Stine har haft smerter i 12 år - nu samler hun penge ind til operationer i udlandet: - Jeg vil gerne have et trælår
De danske læger har opgivet Stine Sigsgaard Risager. Derfor indsamler hun penge til operationer, der skal udføres af en amerikansk læge i Berlin.
Et 'garnnøgle' af vener på størrelse med en halv liter sodavand sidder i Stine Sigsgaard Risagers venstre ben.
I fagtermer hedder den medfødte lidelse vaskulær malformation, og den findes kun hos 1 ud af 10.000 børn. Den sjældne sygdom har givet store smerter, siden hun var ni år gammel.
De danske læger har givet op og meddelt, at de ikke kan fjerne Stines smerter, men nu har hun sammen med sin familie fundet frem til Dr. Waner i USA.
Specialisten fra Manhattan kommer til Berlin i oktober. Her er håbet, at Dr. Waner med to-tre operationer kan fjerne smerterne.
Efter 12 år med smerter er det en fjern tanke, at det snart kan være forbi.
- Jeg ved det ikke, det er så surrealistisk. Om et halvt år er jeg måske smertefri, det håber jeg. Jeg har aldrig tænkt de tanker før.
- Jeg ved ikke, hvad fremtiden byder endnu, men jeg kan i hvert fald sige, at jeg gerne vil have et trælår på venstre ben, griner Stine og forklarer, at hun formentlig ville ende på sygehuset, hvis nogen gav hende et trælår i dag.
Egenbetaling
Der er bare ét problem: Hun skal selv betale for operationerne. Det er endnu uvist, hvad det kommer til at koste, men sengepladsen alene kan løbe op i 170.000 kroner. Dertil kommer prisen på de operationer, som Dr. Waner laver.
To-årige Hailey fra Østjylland, som også var født med vaskulær malformation, har netop været hos Dr. Waner i New York for at få behandling. Regningen endte på 1,2 millioner kroner.
Derfor har den 21-årige sat gang i en indsamling. Men det tærer på kræfterne, når hun som nyligt færdiguddannet finansøkonom samtidig skal passe et nyt job.
- Jeg har det rigtigt stramt. Vi løber rigtigt stærkt. Jeg skal koncentrere mig om et nyt arbejde, som jeg er rigtig glad for, og når jeg har fri, så er det indsamlingen, jeg har fokus på.
- Jeg er ikke kommet dertil endnu, at det kan være overstået om et par måneder. Den anerkendelse af, at det løser sig, den er der ikke.
En travl indsamling
Planen er, at første operation gennemføres i slutningen af oktober, og det efterlader familien med et vist tidspres.
Derfor skal der også samles ind på flere fronter. Budskabet skal spredes på sociale medier, mens familien samler penge ind med arrangementer og konkurrencer.
Om en måneds tid åbner Stines forældre, der ejer dyreparken Nymarksminde i Vodskov, dørene til et arrangement, hvor overskuddet går til operationerne. Hvad, der er på programmet, er fortsat uvist.
- Mit mål er simpelthen at få skrabet de her penge ind. Hvis der er overskud, vil jeg gerne have, at pengene går til andre i min situation.
Selvom Stine synes, det er surrealistisk, at smerterne snart kan være væk, glæder hun sig til, at operationerne er overstået.
- Jeg glæder mig til at være ung. Jeg glæder mig til at være en 21-årig normal pige, der kan være sammen med mine venner uden at tænke på komplikationer. Jeg glæder mig til ikke at skulle tage alle de piller, som jeg tager.