der er tale om en ordre ud over det sædvanlige til det lokale værft, ændrer ikke på Frederikshavn Kommunens tilgang til kontrakten.

- Der skal være ordnede forhold, og vi tilgodeser ikke en virksomhed på havnen på grund af en økonomi, det er et spørgsmål om samspil med omgivelserne og alle, siger kommunaldirektør Thomas Eriksen.

Kommunaldirektøren fastslår, at der er sket ændring i praksis fra havnens side i forhold til at godkende kontrakter og aftaler.

- Vi har strammet op i forhold til, hvordan det tidligere var på havnen, men det er vigtigt, at vi har aftaler på plads i forhold til, hvad der sker, hvis noget går galt, ligesom vi også skal sikre, at der overhovedet er plads til det kæmpe fartøj på næsten 400 meter, siger han.

Kæmpeuheld fra efteråret spøger

De skærpede kontraktmæssige krav sker blandt andet på baggrund af, at et af skrotværftets skibe, Zafiro Producer i oktober sidste år rev sig løs fra fortøjningerne, da gigantskibet lå til ophugning.

Skibet bragede ind i Orskov Yards dok og en borerig, ligesom uheldet fik færgetrafikken mellem Frederikshavn og Gøteborg til at stå stille flere timer på grund af fare for at skibe ville trække sig ud i færgehavne.

Ingen personer kom til skade, men der er sket skader for millioner af kroner - skader som endnu ikke er afklaret hos de respektive forsikringsselskaber.

- Det var en Ahaoplevelse for os, det der skete i efteråret, så det er klart, at det spiller ind i forhold til, hvad vi har opmærksomhed på nu, siger kommunaldirektør Thomas Eriksen:

Kim Thygsen direktør hos MARS forklarede tilbage i foråret 2023, at med kæmpeordren på FPSO Fluminense var det et step op ad stigen og en blåstempling af MARS Europe som indgang til markedet world wide, men nu få timer før dens ankomst, er det endnu uvist, om den igennem 18 måneder aftale overhovedet bliver til noget.

Fluminense

FPSO Fluminense blev sat i drift i 2003 i Bijupirá og Salema-oliefelterne i Campos Basin. Bijupirá og Salema felterne er placeret ved siden af hinanden, omkring 250 km øst for Rio de Janeiro, i vanddybder fra cirka 470 til 800 m.

Shells FPSO Fluminense er sidst registreret på den internationale skibssporingsside, VesselFinder, for 100 dage siden ud for den brasilianske kyst. Ifølge TV2 Nords oplysninger befinder fartøjet sig torsdag eftermiddag i farvandet mellem Norge og Danmark.