Aflysning af stævner koster klubberne - Vi mister op til en million
Påsken plejer for mange at være lig med sportsstævner, men for andet år i træk har Danmarks største håndboldstævne Rødspættecup i Frederikshavn måttet aflyse. Samtidig krydser en række af foråret og sommerens øvrige stævner og turneringer fingre for, at de ikke ender i samme situation. Aflysninger har nemlig store konsekvenser - både for foreningerne og de mange deltagere, der må finde på andre aktiviteter.
Normalt går 4.500 børn og unge indmarch i Spar Nord Arena i Frederikshavn, når Rødspættecup bliver skudt i gang.
Sådan bliver det ikke i år. Påsken plejer for mange at være lig med sportsstævner, men for andet år i træk har Danmarks største håndboldstævne Rødspættecup i Frederikshavn måttet aflyse.
- Jeg har det megatræls med det. Jeg havde virkelig glædet mig, lyder det fra 12-årige Isabella Marie Bülow, der spiller i Sæby HK.
Hun havde set frem til at deltage i stævnet for anden gang. Trods aflysningen kan hun og holdkammeraterne ikke slippe håndbolden. De samles derfor flere gange om ugen på multibanen i Sæby.
Aflysning koster klubberne
Faldende medlemstal og økonomi er blandt de ting, som kan ramme idrætsklubberne, når stævnerne må opgives. Det mærker håndboldklubben Frederikshavn IF, der står bag Rødspættecup.
- Som klub mister vi jo op til en million kroner i mistede indtægter. Mange af vores samarbejdsklubber står også til at miste store indtægter, siger formanden for FFI Håndbold
FFI Håndbold er ikke de eneste, der udfordres af aflysningerne.
- Det er vore tids telefonbogssalg, kan man sige. Der er mange klubber, der er afhængige af at tjene penge til resten af sæsonen. Vi ryger jo ind i forårssæsonen nu, hvor de stævner, man tjener penge på, bliver aflyst, og det giver klubberne problemer, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund.
Flere klubber krydser fortsat fingre for, at de til sommer kan afholde deres turneringer. Én af dem er Dronninglund Håndbold, der står bag Dronninglund Cup. Normalt huser stævnet 3.000 spillere fordelt på 18 forskellige nationer.
- Jeg håber på, at vi kan få lov til at holde det her stævne, selvom vi ikke tror på det 100 procent, så lever vi stadig i håbet. Vi er nødt til at være positive, fortæller formand i Dronninglund Håndbold, Torben Pedersen.
Håndsrækning i vente
De klubber, der allerede har måttet aflyse stævner, har haft mulighed for at søge økonomisk støtte. Danmarks Idrætsforbund har oprettet nødpuljer, der kan dække en del af det tab, som klubberne lider.
- Vi forventer at uddele 80 millioner kroner til de klubber, der har mistet omsætning, siger Morten Mølholm Hansen.
I alt har 2.000 klubber søgt om kompensation.