Familievirksomhed har drøntravlt med at sælge nissepis
Et fælles ønske om at gå glad på arbejde fik Lise og Ib Klausen fra Farsø til at prøve kræfter med julesnapsen.
Det er ikke mange år siden, Lise Klausen arbejdede som pædagog og hendes mand, Ib, som slagter, men i dag har de sammen åbnet deres eget firma.
- Vi trængte til at prøve noget nyt, siger Lise Klausen.
Spice By Spice hedder virksomheden, som i dag er mere end fem år gammel. De driver den blandt andet sammen med deres datter, Cecilie, men hun er langt fra det eneste medlem af familien, der bruger sin hverdag i virksomheden med de finurlige produkter.
- Så har vi jo også famse ansat, som altid er så sød til at kigge forbi, fortæller Lise Klausen.
Se hele indslaget her:
Der er fart på nissepisset
Familiemedlemmerne hjælper både med det visuelle udtryk- og pakningen og salg af produkterne.
- Det er fuldstændigt uundværligt. 70 procent af vores omsætning sker jo lige nu, så de er helt vildt vigtige for os, lyder det fra Lise Klausen.
De populære produkter som Nisse-pis og Kisse-mis delte også familievandende til at starte med. De var bange for, at det ville skræmme folk væk.
- Vi stod faktisk på Frederiksberg og forsøgte at uddele smagsprøver. Der var en ældre mand, der sagde, at navnet var helt forkert, fortæller Lise Klausen og fortsætter:
- Men så blev jeg prikket på skulderen af en anden mand, der hørte det, som bare gav mig tommelfinger op, griner hun.
Farmor er med
Opskriften på Nissepis betyder også noget ganske særligt for hele familien Klausen.
- Det er jo farmors gamle opskrift, som vi bruger i flaskerne, fortæller Lise Klausen.
Den opskrift har i skrivende stund været medhjælper til, at en hel familie nu kan sætte sig sammen om julebordet og skåle i deres helt egen julesnaps.
- Nissepis, nissepis, nissepis, griner Lise Klausen.