Jannie og Allans bryggeri holder kun åbent syv timer om ugen
Det lille nanobryggeri Bangsbo Brewing Company åbnede i 2023. I dag har de succes med at sælge specialøl fra deres taproom i Frederikshavn.
Det er fredag eftermiddag, og fredagsbaren er åben ved Bangsbo Brewing Company i Frederikshavn.
Gæsterne er bænket tæt ved et par store borde i den ene ende af det lille bryggerilokale.
I den anden ende står bryggeriets tanke med øl, der er ved at blive brygget til frit skue for gæsterne.
Og det er helt bevidst, at folk skal sidde lidt tæt, når de besøger bryggeriet.
- For os er øllet en social ting. Kender man ikke hinanden, men man sidder måske og drikker den samme øl, så spørger folk ”hvad synes du om den?” Så er samtalen ligesom i gang, siger Allan Jensen fra Bangsbo Brewing Company.
Dørene åbner klokken 15.00 og lukker allerede igen klokken 18.00.
For nanobryggeriet er kun åbent to dage om ugen: tre timer fredag og fire timer lørdag.
Programserien ”Humlen ved Nordjylland” besøger Bangsbo Brewing Company. Se programmet her. Artiklen fortsætter under videoen.
Der manglede sådan et sted
Det er Allan Jensen og Jannie Kristensen, der står bag det lille bryggeri – både som ejere og som bryggere.
De to grundlagde bryggeriet i 2023, og de bestræber sig på at have seks forskellige øl på menuen ad gangen.
Det nordjyske bryggeri brygger 150 liter øl ad gangen. Dermed er Bangsbo Brewing Company et såkaldt nanobryggeri.
Et nanobryggeri er det mindste bryggeri indenfor bryggeriverdenen med produktioner på under 1000 liter øl i en batch.
- Vi skulle se, om det kunne gå her i Frederikshavn. Om folk var med på idéen. Der manglede sådan et sted, hvor man kunne sidde og hygge sig sammen med nogen. Og det lader til, folk har taget det til sig, siger Allan Jensen.
Eksperterne fra programmet ”Humlen ved Nordjylland” besøger det lille bryggeri, og de bliver blandt andet præsenteret for øllen ”Le Moon”, der er en såkaldt Imperial Pastry Sour.
En øl, der er brygget med citron og vanilje, som ifølge bryggeriet er blevet en efterspurgt favorit.
Og den falder da også i god smag ved øl-eksperterne:
- I har ramt en meget fin balance. Den topper listen over de spændende øl. For eksperimenter er fine nok, men man skal gerne slippe heldigt af sted med dem. Det har I gjort med den her, siger øl-ekspert Anders Kissmeyer.
Du kan se mere fra Bangsbo Brewing Company og fra øl-eksperternes øvrige tur til det allernordligste Nordjylland, hvor de også besøger Skagen Bryghus i uge 29, på tv2nord.dk og TV 2 Play.