24-årig står bag: Nordjyllands bedste bageri kåret
De sidste fire år har Caroline Kegel drevet sit eget økologiske og biodynamiske mikrobageri. Det er nu hædret, med en fornem pris.
I barndomshjemmet i Lønstrup begyndte Caroline Kegel et vaskeægte bageeventyr.
Først eksperimenterede hun med kager, men blev senere fascineret af surdejen.
- Det er jo noget, jeg har med hjemmefra. Man kan egentlig sige, at jeg er vokset op i det, fortæller hun.
Kærligheden til bageriet resulterede i, at Caroline Kegel startede sit eget bageri, som oplevelsesportalen "Opdag Danmark" nu har kåret som Nordjyllands bedste.
- Det havde jeg faktisk ikke helt regnet med, siger hun.
Lokalt motto
Vinduerne hos Kegels Bageri er prydet med teksten "Bread out west", og det skal symbolisere, at bageriet ligger i den lille kystby Lønstrup.
- Jeg kan godt lide, at jeg er del af en større lokal fortælling ved, at vi samarbejder på kryds og tværs, fortæller Caroline Kegel.
Store samarbejder
Kegels Bageri samarbejder med forskellige restauranter, på tværs af Nordjylland.
Det inkluderer blandt andet Lønstrup Madhus, Café Slugten, Haws i Løkken og Kornets butik i Hjørring.
På trods af bageriets fremgang og den nylige kåring, forventer Caroline Kegel ikke, at skulle udvide mikrobageriet.
- Jeg kunne sagtens sælge mere til for eksempel caféer og restauranter, men det har jeg ikke nogen planer om. For jeg vil gerne holde bageriet i en størrelse, der passer til det liv, jeg gerne vil leve, siger hun.