Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kents søster blev dræbt for 27 år siden - nu er der håb for at finde gerningsmanden

Ny dna-metode får nordjyske Kent Klemmensen til at håbe på, at politiet kan finde frem til, hvem der dræbte hans storesøster.

Det er en historisk drabssag, der i øjeblikket er i gang i Københavns Byret.

Her er en 54-årig mand, som i februar blev anholdt på sin arbejdsplads i Nordjylland, tiltalt for at stå bag drabet på 23-årige Hanne With, der blev kvalt og stukket ihjel i sin og kærestens lejlighed på Nørrebro i København tidligt nytårsmorgen i 1990.

Den 54-årige mand er tiltalt for drabet, efter at slægtskabssøgning i politiets eget dna-register har udpeget ham som den sandsynlige drabsmand ud fra de dna-spor, der blev fundet på gerningsstedet i 1990. 

Det er første gang, at denne metode fører til en tiltale.

I Fjerritslev følger Kent Klemmensen interesseret med i drabssagen fra København. Det er nemlig aldrig blevet opklaret, hvem der dræbte hans søster Conny Birgitte Svendsen på Bornholm i 1997.

Kent Klemmensen håber, at den nye dna-metode kan lede politiet på sporet af hans storesøsters drabsmand.

- Som pårørende er det vigtigt at få fundet en gerningsmand, så man kan få lukket et kapitel. Der er to store spørgsmål, som altid trænger sig på i drabssager: Hvorfor og hvem?, siger Kent Klemmensen, som i 27 år har håbet på at få besvaret de spørgsmål.

- Man kan ikke bare lukke det. Der vil altid gå en rundt derude, som har gjort det, og du får ikke ro som pårørende, før du får at vide, hvem gerningsmanden er, siger han.

'Noget må være gået galt'

Conny Birgitte Svendsen blev sidst set i live 31. august 1997 om aftenen. Hun blev fundet død i sin seng dagen efter.

- Det er godt, der kommer fokus på sagen igen. Nu er der gået 27 år, siden drabet skete, og ventetiden har været lang. Det er skønt at få sagen belyst igen, fordi det også kan få eventuelle fejl, der er begået i efterforskningen, frem i lyset, siger Kent Klemmensen og uddyber:

- Der er tale om et drab, der er begået på en ø med 40.000 indbyggere, og vi står stadig i en situation, hvor det ikke er opklaret. Så noget må være gået galt.

Det var en dna-prøve fra en 15-årig dreng, som i 2018 blev anholdt og sigtet i en sag, der tidligere i år fik politiet til at anholde Hanne Withs mulige drabsmand, fordi den 15-åriges dna var nært beslægtet med den nu tiltalte mands.

Tidligere måtte politiet kun søge efter et dna-match mellem spor og en gerningsperson, der i forvejen var i politiets register. Efter et borgerforslag, som blev stillet i 2022, blev det ændret, så man nu også kan lede efter nære familiemedlemmer i registret.

Det giver Kent Klemmensen fornyet håb.

- Med det nye værktøj, som ikke beror lige så meget på, at man skal være heldig, tror jeg, det er det tætteste, vi har været på at få opklaret sagen, siger Kent Klemmensen.

Vigtigt at få opklaret sagen

Drabssager forældes aldrig i Danmark, så Conny Birgitte Svendsens drabsmand kan meget vel være den næste, man forsøger at finde ved hjælp af den nye dna-metode.

- Jeg håber, at de tager Connys sag op igen, og at de lykkes med at finde gerningsmanden, men der er et stykke vej endnu, siger Kent Klemmensen og fastslår, hvorfor det vil være vigtigt for ham at få sagen opklaret:

- Conny kommer ikke tilbage uanset hvad, men det er vigtigt at få belyst eventuelle fejl, der er begået i efterforskningen, så politiet kan lære af dem.

Der ventes at falde dom i sagen om drabet på Hanne With 11. juli.


Superligakampen mellem AaB og Lyngby Boldklub på Aalborg Portland Park fredag den 13. september 2024. Foto:

Karakterer: - Han var et niveau over de fleste andre

Morten Bruun, TV 2 Sports ekspert vurderer AaBs spillere i den dramatiske 2-1-sejr over Lyngbu.

Vincent Müller: 7

Kasper Jørgensen: 4

Oumar Diakhité: 2

Sebastian Otoa: 3

Mylan Jiménez: 4

Kasper Davidsen: 4

Andres Jasson: 3

Melker Widell: 7

Andreas Bruus: 4

Mathias Jørgensen: 6

Oliver Ross: 5

Indskiftere:

Lars Kramer: 5

Diego Caballo: 3

Kelvin John: 2

Mads Bomholt: UB

Nicklas Helenius: UB

AaB

En usandsynlig heldig sejr til AaB, som var spillet helt ned efter pausen. AaB har store problemer med at dominere kampene, og Menno van Dams intentioner om højt pres og overfaldsfodbold støder altså ind i nogle andre realiteter.

Lyngby

Virkede nærmest fraværende før pausen. Men satte sig til gengæld totalt på spillet efter pausen og måtte føle sig ramt af fodboldens største uretfærdighed, da AaB scorede sejrsmålet. Jonathan Amon er lige lovlig meget enmandshær.

Kampens spiller: Melker Widell (7)

Melker Widell var et niveau over de fleste andre på banen. Dejligt touch på bolden og dygtig til at se spillet. Vidunderlig stikning til Mathias Jørgensen ved målet og flot langskud på overliggeren. Men han har det med at falde ud af kampene.


18-årig AaB-helt skabte miraklet: - Det er en drengedrøm

En drengedrøm gik i opfydelse fredag aften på Aalborg Portland Park.

Fodbold er ikke altid retfærdigt.

Sådan var det i hvert fald, hvis man så på spil og chancer fredag aften på Aalborg Portland Park, hvor AaB vandt 2-1 over Lyngby BK, selv om sidstnævnte sad tungt på kampen.

Helten blev den kun 18-årige AaB-midtbanemand, Mads Bomholt, der stik mod spil og chancer scorede sejrsmålet fire minutter inde i overtiden.

Mads Bomholt kommer fra AaB-akademiet og har det seneste år kæmpet for at blive en fast del af AaBs førsteholdstrup.

- Det er noget, jeg har drømt om, lige siden jeg startede i AaB. At score foran alle de fans er en drengedrøm. Jeg har ikke ord for det lige nu, siger Mads Bomholt til TV2 Nord.

Hvad tænkte du, da den gik ind?

- Jeg nåede ikke rigtig at tænke. Det var bare et kæmpe jubelbrøl, og min krop sitrede. Det var en fantastisk følelse, siger han.

Mads Bomholt kom til AaB som U/13-spiller fra partnerklubben Hadsund Boldklub. I maj fik han en kontrakt, som løber helt frem til sommeren 2028.

Video: Mogens Jørgensen

Sejren på 2-1 til AaB giver klubben tiltrængte point efter tre nederlag uden scoringer i træk.

Men måden sejren kom i hus på, kan det nordjyske hold ikke være tilfredse med. Det erkendte AaB-anfører, Mathias Jørgensen, også efter kampen.

Men han var samtidig opløftet over, at folk fra bænken kom ind og satte et aftryk på kampen.

- Det er ikke bare de 11, der starter inde, som bidrager. Mads (Bomholt, red.) kommer ind og afgør den her kamp. Det er fuldstændig forrygende, siger han.

- Og det er ikke kun hans indhop, men alle indhop. Det bliver så vigtigt for os hele sæsonen, at alle mand griber chancen, når de bliver skiftet ind, siger Mathias Jørgensen, der selv stod for AaBs første mål i kampen.

AaB har nu ni point efter otte kampe. Med sejren over Lyngby lægger AaB dog en smule afstand til nedrykningsstregen.

Næste opgave bliver en af de hårde, når nordjyderne gæster Parken og FC København mandag 23. September.

Video: Mogens Jørgensen

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den unge AaB-spiller scorede sit første Superliga-mål i tillægstiden af anden halvleg.

På hjemmebanen Aalborg Portland Park tog AaB imod Lyngby BK i et brag i bunden af Superligaen.

Derfor var der meget på spil, da de fredag aften spillede mod hinanden. Og det endte med et drama af dimensioner, da Mads Bomholt i tillægstiden af anden halvleg blev helten.

Han sikrede en sejr på 2-1, og det sikrer AaB de tre point.

AaB fik sig dog et chok lige fra begyndelsen af kampen, da Lyngbys Tobias Storm lavede en lynscoring efter blot to minutter med hælen. Målet blev dog annulleret efter et VAR-tjek, som viste, at der var hånd på bolden af Storm.

Herfra var det et AaB-hold, som kom bedre med, og Oliver Ross fik styret en bold mod mål efter et indlæg, men Lyndby-målmanden endte med at redde forsøget.

Det var to hold, som pressede hinanden højt i banen, og som ikke gav muligheden for, at nogen af dem kunne få ro til at sætte mange afleveringer sammen. Det resulterede også i, at ingen af holdene kom frem til særlig mange chancer.

Men på grund af en skade til Sebastian Otoa blev der lagt seks tillægsminutter til, og det udnyttede AaB-anfører, Mathias Jørgensen.

AaB i panik

Melker Widell fandt Jørgensen med en bold i dybden, hvor anføreren blev en-mod-en med Lyngby-keeperen. Men en flad afslutning udplacerede han keeperen og sendte AaB på pause med 1-0.

Efter en god AaB-start på anden halvleg, åd Lyngby sig tilbage i opgøret. Igen manglede man dog de store chancer, og det var Melker Widell denne gang ved at udnytte til Aabs fordel.

Midtbanespilleren fik sendt et langskud på overlæggeren, og det gav endda to returbolde, som AaB dog ikke fik sendt i mål.

Derfor var det også ekstra ærgerligt, at Lyngby få minutter senere, i minut 71, scorede et mål. Leon Klassen modtog et indlæg, som to AaB-spillere missede, og han kunne nemt klappe den i kassen.

Herfra var det Lyngby, som sad på de store chancer og AaB, som kæmpede for en uafgjort. Af flere omgange gik AaB-forsvaret og tillod store chancer i mod sig - heriblandt en friløber, som Vincent Müller læste med bravur.

Og selvom det skete efter 88 minutter, kom Lyngby frem til flere store chancer.

Der blev lagt fem tillægsminutter til, og igen skulle AaB udnytte de mange minutter i enden af en halvleg.

Her sendte Mads Bomholt den i kassen, da bolden tilfældigt endte for fødderne af ham, og han skød flat i målet. Dermed endte det med en 2-1-sejr til AaB på trods af en indsats, hvor Lyngby også kunne fortjene en sejr.

Med sejren er AaB på ottendepladsen i Superligaen med ni point - og fire point ned til nedrykningsstregen.

Opdateres...


Foto: Henriette Maj Pedersen / TV2 Nord

Advokatundersøgelse er en del af budgettet - V vil ikke acceptere

Venstre er som de eneste ikke med i budgetaftalen i Frederikshavn Kommune. De ville ikke anerkende, at den kommende advokatundersøgelse er objektiv.

Frederikshavn Havn overgik i maj til at blive en kommunal havn. Det skete på grund af en massiv gæld på 1,6 milliarder kroner, som havnen ikke havde mulighed for at betale.

Her blev der af byrådet i Frederikshavn også besluttet, at der skulle laves en advokatundersøgelse af havnen. Det handler blandt andet, hvordan havnen er endt med de økonomiske problemer, som den er, og hvem der er ansvarlig for det.

Men Venstre har hele tiden ment, at det ikke var en objektiv advokatundersøgelse, da det er samme advokatfirma, Bech-Bruun, der skal foretage denne undersøgelse, som afdækkede forhold omkring ledelsen i Frederikshavn Havn.

Nu står der i budgetforliget, der landede fredag i kommunen, at forligspartierne er enige om, at advokatundersøgelse af forløbet på havnen, "understøttes fuldt ud som en objektiv klarlægning af forløbet". En formulering, som Venstre ikke kunne skrive under på, og derfor er de som de eneste ikke med i budgetaftalen. De vil gerne have, at det er et andet advokatfirma, der tager sig af undersøgelsen.

- Vi mener slet ikke, at den er uvildig, og det har vi ment hele tiden. Hvis vi skrev under, skulle vi være enige i det, men vi kunne ikke acceptere den præmis, at vi skulle omfavne undersøgelsen, siger Jan Bjeldbak, gruppeformand for Venstre.

Han fortæller selv, at Venstre var tæt på at kunne skrive under, hvis ikke undersøgelsen var med. De mener selv, at budgettet ser fornuftigt ud.

- Hvis borgmesteren kan sige, at enten omfavner vi i Venstre undersøgelsen, eller så er vi ikke med i budgettet. På den måde ville hun enten få lukket munden på os med undersøgelsen, ellers kan hun sige, at vi ikke vil samarbejde. Vi mener ikke, at man i budget skal have undersøgelsen med, siger Jan Bjeldbak.

Borgmester: Vi skal holde sammen

Hos borgmester, Birgit S. Hansen (S), mener hun ikke, at det er en måde at få Venstre til blot at rette ind og være enig.

- Alle forligspartier var enige om, at det var vigtigt. Vi forpligter os til at arbejde sammen og respektere undersøgelsen. Nu skal vi holde sammen og kigge fremad, da vi har fået en havn ind. Og det er en kæmpe opgave, fortæller Birgit S. Hansen.

Hun tilføjer også, at der ikke er nogen, som har fået mundkurv på, hvis man satte en underskrift på budgetaftalen.

- Det er ikke sådan, at man ikke må være kritisk eller mistænksom i fremtiden. Vi skal bare være enige om, at vi kan samarbejde fremadrettet med den store opgave, vi har. Det hænger sammen med budgettet og undersøgelsen for forligspartierne, at man anerkender, at undersøgelsen er valid og dens resultat, siger borgmesteren, som tilføjer, at hun er meget glad for det budget, som forligspartierne er nået frem til.

Hele udlægningen, som Birgit S. Hansen kommer med, er den konservative 2. viceborgmester, John Lamp Henriksen, enig i.

- Havnens situation er en del af budgettet, og det var forligspartierne enige om. Der kan komme ting næste år, som sætter økonomien under pres, og så skal vi stå sammen, og det har vi nu et fælles afsæt til at gøre. Vi har ikke behov for at stritte i alle mulige retninger, og vi vil selvfølgelig tage resultatet af undersøgelsen til efterretning, når den kommer, fortæller han.


Kongedisciplinen til brandmændenes OL: - Jeg har fortrudt flere gange

Disciplinen bliver kaldt modbydelig, og den er meget hårdere end træning, når Toughest Firefighter Alive løb af stablen til Brandmændenes OL i Aalborg. Se de hele indslaget her.