Forsøg på guldhandel endte i fængsel og seks års udvisning
Foto: Flemming Christensen / TV MIDTVEST
Tre østeuropæiske får 30 dages fængsel og seks års udvisning for hæleri. En fjerde mand varetægtsfængsles.
Hvad fire østeuropæiske mænd troede var en guldrandet forretning endte for tre af mændenes vedkommende med 30 dage i spjældet og seks års udvisning. Den sidste mand er varetægtsfængslet i fire uger.
Det sker efter et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg tirsdag eftermiddag.
De fire mænd blev anholdt mandag eftermiddag, efter af de var spankuleret ind hos en guldsmed i Aalborg. Her forsøgte de at sælge forskellige smykker af guld til guldsmeden.
Guldsmeden købte dog hverken guld eller de fire mænds historie om, hvor de havde guldet fra. Derfor kontaktede personalet politiet.
- Vi anholdt så de fire mænd, og vores efterforskning viste, at smykkerne stammede fra et indbrud i Thyholm i fredags, fortæller Mikkel Brügmann, leder af politiets gruppe af indbrudsefterforskere.
Tre mænd tilstod, da de havde udsigt til varetægtsfængsling
Tre af de fire mænd kommer fra Rumænien, mens den sidste er fra Ungarn. De blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, og her var der udsigt til en varetægtsfængsling af alle fire.
- Men efter vi næsten havde fået dem alle varetægtsfængslet, ville tre af dem tilstå. De tilstår, at de har fået smykkerne af en fremmed, og at de vidste, at smykkerne var stjålne, forklarer Anklager Torben Kauffmann Sørensen.
Derfor fik de tre personer en straksdom på 30 dages fængsel til afsoning med det samme og efterfølgende udvisning i seks år.
Den fjerde person nægtede sig skyldig, og han varetægtsfængsles med henblik på en senere retssag.
Smykker tilbage til ejermand
De fire mænd kommer fra Østeuropa og er mellem 21-62 år gamle.
Anholdelsen betyder, at smykkerne nu finder tilbage til deres oprindelige ejermand.
- Indbrud skaber utryghed, og derudover er det bare rigtig træls at få stjålet sine ejendele. Så vi lægger rigtig mange kræfter i at bekæmpe indbrud, men der er ingen tvivl om, at det har en kæmpe værdi for os – og for de forurettede i sagerne – når både erhvervsliv og private holder øjnene åbne og tager fat i os, når noget virker mistænkeligt, siger Mikkel Brügmann.