CV'et slukkede Charlottes drøm: Lige indtil fremtiden satte sig i frisørstolen

Foto: Privatfoto / TalentX

Charlotte Kirch Bering søgte forgæves i seks måneder efter en kontorstilling – væk fra frisørjobbet. Indtil en tilfældig snak ændrede alt.

I fire år var Charlotte Kirch Bering frisør, men da der kom børn til, og de blev ældre, blev arbejdstiderne upraktiske.

Hun ville prøve noget nyt.

I aftentimerne, mens konen var på arbejde, begyndte hun at tage hjemmekurser og interessere sig for grafisk arbejde. Herefter stod det klart - marketing stod øverst på listen over drømmejobs.

Der var bare et problem. CV'et indeholdt ikke erfaringer fra kontorarbejde. Her stod madmor, handicaphjælper og frisør.

Jeg synes bestemt ikke, at vi skal gå ind og sige, at cv-erfaring skal negligeres. Jeg synes, at vi skal gå ind og sige til virksomhederne, at de skal blive bedre til at se det menneske, der er bagved cv'et.

Charlotte Kirch Bering

I stedet måtte hun igennem lange og svære seks måneder, hvor afslagene væltede ind.

- Jeg kunne bare ikke komme videre. Jeg fik afslag på afslag. Der var en jobkonsulent, der decideret ringede til mig og sagde, at jeg skulle søge nogle andre stillinger, for jeg var ikke kvalificeret nok til de stillinger, jeg søgte, fortæller hun.

Det var dog indtil, en tilfældig snak i frisørstolen ændrede alt.

Direktøren i frisørstolen

I lang tid havde Charlotte Kirch Bering taget ud til NOVI, hvor forskellige virksomheder lejer sig ind, og havde klippet de ansatte. Det gjaldt også Kenneth Bo Jensen, som er en del af konsulentfirmaet TalentX.

For under en af deres sædvanlige klipninger faldt snakken på, at firmaet stod og manglede en i marketingsafdelingen, og Christina Kirch Bering havde altid drømt om marketing.

- Jeg havde engang givet hende en talentprofil og en feedback. Og pludselig manglede vi en ny medarbejder. Tilfældigvis er jeg nede og blive klippet ved Charlotte og kommer til at tale. Og bom, så kommer billedet op af hendes talenter, og det passer faktisk rimelig godt med vores stilling, lyder det fra Kenneth Bo Jensen.

Hvad er en talentprofil?

En talentprofil giver dig en forståelse af det, som gør dig unik, og accellererer din personlige udvikling.

  • Hvad du kan, som ingen andre kan

  • Hvor dit udviklingspotentiale ligger

  • Årsagerne bag eventuelle konflikter

  • Hvordan du brugger dig selv bedst muligt – alene eller i teams

Kilde: Talentprofilen.dk

Pludselig var flere måneders ventetid slut. Drømmejobbet var i hus.

Charlotte Kirch Bering skulle være rekruterings- og SoMe Konsulent hos TalentX.

- Jeg blev meget overrasket, men da jeg lige fik lov til at suge det ind og fik snakket med Kenneth over flere omgange, kunne jeg egentlig godt se, at matchet ville være mega godt.

Passion over CV

Ifølge en rapport fra konsulentfirmaet Mckinsey & Company får virksomheder, der fokuserer på medarbejdernes engagement og passion 21% højere rentabilitet end dem, der gør brug af mere traditionelle ansættelsesmetoder. Blandt andet at kigge på CV før passion.

Derfor råber Charlotte Kirch Bering op nu, i håbet om at flere virksomheder vil gøre som TalentX.

Se hele indslaget her.

- Der er mange mennesker, der går tabt i deres CV. Jeg er en af dem og har mærket på egen krop, hvor hårdt det egentlig er. Jeg er normalt et menneske, der tror meget på mig selv, men det var der nogle mennesker, der fik banket ned, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, at talentprofiler er en af de ting, der burde komme mere ud i verden. På den måde kan folk få en forståelse for hinanden. Det giver en dynamik på arbejdspladsen, og det er fedt at være på en arbejdsplads, hvor man kender hinandens styrker og svagheder.

Men ifølge hende skal det ene dog ikke udelukke det andet.

- Jeg synes bestemt ikke, at vi skal gå ind og sige, at cv-erfaring skal negligeres. Jeg synes, at vi skal gå ind og sige til virksomhederne, at de skal blive bedre til at se det menneske, der er bagved cv'et.

Spørger man Kenneth Bo Jensen kan deres ansættelsesmetoder gavne mere end bare de uden det rette CV.

- Stress er noget, der er ved at eksplodere pt. Gallup har lavet research på det, der viser, at det er 2,5-3 gange vigtigere, hvad du laver, end hvor meget du laver det. Hvis vi begynder at kigge på ansatte ud fra deres styrker, engagement og glæde, tror jeg også, at stressen kan blive reduceret.

Det er nu to måneder siden, at Charlotte Kirch Bering startede sit nye job.

Med et ekstra læs selvtillid, er hun nu ovenpå igen.

- Inderst inde har jeg lyst til at vende mig rundt og række tunge ad de mennesker og sige, jeg kan godt, og jeg vidste, at jeg kunne. Der skal bare være flere Kenneth'er, har jeg lyst til at sige, som har lyst til at tage springet og tage chancen og se den mulighed. Jeg er sikker på, at folk vil blive meget overraskede over, hvad de vil finde ud af, slutter hun.


Ny millionsvømmehal møder kritik: Kørestolsbruger sad fast i indgangen

Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Handicapfaciliteterne i det nye svømmecenter i Aars møder kritik fra en kørestolsbruger. Kommunen ærgrer sig.

Ved det første besøg i det nye svømmecenter i Vesthimmerland, kunne Poul Erik Kristensen fra Aars ikke engang komme ind ad døren.

Han er kørestolsbruger og havde længe glædet sig til at tage de nye handicapfaciliteter i brug i det nye Svømmecenter Vesthimmerland, som åbnede i begyndelsen af august.

Men glæden blev hurtig vendt til frustration. For selvom Vesthimmerlands Kommune havde annonceret med, at det nye svømmecenter har plads til alle - også med gode forhold for handicappede, så var det ikke det indtryk, Poul Erik Kristensen gik derfra med.

Poul Erik Kristensen fra Aars er kørestolsbruger, men kan ikke bruge den nye svømmehal i Aars, selvom centret skulle tilgodese handicappede. Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

- Det er helt uhørt, uigennemtænkt, mangelfuldt og på grænsen til at være ubrugeligt, skriver han i et læserbrev, han har sendt til Aars Avis.

Blandt andet sad Poul Erik Kristensens kørestol fast i indgangskarusellen, og han kunne kun komme fri ved manuel hjælp.

- Det er godt, jeg ikke lider af klaustrofobi, for jeg sad der længe, og det var ret ubehageligt, siger han.

Der findes en anden bred dør, som Poul Erik Kristensen kan komme ind af, men den skal låses op indefra - og derudover er den ikke automatisk.

Han forstår heller ikke, hvorfor der kun er én loftlift på et af de i alt to handicapomklædningsrum - samt at liften ikke kører hele vejen ind i varmtvandsbassinet.

- Det giver nogle udfordringer at skulle af og på en plastikkørestol hele tiden, og det giver lang ventetid. Derudover er der heller ikke noget, hjælperne kan holde fast i, når de modtager os i bassinet, siger Poul Erik Kristensen, der ikke kan se sig selv svømme i svømmehallen på grund af manglerne.

Kritikken ærgrer udvalgsformand

Poul Erik Kristensen havde glædet sig til at spare transporttiden på at komme til handicapsvømning. Normalvis svømmer han ved Slettestrand, som ifølge ham har de rette og rigtige faciliteter.

- Svømmecentret her i Vesthimmerland er helt fantastisk, og rigtig god til mange grupper, men det er ærgerligt, at de sidste ting ikke er på plads i forhold til de, der har de samme udfordringer, som jeg selv - og at indretningen ikke tager højde for det, siger han.

Kritikken ærgrer formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Nogle ting kan han have ret i, men der er også noget, som jeg er sikker på, beror på misforståelser eller manglende kommunikation, siger Per Nyborg, Konservative.

Ifølge formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Nyborg, er han lydhør for kritikken. Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Mødtes i svømmecentret

Poul Erik Kristensen og Per Nyborg satte hinanden stævne i Svømmecenter Vesthimmerland for at tage en dialog om problematikken.

Og allerede ved det møde, var et af Poul Erik Kristensens kritikpunkter løst. Svømmecentret havde nemlig fået anskaffet sig en mobil briks. Noget, der ikke var at se, første gang han kom i svømmecentret. Og det fik Per Nyborg ros for.

Men de andre udfordringer er sværere at løse.

- Helt fra starten har Handicaprådet været med inde over, og de er blevet hørt og er kommet med input. Som vi har taget til efterretning. Noget er kommet med, og noget er ikke. Sådan er det med så stort et byggeri, men vi gav også hinanden håndslag på i byrådet, at vi havde en økonomi, vi skulle overholde, siger Per Nyborg, der dog er åben for kritikken.

Bassinet beregnet til handicapsvømning ligger 20-30 meter fra omklædningsrummet. Foto: Pia Egeberg / TV2 Nord

Han fortæller, at kommunen nu vil se på kritikpunkterne - så som dårlige adgangsforhold ind i svømmehallen.

- Det er klart, det skal vi have løst. Men så vil der altid være andre ønsker, og dem er jeg lydhør over for, men det er blevet som det er nu, og jeg synes, vi kan være stolte af svømmecentret, siger han.

Talerør for andre

Poul Erik Kristensen vedkender, at det ikke er alle handicappede, der vil have samme holdning som ham.

- Jeg bliver bare nødt til at være talerør for andre, ligesom jeg selv. Og derfor vil jeg gerne sætte fokus på det her, det var min intention, siger han.

Svømmecenter Vesthimmerland var kommunens største anlægsprojekt og endte i 118 millioner kroner.


Kunstig intelligens skal hjælpe med biodiversitetskrisen

Foto: Ecology

Insekterne i Nationalpark Thy skal huske at sætte håret inden de flyver hjemmefra.

I hvert fald hvis de vil se godt ud på et billede.

Et teknologisk forskningsprojekt i biodiversitet er nemlig i gang i nationalparken - og der bliver brugt kunstig intelligens.

- Vi har jo en interesse i at hjælpe noget forskning på vej, som kan være til gavn for naturen, fortæller Niels Lind Larsen, som er kommunikationsmedarbejder ved Nationalpark Thy.

BeeSee er navnet på løsningen, og bag den står virksomheden Tecology, som tager teknologisk innovation i brug i naturen.

Teknologien har et stærkt potentiale ifølge Niels Lind Larsen.

- Vi vil for det første kunne lave mere præcise optællinger af insekter. Men også billigere. Både en effektivisering og præcisering.

En simpel, men avanceret teknologi

Selvom teknologien umiddelbart kan lyde kompliceret, så kan den forklares ret simpelt.

Måske har du selv haft en klisterfælde derhjemme, hvor fluer og andre insekter lander på en klistret flade og sætter sig fast.

Den nye teknologi er en form for moderne klisterfælder, hvor insekterne lander på for eksempel en gul flade med blomster-billeder på. En påmonteret kamera kigger da ved hjælp af kunstig intelligens hvert sekund om, et insekt er på besøg, og hvis det er tilfældet, tages der et billede af det. Al den data bliver indsamlet til senere klassifikation.

- Det bliver ligesom fanget i et billedet, i stedet for at blive fanget i klister, forklarer stifter af Tecology, Hjalte Mads R. Mann.

Denne metode til overvågning af biodiversiteten er en del anderledes end de mere traditionelle måder at optælle insekter på, hvor man for eksempel indfanger dem med net.

Hjalte Mads R. Mann et stifter af Tecology. Teknologien skal være med til at effektivisere og præcisere optælling af insekter. Foto: Ecology

Insekterne på billederne vil efterfølgende blive klassificeret af en anden kunstig intelligens-model, som har nogle af 20 insektgrupper i sin database.

Insektarter er i tilbagegang

Projektet har nu været i gang i en måneds tid, men det er ikke slut.

- Om et par uger piller vi dem ned, analyserer data og evaluerer på projektet, fortæller stifteren.

Og det giver god mening at bruge teknologien til at overvåge naturen.

- Vi vil for det første kunne lave mere præcise optællinger af insekter. Men også billigere. Både en effektivisering og præcisering. Insekterne er nogle af de mindste bestanddele i vores økosystem, men nogle af de vigtigste. Derfor kan denne teknologi være rigtig vigtig for fremtidig naturforvaltning, supplerer Niels Lind Larsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Tecology.


Svindler ældre for tusinde kroner: Nu kommer politi med opfordring igen

Ældre bliver fortsat svindlet og franarret penge. Et fænomen, som politiet gentagne gange advarer imod.

Kontaktbedrageri eller banksvindel, kær kriminalitet har mange navne. Men nu er der kommet nyt frem i de to sager, der fik Nordjyllands Politi til at komme med en opfordring til borgerne tirsdag.

Begge sager fandt sted i Vesthimmerland Kommune.

Den første anmeldelse kom tirsdag formiddag klokken 11.30. Et ægtepar, en kvinde på 74 og en mand på 80 år, fra Løgstør, blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra deres bank.

Han fortalte dem, at der var nogen, der var i gang med stjæle fra dem.

Herefter blev der sendt en anden person til deres adresse. Her fik manden udleveret både kontanter og ægteparrets dankort, som han hver hævede 10.000 kroner på.

Og det er stort set det samme, som det en 82-årig kvinde blev udsat for tirsdag formiddag i Overlade.

Politiassistent ved Himmerland Politi, Jesper Fredsgaard, fortæller, at det er det samme signalement i begge sager.

Signalment

  • Mand

  • Dansk af udseende

  • Dansktalende

  • 25-30 år gammel

  • Spinkel af bygning

  • Omkring 180 cm høj

  • Mørkblondt mellemlangt hår

  • Iført beigefarvet kasket med skyggen bagud og brunt habitsæt

Sagerne er ved at blive efterforsket, og politiet er i gang med at undersøge om der er videoovervågning i området.

Læg på, hvis du er det mindste i tvivl

Hvis man har set manden ud fra signalementet, kan man kontakte Himmerlands Politi på 1-1-4.

Jesper Fredsgaard kommer på baggrund af sagerne med en klar opfordring.

- Den generelle opfordring er, at man skal være årvågen, og man må gerne sige nej, og lægge røret på, hvis man er det mindste i tvivl. lyder det fra ham.

Han opfordrer også pårørende til at tage en snak med deres familiemedlemmer, hvis de tænker, at de været udsat for den slags svindel.


Hun har været nabo til rockerborg i 24 år: - Det er fint at få dem ud

Foto: Stefan Kjærgaard / TV2 Nord

Naboer til rockerborg har i det store hele ikke været utrygge, men det er fint at få dem ud af de bynære områder, lyder det.

Siden år 2000 har Hells Angels haft klublokaler på Østergade i Nørresundby.

Og i alle årene har Helle Asmussen været nabo til rockerborgen - i hvert fald i professionel forstand. Hun startede nemlig med at arbejde i børnehaven Ane Dam i 1999.

- Vi har ikke mærket noget særligt til det. Når det bliver sommer og forår, så tager man motorcyklerne ud og gør dem klar, og der har vi hørt lydene fra dem, og vi har fornemmet, at de har været der, men faktisk ikke særlig meget, siger hun.

Men naboskabet kan snart være slut. For i går annoncerede Aalborg Kommune, at de har udstedt et et såkaldt samlingsstedsforbud mod klubben, der betyder, at klubbens rockere ikke må opholde sig i lokalerne.

Det er blandt andet sket med henvisning til den generelle tryghed i området. Men der har ikke været megen utryghed at spore hos børnehaven.

- I starten var vi nysgerrige på, hvordan det ville blive, og vi overvejede også; jamen, skal vi gå forbi, eller skal vi gå udenom? Men det valgte vi at lade være med, og vi har ikke haft nogle vanskeligheder eller problemer ud af det. Da de havde været her et stykke tid, kom de og spurgte, om de måtte få lov til at lave et hegn, fordi det hegn, der var der i forvejen, var meget lavt. Der røg nogle gange gange en sten over, og så kom de en tre stykker og spurgte, om de måtte få lov til det. Der vil jeg da nok sige, vi sank ekstra en gang, men mere har vi ikke mærket til det, siger Helle Bugge.

Men det er længe siden, at der har været nogen, der brugte klubhuset. Klublokalerne i Nørresundby har nemlig været lukkede i et godt et år, siden Nordjyllands Politi i september 2023 nedlagde et forbud mod at opholde sig i klublokalerne med henvisning til den verserende bandekonflikt.

Baggrund for samlingsstedsforbuddet

Efter Planklagenævnet i juni 2024 gav Odense Kommune lov til at lukke Hells Angels klubhus i Odense, har Aalborg Kommune arbejdet på at få Hells Angels klubhus i Nørresundby lukket. Frem mod samlingsstedsforbuddet trådte i kraft, har det påtænkte forbud mod at anvende ejendommen som samlingssted for Hells Angles, været i partshøring hos ejeren af ejendommen. Der indkom ingen bemærkninger i høringsperioden.

Konflikt skaber utryghed

Selvom klubhuset og dets indbyggere i sig selv ikke har givet anledning til bekymringer hos Helle Bugge, er det noget andet med bandekonflikten.

- Jeg ved jo, at der er en gang i noget krig. Og hvis der er en ufred mellem deres gruppe og nogle andre grupper, så er det ikke altid behageligt, for man kan selvfølgelig godt komme til at tænke, om der kommer til at ske et eller andet, eller om der er nogen, der går til angreb på Hells Angels, og det på den måde kan gå ud over os. Jeg synes, det er fint at få dem ud af det bynære område, siger hun.

Samlingsstedsforbuddet er lavet efter Odenseansk forbillede. Planklagenævnet gav nemlig i juni 2024 Odense Kommune lov til at lukke Hells Angels klubhus i Odense, og lige siden har Aalborg Kommune arbejdet på, at lave et lignenede.

Klublokalerne i Nørresundby har været lukkede i et godt et år, siden Nordjyllands Politi i september 2023 nedlagde et forbud mod at opholde sig i klublokalerne med henvisning til den verserende bandekonflikt.

Se hele indslaget her.

Siden er opholdsforbuddet blevet forlænget hver 14. dag, og nu følger Aalborg Kommune altså op med et samlingsstedsforbud.

- Det er ikke nogen, man skal lege med

Men det er ikke alle Sundbynitter, der mener det er en god ide, at forbyde Hells Angels klubmedlemmer i at bruge lokalerne.

- Jeg har ikke været generet. Rockerne skal være, som de har lyst. Jeg føler mig ikke utryg overhovedet. Rockerne skal være her, hvis det er det de vil, siger Rene Gregersen.

Lasse Frimand (S) vil gøre forbuddet permanent.

Og selvom Leo Jørgensen efter 76 år i området ikke har mærket det store til Hells Angels, kan han godt forstå folks bekymringer.

- Jeg kan godt forstå, at man kan være bekymret, men jeg kan ikke genkende det. De har jo slåsset et par gange ude på gaden dernede, og det går jo vildt for sig, når de slåsser. Jeg kan ikke sige noget negativt om dem, men det er ikke nogen, man skal lege med.

Forbuddet blev udsendt 23. september og gælder tre måneder frem.


Politisk armlægning: Alle partier er stadig ved forhandlingsbordet

Budgetforhandlingerne i Aalborg Kommune byråd er lige nu i fuld gang. Og der er stadig chance for at nå til enighed i aften.

Alle partier i byrådet sidder ved forhandlingsbordet endnu, og det er noget, der glæder borgmester Lasse Frimand Jensen (S).

- Jamen, jeg synes, det er gået godt. Altså, alle partier har fået lov til at fremlægge nogle konsekvensbeskrivelser. Det har jo hovedsageligt været besparelsesforslag, som de har kunnet præsentere, siger borgmesteren.

På hvilke områder er der uenighed?

- Det er jo altid prioriteringen af, hvor skal besparelserne ligge henne. Altså, skal de ramme velfærd, skal de ramme anlæg, eller hvor skal de ligge? Og det er der, vi er lige nu. Jeg har præsenteret et bud for, hvordan jeg tænker, at vores anlægsbudget kan lande, forklarer Lasse Frimand Jensen.