Henning frygter regning på tre millioner: - Plus Bolig har svigtet
Plus Bolig anerkender ikke uvildig rapport, der konkluderer, at de har svigtet lejere.
- Vi har jo betalt penge for, at de skal sørge for, at tingene er i orden, og det har de ikke gjort.
Sådan siger Henning Schøn, der bor i en almen bolig på K. Christensensvej i Aalborg og er formand for boligafdelingen.
I flere år har han kæmpet for, at få afdelingens boligselskab udskiftet, for han er langt fra tilfreds med Plus Bolig.
Konflikten mellem de to parter er gået så meget i hårdknude, at tilsynet hos Aalborg Kommune i foråret måtte indsætte en forretningsfører, der fik et uvildigt firma, DAI (Danske Arkitekter og Ingeniører), til at udarbejde en rapport om forholdene på K. Christensensvej.
"Plus Boligs administration har svigtet afdelingen ved ikke at have udført deres pligter og opgaver som en ansvarlig boligorganisation".
Sådan lyder det i rapporten, som blev lavet tilbage i april.
Så vil jeg bare sige, at i vores verden er den ikke uvildig
Mette Bach Kjær, direktør, Plus Bolig
På trods af den uvildige konklusion står Henning Schøn nu et halvt år senere stadig midt i konflikten og med frygten for, at en regning på godt tre millioner kroner ender hos lejerne, og med et brændende ønske om at komme ud af Plus Bolig.
Har du et godt tip?
Denne historie er blevet til på baggrund af et tip fra en bruger.
Hvis du har en historie, du synes, vi skal kigge nærmere på, så klik herunder og send en mail til redaktionen.
En mangeårig konflikt
Der er flere uenigheder mellem afdelingen og Plus Bolig, men den, der fylder mest, opstod i 2015, da der blev lagt nye tage på husene på K. Christensensvej.
- Dengang man lagde nyt tag på, har man ikke sikret sig, at trækbåndene var spændt godt op for at sikre, at taget ikke står og hopper, som det gør nu. Det giver jo nogle ordentlige brag, når det stormer, fordi taget løfter sig og falder ned igen, siger Henning Schøn.
Det hoppende tag har blandt andet forårsaget revner i flere af husene.
Både ved et- og femårsgennemgangen af tagrenoveringen, blev der bemærket fejl, som Plus Bolig skulle følge op på. Uoverensstemmelsen er opstået, fordi beboerne ikke mener, at Plus Bolig har fulgt op på sagerne.
- Forsikringen på tagene er der ikke længere, fordi man har siddet alle de ting overhørig, siger Henning Schøn.
En påstand, rapporten fra DAI bekræfter.
I rapporten er der også lavet en vurdering af, hvilke ting der bør udbedres på K. Christensensvej. Her er de fleste punkter mærket med "bør udbedres snarest" eller "bør udbedres straks", samt et overslag på, hvad det vil koste.
- Det løber op i næsten tre millioner, som de kunne have fået udbedret, mens tid var, og der stadig var garanti på det, siger Henning Schøn.
- Rapporten er ikke uvildig
Konflikten er stadig ikke løst, og det skyldes blandt andet, at der ikke er enighed om hvorvidt det er afdelingen eller Plus Bolig, der skal betale for udbedringen.
Hos Plus Bolig er vurderingen, at regningen skal finansieres i afdelingen, fordi den ellers vil komme til at påvirke lejerne i alle Plus Boligs afdelinger, hvis Plus Bolig skal betale. Direktøren mener samtidig, at Plus Bolig, trods konklusionen i rapporten, har levet op til deres ansvar.
- Jeg kan få udført en lignende rapport, som siger, at Plus Bolig har overholdt deres pligter, siger Mette Bach Kjær, direktør i Plus Bolig.
Men nu er det jo et uvildigt firma, der har lavet den her vurdering?
- Så vil jeg bare sige, at i vores verden er den ikke uvildig.
Hvorfor er den ikke uvildig?
- Det er vores vurdering på baggrund af den måde, den er udfærdiget på. Vi har hverken været hørt, involveret eller indblandet i det her, siger Mette Bach Kjær.
Hør Mette Bach Kjærs holdning til rapporten her:
Vejen ud
De to parter har sammen med kommunens tilsyn forsøgt at nå til enighed om adskillige stidspunkter gennem flere år, og situationen fylder meget både hos kommunen, Plus Bolig og lejerne på K. Christensensvej.
- Altid når der er nogen, der er utilfredse, så er vi trætte af det, og så prøver vi at rette op på det. I det her tilfælde har vi gjort så mange tiltag for at prøve at rette op på alt, siger Mette Bach kjær.
Tvisten om, hvem der skal betale de godt tre millioner kroner for de nødvendige udbedringer på K. Christensensvej står nu i vejen for, at afdelingen kan komme under et andet boligselskab.
- Ekstraordinært har Plus Bolig valgt at sige, ”okay, de er så utilfredse, så skal de have lov til at komme et andet sted hen”. Vi har ikke intentioner om at spænde ben for dem. Men kan det ikke blive på vilkår, som vores repræsentantskab kan beslutte, så kan vi ikke lave en aftale, og så er man stadig en del af Plus Bolig, siger Mette Bach Kjær.
Henning Schøn håber bare, at fællesskabet med Plus Bolig snart får en ende, men frygter, at regningen ender hos lejerne.
- Vi står i den situation, at skal vi låne tre millioner yderligere, tror jeg næppe huslejen og budgettet kan bære det. Det bliver ikke til at leje ud, siger Henning Schøn.