Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Det var skjulte optagelser, der fældede den tidligere lokalpolitiker.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Dermed er der sat endegyldigt punktum i sagen, der stammer helt tilbage fra 2019.

Den tidligere lokalpolitiker Per Zeidler, der bor i Skelund ved Hadsund, er blevet dømt for rufferi. Det har Vestre Landsret afgjort torsdag eftermiddag.

Dermed har Vestre Landsret stadfæstet den dom, som byretten i Aalborg i marts 2023 kom frem til, hvor han blev idømt ni måneders fængselsstraf.

Dog med den undtagelse, at hvor byretten fandt, at der skulle konfiskeres 16.720 kroner fra Per Zeidler, som byretten mener, han uberettiget har tjent, er Vestre Landsret kommet frem til, at det blot er 10.000 kroner, der skal konfiskeres fra den tidligere lokalpolitiker.

Den tidligere politiker er blevet dømt i en lignende sag i 2019. Foto: TV2 Østjylland

Per Zeidler, der i årevis var en profil som byrådsmedlem og udvalgsformand i Syddjurs Kommune for Liberal Alliance, var tiltalt for rufferi ved at arrangere en række gangbang-arrangementer i sit hjem i Mariagerfjord Kommune og ved arrangementerne at have modtaget en del af den betaling, der skulle gå udelukkende til kvinderne.

Skjulte optagelser

Sagen begyndte, da en kvindelig journalist gik undercover og udgav sig for at være interesseret i at medvirke i ekspolitikerens gangbangs, hvor en eller to kvinder tilfredsstiller flere mænd ved et sexorgie.

I samtalen forklarede han selv, at han fik 20 procent af indtægterne fra de såkaldte gangbangs. Under byretssagen forklarede den rufferidømte ex-politiker imidlertid, at han havde lugtet lunten og derfor smurte tykt på i samtalen.

Han sagde, at han aldrig havde modtaget procenter for arrangementerne, men han erkendte, at der er blevet afholdt gangbang-arrangementer i hans hjem.

Tilbage i 2019 blev Per Zeidler også dømt i en tilsvarende sag om rufferi, hvor han blev dømt for at arrangere 73 gangbangs rundt omkring i landet. Det spillede ind i byrettens afgørelse, at de nye ulovlige forhold begyndte blot omkring en uge efter, at han lige var blevet dømt.

Udover konfiskeringen af de 10.000 kroner er han blevet dømt til at betale sagens omkostninger.


Henrik Nielsen, der er ledende overlæge og professor på Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital bekræfter, at Nordjylland har fået det første tilfælde af coronavirus.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Epedemien er sæsonbetonet, og opfører sig, som influenza plejer.

I øjeblikket er der særligt mange, som bliver ramt af en infektionssygdom.

Og det er særligt influenza, som folk bliver ramt af. Det er på trods af, at en vaccine blev tilbudt gratis til ældre over 65 år og andre borgere i særlige risikogrupper. I øjeblikket er omtrent 12 personer indlagt i Nordjylland med influenza.

- Ved juletid begynder de første tilfælde, og så de kommende uger, der bliver der flere og flere, så vi er i en epidemi af influenza nu, forklarer Henrik Nielsen, Henrik Nielsen, ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

Og lige præcis den fase, vi står i nu af den her epidemi, hvad er det for en fase?

- Ja, det er den tid, hvor der over nogle uger kommer flere og flere tilfælde, indtil vi når et toppunkt, som formentlig kommer i løbet af februar, svarer han.

Men det er meget normalt, så der er ikke noget usædvanligt ved det, vi oplever lige nu?

- Nej, det er jo sæsonbetinget og klimatisk. Det jo vinter, og indimellem kommer der lidt sne, og indimellem er der lidt koldt og regn. Og det er jo de vilkår, som er godt for virus - og smitte i blandt mennesker, siger Henrik Nielsen.

Antallet af påviste tilfælde og indlagte er på højt niveau og både antal tilfælde og indlæggelser er stigende, skriver SSI i den ugentlige opgørelse.


Hans arbejdsplads er 'Danmarks bedste': Fahad er stolt

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Det vækker smil på fabrikken i Aalborg, at de er blevet hædret med titlen som 'Årets Arbejdsplads' af 3F.

Fahad Mohammed Omar, der har arbejdet på fabrikken i et helt årti, er i hvert fald et stort smil, da TV2 Nord møder ham fredag.

- Det motiverer en til at være her i 10 år mere. Siemens er bare et glad sted, mere kan jeg ikke sige, smiler han.

Se hele indsalget øverst i artiklen.


Foto: Ib Wiliam Christensen

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Den nordjyske succestræner kan jobbe fra hjemmet i Vodskov.

Jacob Friis er netop præsenteret som finsk fodboldlandstræner. Men han kommer primært til at opholde sig i Nordjylland.

Det kom lidt som en overraskelse og så alligevel ikke.

- De har valgt blandt så mange, og at det så lige blev mig, det er jeg da enormt stolt og ydmyg over, fortæller han.

Sådan lyder det fra den nordjyske succestræner, Jacob Friis, der i starten af ugen blev præsenteret som ny cheftræner for det finske A-landshold.

Og den nordjyske beskedenhed er ikke til at tage fejl af.

- Det er jo ikke sådan, jeg render rundt og klapper mig selv på skulderen hver dag, så det er jo nok menneskelig natur, at det er rart at blive bekræftet i, at noget af det, man gør, ikke er helt skidt.

Jacob Friis har tidligere været cheftræner i AaB og Viborg. Han har senest fungeret som assistenttræner i den tyske Bundesligaklub Augsburg. Men selvom trænergerningen snart i stedet foregår i Finland, flytter ham og familien hjem til Nordjylland.

Nærmere bestemt Vodskov.

- Jeg elsker fodbold og er privilegeret over at leve af at være fodboldtræner. Men det, der er endnu vigtigere, er, at familien har det godt og trives, siger Jacob Friis.

Hør hvad han fortæller om det nye job her:

TV2 Nord talte fredag med Jacob Friis over FaceTime.

Savnet hjem

Han og familien har nu boet 15 måneder i Tyskland. Fodboldtrænerens tre børn på henholdsvis 6, 9 og 11 år har i mellemtiden gået på international skole.

Men savnet til det nordjyske har været stort.

- Vi har haft det godt i Tyskland, men når man har små børn, så vil de gerne være tæt på bedsteforældre, venner og alt det, de kender. Nu får jeg det bedste fra begge verdener, siger han.

I jobbet som finsk landstræner behøver Jacob Friis nemlig ikke at være i Finland på fuld tid.

Ifølge ham er det et moderne job, hvor mange opgaver kan varetages fra hjemmet i Vodskov.

- Jeg skal have en god fornemmelse af, hvad der sker i finsk fodbold og besøge klubberne i Finland, siger han og forsætter:

- Men en lige så stor del af arbejdet ligger i at screene de finske spillere, der spiller rundt omkring i Europa og hele verden. Det er et internationalt moderne job, hvor det er lidt underordnet, hvor man er bosat. Meget af arbejdet ligger andre steder.

Rejsedage væk fra familien kan dog ikke undgås. Så nordjyden skal have gang i lidt skema-gymnastik.

- Nu får jeg flere sammenhængende dage, hvor jeg er væk fra familien, men også flere sammenhængende dage, hvor jeg kan planlægge min tid og mine opgaver, så vi kan være sammen, lyder det fra Jacob Friis.

Jacob Friis begynder i jobbet som finsk landstræner på søndag, mens han og familien flytter til Nordjylland i slutningen af marts.


Nordjyske borgmestre er enige: Nyt værft til Forsvaret bør være her

Et nyt værft, som skal bygge fartøjer til Forsvaret, bør placeres i Frederikshavn. Det mener de nordjyske borgmestre og regionen.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Det værft, som de næste 25 år skal bygge 55 flådefartøjer og krigsskibe til Forsvaret, skal ligge i Frederikshavn. Det mener sammenslutningen af de nordjyske borgmestre og regionen.

Hvor og hvem som skal bygge og stå for det værft, som skal levere de mange skibe, er endnu ikke besluttet.

Frederikshavn blev allerede sidste år nævnt, som et muligt bud på en placering, da Det Maritime Partnerskab sammen med regeringen fremlagde en rapport, som konkluderede, at der bør investeres 40 milliarder kroner i byggeri af både det nye værft og de 55 fartøjer.

På havnen i Frederikshavn ligger et areal på hele 135.000 kvadratmeter tomt, og det er velegnet til placering af et værft. Frederikshavn Kommune er i gang med at få området til at opfylde kravene for et værftsbyggeri.

- Her ser vi muligheder for at lave noget, siger Frederikshavns borgmester Karsten Thomsen (S).

Ny lokalplan sendt i høring

Et enigt Økonomiudvalg i Frederikshavn Kommune besluttede onsdag at sende en ny lokalplan og kommuneplantillæg for det 135.000 m2 område i offentlig høring. Den nye lokalplan vil blandt andet tillade, at der på området må bygges i op til 50 meters højde og dermed dobbelt så højt, som den nuværende lokalplan tillader.

Den nye lokalplan vil også tillade, at der ændres på vejen i området, hvis det måtte blive nødvendigt. Dermed er den nye lokalplan tilpasset de krav, som der bliver stillet til byggeriet af et nyt værft.

- Det er i hvert fald en mulighed for, at det her område kan komme i spil til at bygge, vedligeholde og servicere flåden. Vi har alle muligheder, og vi har Orskov, der har de nødvendige kompetencer, så det ligger lige til højrebenet at udnytte det her areal, siger borgmester Karsten Thomsen (S).

Der skal investeres 40 milliarder kroner

Det Maritime Partnerskab Danmark fremlagde sammen med regeringen for snart et år siden en rapport, som konkluderede, at der skal investeres 40 milliarder i at bygge 55 flådefartøjer og krigsskibe i Danmark til søværnet, og i stedet for at skibene skal bygges ud i verden, så var vurderingen, at det fremover skal ske i Danmark.

Udover at verden er blevet et farligere sted, så er vurderingen, at Danmark i det nuværende sikkerhedsklima skal kunne klare sig selv og derfor bygge sine egne skibe og reparere dem, hvis de går i stykker.

I stedet for at være afhængig af andre lande eller fremmede fabrikker, skal det hele laves og ordnes i Danmark.

I Nordjylland er Business Region North Denmark, som er en sammenslutning af de 11 kommuners borgmestre og regionen, enige om, at et nyt orlogsværft bør placeres i Frederikshavn.

BRN-formand: Frederikshavn er ideelt

Formanden for Business Region North Denmark, Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen (V), lagde fredag formiddag vejen forbi området på havnen, som Frederikshavn Kommune peger på, som placering for et nyt værft.

- Vi er meget optaget af, at vi får de her aktiviteter til Frederikshavn. Vi mener, at vi har et stærkt mandat. Det er jo ikke så tit, at 11 kommuner og en region kan stå sammen om noget så vigtigt som erhvervsudvikling. Vi har en speciel lokalitet her på havnen, som i øvrigt også er NATO-havn. Vi mener, at der er et kæmpe potentiale, siger Per Bach Laursen (V).

To nordjyske borgmestre på den grund på havnen, hvor de mener et nyt værft kan placeres.

Frederikshavn blev sammen med Odense sidste år nævnt, som de mest oplagte steder at placere et nyt værft.

- Vi vil gerne have landspolitikerne til at få øjnene op for Frederikshavn, siger formanden for Business Region North Denmark, Per Bach Laursen.

800 nye arbejdspladser på spil

Det anslås at koste omkring 2,4 milliarder kroner at bygge et nyt værft med industrihal på 160 meter i længden, og værftet ventes at skulle beskæftige mellem 500 og 800 mand.

- Det betyder alt, at vi her i Nordjylland står sammen, og vi har de kompetencer, som der skal til. Vi skal nok skaffe folkene, hvis vi får mulighederne for det, siger borgmester Karsten Thomsen (S).     

Når politikerne på Christiansborg har besluttet, hvor det nye værft placeres, så vil det første fartøj til søværnet kunne være klart i løbet af fire år. Sådan lød vurderingen sidste år, da planerne blev fremlagt. I Frederikshavn sætter man allerede nu ekstra fokus på at have folk klar, og derfor har kommunen netop bevilliget ekstra penge til Erhvervshus Nord til den opgave.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at servicere arbejdspladserne Frederikshavn Kommune, siger Karsten Thomsen.


Ny 'chef for det hele': Trænregimentet i nye hænder

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Trænregimentet i Nordjylland fik i dag ny chef.

Med ordene "Du har kommandoen" fik Michael Elsøe Frandsen tidligere i dag overrakt Trænregimentets fane, og tiltrådte da stillingen som ny chef i Forsvaret i Nordjylland.

Til kommandooverdragelsen var salen fuld af både civile og militære i uniform, baret og medaljer på brystet.

Den nye forsvarschef ser frem til de opgaver, der nu lander på hans skrivebord.

- Det betyder meget. Jeg er utroligt stolt, og jeg er også ydmyg over det. Det er en stor opgave, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med forsvarsforlig og med opbygning. Der er rigtig mange store opgaver, der venter.

En erfaren herre

Forsvaret er ikke fremmed for Michael Elsøe Frandsen, der kommer fra en stilling ved Operationsstaben.

Tidligere har han blandt andet været stabschef ved 1. Logistikbataljon og chef for Militærpolitiet.

Han skal fremover være chef for godt 1700 medarbejdere, og mener ikke at de vil opleve de store ændringer i arbejdsgangen - til en start.

- Jeg vil sige, at jeg starter et rigtig godt sted. Det jeg er mødt ind til her ved Trænregimentet, er et godt og veldrevet regiment. Så det de kommer til at mærke på den korte bane, der er ikke store ændringer, siger Michael Elsøe Frandsen.

Trænregimentet bidrager til Hæren og Forsvaret med blandt andet logistik, forsyning, transport, sanitet, bilinspektion og militærpoliti.