Liv byder velkommen ombord på skoleskibet Danmark
Frederikshavn har fejret sig selv og sine 200 år igennem flere dage forud for den officielle markering tirsdag, det er sket blandt andet med en maritim messe, for havnen og det maritime spiller en vigtig rolle for byens identitet.
Havnen er en vigtig del af Frederikshavns historie og identitet, og derfor er byens 200-års jubilæum som købstad blevet markeret med en maritim festival. Her tiltrak særligt et skib stor interesse. Nemlig Skoleskibet Danmark.
Liv Vilsgaard er blandt dem, der viste frem. Hun er selv tidligere elev på skibet, der er noget ganske særligt for netop Frederikshavn.
- Man er jo helt vildt stolt over skibet, og det er fedt at kunne vise det frem i ens hjemby og sørge for, at der er en masse, der kommer til at kende skibet og ved, hvilke muligheder det har at byde på og hvilke oplevelser, der kan vente forude, siger Liv Vilsgaard.
Liv Vilsgaard påmønstrede skoleskibet i marts og var med på togt indtil sidst i juni. Skibets besætning består af 80 elever og 16 fastansatte.
Skibet tilhører Forsvaret og er hjemhørende på flådestationen i Frederikshavn, og mange er interesserede i at komme om bord for at se og høre mere om det 65 meter lange skib.
For Frederikshavn er det helt naturligt, at havnen skal spille en stor rolle i markeringen af de 200 år som købstad.
- Havnen og den maritime industri, værft og så videre, er en voldsomt stor del af Frederikshavns identitet eller DNA, så derfor faldt det naturligt, da man begyndte at planlægge det her, at vi skulle få det op at stå, siger Preben Reinholdt, formand for Maritim Festival.
Havnen er Frederikshavns omdrejningspunkt og spiller en afgørende rolle. Det kommer ifølge Preben Reinholt ikke til at ændre sig.
- Fortiden skal man måske ikke dvæle så meget ved, men man skal sikre sig sin fremtid, og når det er fremtiden vi kigger på, så er det her af en voldsom stor betydning for Frederikshavn, fastslår han.