Politiet indfører nattelivszoner: Her er det forbudt for nogle at feste
Politiet indfører nattelivszoner midt i Aalborg og blacklister voldsdømte i Jomfru Ane Gade.
Fra på torsdag 4. november indfører Nordjyllands Politi en såkaldt nattelivszone i Aalborg midtby. Zonen omfatter blandt andet den populære festgade, Jomfru Ane Gade.
Det betyder, at personer, der bliver dømt for bestemte former for kriminalitet som vold eller våbenbesiddelse begået i nattelivet, kan idømmes et forbud mod at gå på barer og diskoteker i tidsrummet fra midnat og frem til klokken 5.
Desuden betyder forbuddet, at de dømte heller ikke om natten må færdes på gader og pladser i de nattelivszoner, som politikredsene opretter.
- Nattelivszonen i Aalborg er fastlagt ud fra vores mangeårige erfaring med politimæssige opgaver i byens natteliv. Den tætte koncentration af serveringssteder i særligt Jomfru Ane Gade tiltrækker mange mennesker, og det giver et specielt festmiljø med mange påvirkede personer på et relativt lille område. Nattelivszonen kan være med til at øge trygheden for det store flertal, fordi man målrettet lukker området for de personer, som begår lovovertrædelser i nattelivet og idømmes et nattelivsforbud, siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, Nordjyllands Politi.
Den nye nattelivszone i Aalborg vil ikke skabe hindringer for lovlydige borgere, der blot ønsker sig en fredelig og festlig aften i byen, lyder det fra politiet.
Store bøder, hvis forbud overtrædes
Hvis man idømmes et forbud mod at færdes i en nattelivszone, men vælger at overtræde det og støder på ordensmagten, kan man i førstegangstilfælde forvente en bøde på 10.000 kroner. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage.
- Når vi patruljerer i nattelivet, kommer vi til at holde øje med, om personer, der idømmes et nattelivsforbud, overtræder det. Det bliver en naturlig del af det arbejde, vi allerede udfører i nattelivet, med at sikre tryghed, lov og orden, oplyser Anne Marie Roum Svendsen.
Forbud gælder hele landet
Nattelivszonen i Aalborg midtby gælder foreløbig til og med 3. november næste år.
Og da forbuddet gælder i hele landet og i op til to år, uanset hvor i landet man blev idømt forbuddet, så nytter det ikke noget at tage til en anden by for at feste om natten, hvis man er dømt for en af ting, som forbuddet omfatter.
Det er en ny lov, der trådte i kraft 1. juli i år, der gør det muligt for politiet at forbyde personer, der er dømt for visse former for kriminalitet, at færdes og tage ophold på serveringssteder, hvor der serveres stærke drikke, over hele landet samt i definerede nattelivszoner.