Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eksklusivt interview om livet efter håndbold: - Jeg kan blive frivillig i mine børns klub

36-årige Mikkel Hansen er færdig med professionel håndbold til sommer. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

Mikkel Hansen glæder sig til at holde weekenderne fri og se mere til familien, når han stopper karrieren til sommer.

- Jeg har lovet mig selv at holde en smule fri sammen med familien. Og tage mig god tid til at finde ud af, hvad næste skridt er.

Beslutningen om at stoppe sin succesfulde håndboldkarriere gennem flere årtier har været længe undervejs.

- Når håndbold har været en kæmpe del af mit liv i snart 20 år, er det ikke en vildt let beslutning, og der er også blevet brugt nogle timer i samtale med mennesker, som kender mig rigtigt godt, fortæller Mikkel Hansen i et eksklusivt interview med TV2 Nord umiddelbart efter onsdagens pressemøde i Aalborg Håndbold, hvor han meddelte sit karrierestop til sommer.

Alligevel var det rigtigt at trække stikket nu.

- Både jeg selv og de mennesker omkring mig kunne mærke, at det var den rigtige beslutning – og stadigvæk er den rigtige beslutning.

Udsigten til aldrig mere at møde op i træningstøj i en håndboldhal er dog en skræmmende tanke.

- Det er spændende, men også en lille smule angstprovokerende at vide, at dét man har lavet de sidste 19 år og opbygget i al den tid, smider man i skraldespanden og skal lave noget helt andet. Og ud at bevise sig selv på ny.

Er det et definitivt farvel til håndbold?

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg glæder mig til at have et almindeligt liv, have fri i weekenderne og deltage i nogle familiære ting, som jeg har måtte give meget afkald på, fortæller den 36-årige venstre back.

Mikkel Hansen er først og fremmest familiefar og overvejer at træne sine sønner, der også spiller håndbold. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

På stående fod har Mikkel Hansen ingen planer om at gå trænervejen rent professionelt. Men han afviser ikke tanken for altid.

- Jeg føler, jeg kan bidrage med nogle ting inden for håndbold. Det kan være, jeg kan starte som frivillig i mine børns håndboldklub, lyder det muntert fra Hansen.

En ny Mikkel

Når det til sommer er slut med ’håndboldspilleren Mikkel’, skal Hansen indfinde sig i en ny hverdag og i en mere anonym rolle.

Og lige dén del glæder han sig til.

- Jeg har aldrig været super tosset med den opmærksomhed, der er omkring mig. I min tid i Paris har jeg været meget glad for, at det var en mere privat tilværelse end i Danmark, hvor der har været en væsentlig større opmærksomhed omkring spillet på banen, men helt sikkert også hvem man er uden for banen, siger Mikkel Hansen.

Den ekstra opmærksom omkring sin person, der følger med livet som international håndboldstjerne, bryder Mikkel Hansen sig ikke synderligt om. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

- Så jeg har det fint med at være noget andet end håndboldspiller, fortæller Hansen, der kan mærke, at hensynet til familien, der tæller hustruen Stephanie Gundelach og deres to børn Eddie Max og Vince, trækker mere end nogensinde før.

- Jeg havde regnet med, jeg skulle spille tre år mere, da jeg underskrev kontrakten (med Aalborg Håndbold, red.). Men der er så småt ved at være andre ting, der trækker i mig. Jeg har altid lovet mig selv at være på forkant og stoppe en lille smule for tidligt. Hellere dét end at spille et år eller to for meget, lyder det fra den knap to meter høje venstre back.

Lysten skal være der

Mikkel Hansen har kontrakt med Aalborg Håndbold frem til sommeren 2025. Alligevel afviser han at snuppe det sidste år med.

- Det kunne være let. Men jeg vil ikke huske tilbage på et sidste år, hvor alt var noget lort, og hvor jeg var træt af det hele. Ikke at det nødvendigvis ville være sådan, men jeg har altid levet efter, at når jeg kunne mærke at andet hev i mig, var det på tide at stoppe, fortæller Hansen.

Man skal give noget af sig selv, og folk vil gerne vide så meget som muligt om én

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Faktisk kunne han sagtens havde holdt karrieren kørende i mere end tre år, hvis han ville. Men når lysten mangler, duer det ikke, understreger han.

- Jeg skal have lysten til og sulten efter hele tiden at blive bedre.

Og selv om han ikke er meget for det, så har alderen også spillet ind på beslutningen.

- Jeg spiller ikke, som da jeg var 25 – det ville være synd at sige. Det ville rart, men det gør jeg ikke. Og så finder man jo på andre måder at spille på i stedet for, fortæller 36-årige Mikkel Hansen.

Tanken om at stoppe som professionel håndboldspiller efter knap 20 år skræmmer Aalborg Håndbolds store stjerne. VIDEO: PHILIP HOLM JOHANSEN

Alderen bringer som regel også flere skader med sig. Mikkel Hansen har siden begyndelsen af marts været ude med en lyskeskade. Og så var han sidste år sygemeldt med stress i fem måneder.

De to store udfordringer har også været hårde for Aalborg Håndbolds største stjerne.

- Perioden efter slutrunden betød, at jeg gik glip af en halv sæson og gik igennem nogle hårde ting mentalt og privat.

Overblik over Mikkel Hansens tid i Aalborg Håndbold

  • Februar 2021: Mikkel Hansen bliver offentliggjort i Aalborg Håndbold.

  • Marts 2022: Mikkel Hansen rammes af en blodprop i lungerne efter en operation i højre knæ, mens han stadig spiller i franske Paris Saint Germain.

  • August 2022: Mikkel Hansen ankommer med privatfly til Aalborg til hans første arbejdsdag i det nordjyske.

  • September 2022: 3. september får Mikkel Hansen debut for Aalborg Håndbold. Han scorer fire mål i en 26-31 sejr over GOG i Super Cuppen.

  • December 2022: Problemer i klubben. Mikkel Hansen bliver i flere kampe bænket af cheftræner Stefan Madsen.

  • Januar 2023: Det danske landshold vinder VM for tredje gang i træk. Men Mikkel Hansen har spillet med knæproblemer og er ikke med Aalborg Håndbold, da Herreligaen starter igen.

  • Februar 2023: Mikkel Hansen bliver sygemeldt med stress.

  • Maj 2023: Mikkel Hansen går i gang med genoptræningen.

  • August 2023: Mikkel Hansen gør comeback på håndboldbanen.

  • Februar 2024: En lyskeskade sætter Mikkel Hansen på skånekost og tid på tilskuerpladserne.

  • Marts 2024: På grund af lyskeskaden bliver Mikkel Hansen meldt ude på ubestemt tid.

  • April 2024: Mikkel Hansen meddeler, at han stopper karrieren til sommer.  

Vil spise i fred med familien

Håndboldstjernen har altid været en populær herre, især i Danmark. Men Mikkel Hansen har aldrig brudt sig om den opmærksom, der følger med.

- Alle vil gerne have en del af én, følge med i ens liv og snakke. Det hører til dét at være atlet i dag. Men det har jeg altid sat en stopper for, for jeg har gerne ville holde tingene adskilt. Jeg vil ikke afbrydes af fem mennesker, der vil have et billede, mens jeg sidder og spiser på restaurant med min familie, lyder det kontant.

Fansene er oftest søde og rare, understreger stjernen. Men efter Mikkel Hansen fik Eddie Max og Vince, er behovet for privatliv blevet endnu større.

- Når man er afsted med sine børn som far, bør man som voksent menneske se ud over, at man gerne vil have et billede. Jeg er nogle gange afsted som far, ligesom alle andre mennesker. Og der var der en anderledes respekt for dét i Frankrig end i Danmark.

Men - understreger han – håndbold i dag er ikke bare at spille på banen. Der er også en masse ting udenom.

- Jeg forstår godt gamet. Man skal give noget af sig selv, og folk vil gerne vide så meget som muligt om én, siger han til TV2 Nord.

Hårdt for kroppen at pendle

Med en arbejdsplads i Gigantium i Aalborg og en privatadresse i København har Mikkel Hansen måtte flyve på job.

Pendlingen var da også hård ved ham især det første år.

- Set i bakspejlet var programmet lidt for heftigt. I år har der været væsentlig færre ture, og det er væsentligt bedre for min krop, siger han.

Jeg vil ikke huske tilbage på et sidste år, hvor alt var noget lort, og hvor jeg var træt af det hele

Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold

Kroppen har dog endnu ikke leveret titler for Aalborg Håndbold. Men om han alligevel har været en succes i klubben, vil Mikkel Hansen helst ikke selv svare på.

- Det må du spørge nogle andre om. Men vi skulle gerne nå at vinde nogle titler, inden jeg smutter, siger Hansen, der afviser, at han har fortrudt sit skifte til Aalborg Håndbold.

Mikkel Hansen mangler at vinde et Champions League-trofæ i sin karriere.

- Det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne vinde, men det danske guld skulle vi også gerne have herop igen.

Mikkel Hansen stopper sin håndboldkarriere til sommer. 


Har skreget på læger i årevis - nu er hjælp på vej til kriseramte kommuner

Sundhedsminister Sophie Løhde fortæller her om hovedindholdet af den nye aftale.

Der er flere læger på vej til Nordjylland, men det er ikke alle nordjyder, der får gavn af den nye aftale.

År efter år har nordjyske kommuner råbt vagt i gevær over en alvorlig mangel på praktiserende læger.

Men nu lysner det i sundhedstusmørket. Der er nemlig flere hvide kitler på vej til de kommuner, hvor det står værst til.

En ny aftale mellem regeringen og Danske Regioner skal allerede fra årsskiftet sikre flere læger til de områder i landet, hvor manglen er størst, og hvor der samtidig er flest syge borgere.

I Region Nordjylland betyder det, at seks kommuner nu kan se frem til et løft i lægedækningen.

Disse kommuner får flere læger

Kommunerne er:

  • Brønderslev

  • Frederikshavn

  • Hjørring

  • Læsø

  • Morsø

  • Thisted

  • Vordingborg

  • Lolland

  • Guldborgsund

  • Kalundborg

  • Odsherred

  • Lejre

  • Holbæk

  • Næstved

  • Ringsted

  • Sorø

  • Slagelse

Suveræn dårligst dækning

Konkret betyder aftalen, at der kun kan etableres nye lægepraksis i de områder, hvor lægedækningen er dårligst, fortæller sundhedsminister Sophie Løhde (V):

- Og det er især i Region Sjælland og i Region Nordjylland, at vi har den suverænt dårligste lægedækning. Derfor ønsker vi med den her aftale simpelthen at give i de to områder en særstatus.

Indsatsen skal være opsøgende og håndholdt, så regionen kommer i konkret dialog med alle relevante speciallæger i almen medicin. Regionerne skal have et særligt fokus på, at nye speciallæger i almen medicin sikres de bedst mulige vilkår for at indgå i de almenmedicinske tilbud i områderne med lægedækningsudfordringer'.

Udkast fra aftalen

Ministeren vil dog ikke sætte tal på, hvor mange læger, der efter nytår har kurs mod Nordjylland.

- Den nye aftale betyder, at vi giver Region Nordjylland en særstatus ved, at vi allerede her fra 1. januar, som et første skridt i sundhedsreformen, kan sikre, at vi har en særstatus ved, at de kommende praktiserende læger simpelthen bliver målrettet til områder i Region Nordjylland, hvor der i dag er den dårligste lægedækning, lyder det i stedet.

Et element i aftalen lyder desuden, at de store universitetshospitaler ikke må ansætte speciallæger i almen medicin i to år fra årsskiftet og frem.

Her forklarer ministeren, hvad aftalen konkret betyder for Region Nordjylland.

Glæde over aftale

Aftalen betyder også, at Aalborg Universitet kan uddanne 75 flere læger, som man dermed håber på bliver inden for regionsgrænsen, når de skal i beskæftigelse.

Selvom det ikke er alle nordjyske kommuner, der bliver tilgodeset i aftalen, vækker den alligevel stor begejstring hos regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl (V).

- Det er en rigtig god aftale for Nordjylland, men også for balancen af læger generelt i Danmark. Der har længe været behov for at sikre en struktur, så læger ikke bosætter sig i de store byer, men også der hvor der bor færrest. Det sikrer den her aftale netop, siger han.

Men aftalen gælder jo ikke alle de nordjyske kommuner, der har problemer med lægehjælp. Er det godt nok?

- Det er rigtigt, at der eksempelvis er lægemangel i Jammerbugt Kommune, men med aftalen kan vi også prioritere flere ressourcer til andre kommuner, hvis vi finder det nødvendigt, lyder svaret fra Duedahl.

Læger glæder sig over den nye aftale

Også hos de praktiserende lægers talerør i Nordjylland, PLO, er der jubel over udsigten til et snarligt opgør med lægemanglen i det nordjyske.

PLO-formand Jørgen Skadborg udtaler:

- Vi har fuld forståelse for, at der er indgået en sådan aftale, og vi er enige i, at der er behov for, at der kommer flere praktiserende læger ud de steder, hvor behovet er størst. Det er noget, PLO længe har efterspurgt. En national styring af ydernumre er nødvendig for at sikre, at de værst stillede områder ikke bliver udkonkurreret af de bedst stillede.

- For at komme i mål bliver det imidlertid afgørende, at regionerne som aftalt yder en særlig og målrettet indsats for at sikre de kommende læger de bedst mulige vilkår for at etablere klinik de steder, hvor manglen er størst.


Foto: Anne Christensen, TV2 Nord

Prisen slår rekord - det bliver endnu dyrere end det var under energikrisen.

Torsdag når elprisen højere op end den var under energikrisen i 2022.

Prisen peaker mellem klokken 17.00 og 18.00, hvor prisen kommer til at ramme 6,98 øre/kWh - og det er uden afgift og moms. Når det lægges oven i bliver prisen omtrent 10 kroner mer kWh.

Så meget koster det

  • En omgang tørring i tumbleren: Cirka 46,53 kroner for en gennemsnitlig tumbler.

  • En times brug af ovnen: Cirka 25,85 kroner for en gennemsnitlig ovn.

  • En vask i en ikke alt for gammel vaskemaskine: Cirka 7,2 kroner.

  • En opvask i opvaskemaskinen: Cirka 9,8 kroner

Priserne i beregningen her er med afgift og moms, og kommer fra selskabet N1. Prisen bliver 10,34 når det er dyrest.

- Lige nu er der næsten ingen vind over Europa, samtidig er det både mørkt og koldt, og vi bruger derfor meget energi. Det er dog også vigtigt at sige, at vi ikke er samme sted som under energikrisen, det er en uheldig kombination af lav produktion af vedvarende energi og høj efterspørgsel i kortere perioder, som rammer os i disse dage, siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

Ifølge Norlys har elprisen i snit været mindre end 50 øre per kWh, men siden august er den pris steget.

Prisen ser dog ud til at falde igen samtidig med, at der meldes om mildere temperaturer i vejret.

- Men får vi pludselig 14 dage i stræk med hård kulde, og der skal trækkes på de europæiske gaslagre, som ovenikøbet er mindre fyldte i år sammenlignet med sidste år, kan det selvfølgelig ændre sig, men som tingene ser ud nu, ser priserne ud til at falde de kommende uger, siger Mads Brøgger.


En ny købmand tror på projektet, og byen glæder sig over nu at have nok penge, til at redde købmanden.

Købmandsbutikken i Ravnkilde er reddet. Det er lykkes en lokal støttegruppe at samle over 800.000 kroner ind - og dermed har de nu sikret, at byens købmandsbutik kan genåbne.

- Det var en kæmpe, kæmpe, kæmpe god nyhed, lyder det begejstret fra Kirsten Baisgaard, der er formand for forsamlingshuset i Ravnkilde.

I slutningen af september måtte den daværende ejer opgive at drive købmandsbutikken.

Lige siden har borgergruppen Købmandsgruppen forsøgt at samle penge nok ind til, at de kunne genåbne købmandsbutikken.

Tror på butikkens overlevelse

Onsdag aften var der samlet 830.000 kroner, og dermed nok til, at butikken kan genopstå.

- Jamen, det er jo helt vildt. Det bliver hårdt, men også virkelig lærerigt og sjovt, er jeg sikker på, siger Lisa Norman, der er den kommende købmand i Ravnkilde.

Købmandsgruppen håber, at borgerne i byen er klar til at støtte butikken, når den åbner.

- Jeg håber og tror jo, at det er gået op for os alle sammen, at det ikke er nogen selvfølge, at vi har en købmand i byen, lyder det fra Kirsten Baisgaard.

Den kommende købmand er heller ikke i tvivl om, at butikken nok skal klare sig.

- Vi har lavet nogle analyser og fået Dagrofas hjælp til at lave nogle analyser omkring, om den her kan køre rundt i byen. Og det kan den. Så det er jeg slet ikke bekymret for, siger Lisa Norman.

”Købmandsgruppen” håber, at købmandsbutikken bliver klar til at genåbne til maj.


Overtog sin første frisørsalon som 24-årig: Nu har han overtaget sin tredje

Anders Blaabjerg på 25 år er indehaver af tre frisørsaloner i Jylland. Han overtog den første, da han stadig var elev. Det skulle medarbejderne lige vænne sig til.

Det tog et par søvnløse nætter, før Anders Blaabjerg blev overtalt til at skifte sit erhverv til frisør.

I en alder af 20 år kunne den unge mand skrive salgsassistent på CV'et med et job i Føtex. Der gik ikke lang tid, før flere af frisørerne i Thisted var efter den nyuddannede.

- Da Kristian Berthelsen (tidl. ejer af ZoombyZoom Thisted) tog fat i mig, var han den anden frisør. Så måtte jeg forsigtigt lukke den ene dør for at åbne døren som frisør, fortæller Anders Blaabjerg, der til daglig er chef for tre ZoombyZoom-saloner i Jylland.

Døren til frisørverdenen blev åbnet - og der gik ikke lang tid, før flere muligheder stod på dørtrinet.

- Det har altid været lidt en joke, at den skulle være min en dag. Og så kom muligheden, fortæller den 25-årige indehaver.

Anders Blaabjerg var ikke færdiguddannet, da han pludselig gik fra at være elev til chef på en juleferie. Det var et skifte, som både han og hans medarbejdere skulle finde sig til ro med.

- I starten skulle man lige vænne sig til det at have en chef, der er 25 år, når man selv er over, fortæller Maja Ravn Madsen, der har arbejdet som frisør i ZoombyZoom i Thisted i seks år.

Foto: Josephine Hartvig / TV MIDTVEST

Det var et 'match made in heaven', at Anders Blaabjerg valgte at gå frisørens vej. Derfor betyder det ikke så meget, at arbejdstimerne fylder det meste af dagen.

- Jeg har et drive uden lige. Så jeg ved ikke, hvem der stjæler mit ur, når klokken pludselig er 11 om aftenen, og jeg startede klokken otte om morgenen, fortæller den unge iværksætter med et smil.

Kunderne undrede sig heller ikke, da Anders Blaabjerg pludselig var chef.

- Han er stadig bare Anders. Jeg tror, det ligger naturligt til ham, for det var den mulighed, der bød sig, fortæller Hanne Fårup Rasmussen, der til daglig er fagligkonsulent i FOA og har haft Anders Blaabjerg som frisør, siden han startede som elev i forretningen i 2020.

Selvom den unge chef kun er 25 år, så generer alderen ham ikke spor.

- Jeg er lidt en gammel mand i en ung krop. Det tror jeg også, de andre vil sige her, griner Anders Blaabjerg.

Frisørsalonen i Fredericia er den sidst tilkomne i den begyndende perlerække, som Anders Blaabjerg har startet. Han overtog forretningen tilbage i maj, hvor det kun var få måneder siden, at han havde fået ansvaret for frisørsalonen i Aalborg. Derfor klapper den unge mand hesten og holder sig til sine tre nuværende forretninger.

- Aldrig sig aldrig selvfølgelig. Men der har været fart på det sidste stykke tid, så for nu er der ikke flere ting i støbeskeen, fortæller Anders Blaabjerg, mens han ordner håret på Hanne Fårup Rasmussen.


Lige ved og næsten: Aalborg snupper sejren til sidst

Alt blev afgjort i kampens døende minutter, da Aalborg Håndbold onsdag besejrede TMS Ringsted med 35-32.

Nogle hurtige og hasarderede beslutninger resulterede i, at gæsterne fra TMS Ringsted fik bragt sig hurtigt i front. 

Aalborg-spillerne fik dog hurtigt indhentet dem igen, og efterfølgende bragt sig foran. 

Men flere uskarpe afleveringer og dårlige beslutninger fik gæsterne i hælene af hjemmeholdet igen.

Selvom hjemmeholdet førte med tre mål ved pausen, så fik gæsterne hurtigt spillet sig tilbage og indhentede igen aalborgenserne. 

Generelt var det et uskarp Aalborg håndbold-hold, der var mødt op onsdag aften. Heldigvis for hjemmeholdet tog målmand Niklas Landin en for holdet, og stod for flere redninger, der holdt aalborgenserne i front.

Men gæsterne holdt ved, og med 10

Minutter igen, var stillingen 29-29.

Kampens sidste minutter blev spændende. Mens Aalborg Håndbold fortsatte med at lave fejl, formåede gæsterne at presse på, og hele tiden være blot et mål efter. 

Til sidst lykkedes det dog Aalborg håndbold at hive sejren hjem. 

Med onsdagens kneben sejr, lykkedes det Aalborg Håndbold at hive den niende sejr i streg i hus.