Byger og blæst: En uforudsigelig vejrdag venter

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der bliver en dag, hvor der er plads til både regnjakke og solbriller.

Nogle dage kan det være svært at tage en beslutning, og sådan en dag har vejret i Nordjylland i dag.

En blæsende morgen med byger. Bliver man ramt, varer de heldigvis ikke længe, da vinden sørger for hurtig opklaring.

Vinden vil være frisk og til tider hård, særligt i Nordjylland, hvor den over vand kan nå op til kuglingstyrke.

Temperaturerne starter ved 12-13 grader og stiger til omkring 15 grader, men det kan føles køligere på grund af vinden.

Ud på eftermiddagen klarer vejret op med færre byger og mere plads til solen. Samtidig vil vinden aftage, så der bliver roligere forhold frem mod aftenen, hvor solen går ned omkring kl. 19.

Du kan se hele vejrudsigten her:


Foto: Simon Hougaard / TV2 Nord

Træneren undskylder i samme ombæring.

Stine Rex og amerikanske Camille Herron er næppe på julekort med hinanden.

Rex' konkurrent tiltrækker sig endnu engang opmærksom for noget, der ikke omhandler hendes egne præstationer i ultraløb.

Camille havde intet med det her at gøre.

Conor Holt, træner for Camille Herron

Efter Stine Rex i begyndelsen af september slog verdensrekorden i seksdagesløb, var konkurrenten Camille Herron fra Norman i Oklahoma hurtig til at beskylde den nordjyske ultraløber for at snyde.

Herron mente, at Stine Rex var blevet pacet, mens hun løb de godt 913,6 kilometer rundt om søen i Søparken i Aabybro. En beskyldning Rex ikke havde meget til at overs for, og som hun afviste.

Lægger sig fladt ned

Siden er Camille Herron blevet omdrejningspunktet i en kontroversiel Wikipedia-sag. Ifølge Running magazine er amerikaneren nemlig blevet taget i at fjerne anerkendelser fra andre udøveres Wikipedia-sider, mens hun efter sigende ikke har været bleg for at opdatere sine egne sider med diverse meritter.

Nu svarer hendes træner og ægtemand Conor Holt på kritikken.

- Camille har intet med det her at gøre. Jeg er 100 procent ansvarlig og undskylder til alle de atleter, som er blevet berørt af det. Det, jeg gjorde, var forkert, fortæller han i en pressemeddelse.

Conor Holt oplyser, at han oprettede en konto i 2016, og det er via den, han har ændret oplysninger om Camille Herron og andre løbere. Ifølge træneren koncentrerer Herron sig udelukkende om at løbe og restituere.

Camille Herron har tidligere klaget til de internationale ultraløbsforbund IAU og organisationen GOMO, når andre atleter har slået rekorder. Det er IAU, International Association of Ultrarunners, der endeligt skal godkende Rex' verdensrekord i seksdagesløb. Spørger man præsidenten for GOMO (Global Organization of Multi-Day Ultramarathoners), så er der, hvad han ved af, ikke en finger at sætte på rekorden.

- Stine Rex har løbet et virkelig flot løb og har fulgt alle regler, så i min optik er der ingen grund til at være bekymret, siger han.


Majs søn blev erklæret hjernedød: Nu har hendes forening fået kæmpe donation

Maj Kær bemærkede et hul i systemet for pårørende til organdonere. Det hul har hun nu fået en økonomisk donation til at begynde at udfylde.

Om dit afdøde barn skal være organdoner, er en beslutning, de færreste forældre skal stå overfor.

Det var dog tilfældet for Maj Kær fra Aalborg tidligt i år.

Her mistede hun og faren deres kun 14-årige søn til aggressiv meningitis. Sønnen blev erklæret hjernedød, og familien besluttede derefter at donere sønnens organer. Processen omkring organdonationen var dog ikke optimal.

- Efter vi mistede vores søn og undervejs i hans liv, kunne jeg se, at der var et hul i systemet, når det kommer til at sikre en værdig håndtering af pårørende, lyder det fra Maj Kær.

Derfor stiftede Maj Kær foreningen Værdig, der vil gøre organdonations-processen bedre og sætte fokus på de pårørende. Men en forening kræver økonomisk støtte, og det har de nu endelig fået.

450.000 kroner og et håb

Melsen Fonden i Nordjylland har nemlig valgt at donere hele 450.000 kroner til den nye forening, som nu for alvor kan realiseres.

- Nu har vi fået økonomisk dækning til den daglige drift, markedsføring og udvikling af nye tiltag, hvilket giver os den nødvendige stabilitet i foreningens opstart – samtidig med at det gav mig mod på at søsætte projektet, fordi jeg oplevede, at andre også så relevansen i det.

Det fortæller Maj Kær i en pressemeddelelse.

Den økonomiske støtte fra fonden har allerede muliggjort udarbejdelsen af en oplysende brochure til pårørende til organdonorer. Brochuren er udformet sammen med Dansk Center for Organdonation og Region Nordjylland.

Melsen Fonden har et klart håb med donationen, fortæller Anker Laden-Andersen, som er bestyrelsesformand i fonden.

- Der er ingen tvivl om, at Værdig er en værdifuld tilføjelse til at sikre et bedre beredskab for pårørende til organdonorer. Derfor er vores håb også, at vores donation vil hjælpe med at sikre, at alle, der står over for en sådan udfordring, får den støtte og vejledning, de har brug for.

Maj Kær har udover donationen til foreningen modtaget anerkendelse for sin indsats på anden vis. Hun er nemlig blevet kåret som årets ildsjæl til Aalborg Awards 2024.


Omsorgscenter skal sikre færre genindlæggelser

Foto: Per Frank Paulsen

Tryghed, ro og støtte er nøglen til færre hjemløse genindlæggelser.

14 dages ro og restitution på et nyt omsorgscenter skal fremover sikre, at hjemløse borgere undgår genindlæggelse, som tilfældet ofte er i dag.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde en plads på et omsorgscenter til nogle af de borgere, der har allermest brug for støtte, siger national chef i Røde Kors, Marie-Louise Gotholdt.

Omsorgscenteret Nordly er et tilbud til hjemløse, der har været på sygehuset og som derefter kan få to uger til at komme sig. På omsorgscenteret tager personalet sig af op til fem borgere af gangen. Centeret tilbyder gratis kost og logi, sygepleje, socialrådgivning samt socialt samvær med frivillige fra Røde Kors.

- Vi håber, at de får et fantastisk ophold med en masse omsorg fra både personalet, og de frivillige som er guld værd her. Vi håber, at de kan restituere efter en indlæggelse og blive friske igen til at komme ud på gaden.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Eller at vi kan hjælpe dem videre i livet, hvis de ønsker en bolig eller ønsker at få hjælp fra en myndighed, forklarer Leder for Omsorgscenter Nordly, Ane Møller.

Og Nordly skaber ikke kun glæde for de borgere, der får gavn af tilbuddet. Det er også en nyhed, der glæder sygehuspersonalet.

- Det er trygt for personalet på hospitalerne at vide, at der kommer en henvisningsmulighed til et omsorgscenter, som har stor erfaring fra lignende tilbud andre steder i landet, siger regionsrådsformand Mads Duedahl (V).

Omsorg avler velfærd

Foruden ønsket om at hjælpe hjemløse borgere et bedre sted hen, er der også en økonomisk gevinst ved etableringen af omsorgscentre.

Indtil nu har Røde Kors haft omsorgscentre i Region Hovedstaden, Region Syddanmark og Aarhus. Erfaringer herfra viser, at opholdet fører til færre genindlæggelser, hvilket sparer staten penge og giver flere ledige hospitalssenge.

Og hvorfor kan omsorgscentre så sikre færre genindlæggelser?

Fordi erfaring fra eksisterende omsorgscentre viser, at opholdet hjælper den hjemløse til at føle sig tryg, komme sig hurtigere og få ro og støtte til at tænke over, hvad der skal ske i fremtiden, oplyser Røde Kors i en pressemeddelelse.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

En nødvendig brobygning

Derudover sikrer Nordly en blødere overgang fra sygehus til gaden

- Det er en overgang, vi ved er svær for mange borgere, men i særdeleshed for de borgere, der er udsatte. Mennesker, der lever i hjemløshed, har svært ved at navigere eller ”passe ind” i systemet og lever på kanten af det samfund og de systemer, som vi andre uden problemer forholder os til dagligt”, siger Marie-Louise Gotholdt fra Røde Kors.

Røde Kors er derfor glade for at kunne give tilsvarende tilbud i Nordjylland, som man hidtil har haft andre steder i landet.


Prinses Juliana sættes til salg for tocifret millionbeløb

Foto: John Andersen

Vil du drive restaurant på en båd? Så har du nu chancen for den nette sum af 12 millioner kroner.

93-årige Prinses Juliana er til salg.

12 millioner kroner skal man lægge på bordet for at blive ny indehaver af skibet, der ligger lige nedenfor Limfjordsbroen i Aalborg.

Restaurantskibet skal have nye ejere, fordi de nuværende ønsker et generationsskifte.

- Prinses Juliana blev i sin tid købt med hjertet, og vi har også selv tidligere drevet restauranten med hjertet.

- Der er brugt rigtig mange millioner af kroner på at forbedre skibet både indvendig og udvendigt, således det i dag står i den bedst mulige stand. Det har igennem alle årene været en spændende forretning at være ejer af, lyder det fra John Andersen, der ejer Prinses Juliana sammen med sine voksne børn, Michael Andersen og Rikke Charlotte Nissen.

Familien har ejet skibet siden 2006. I de sidste par år har køkkenchef Benjamin Larsen været forpagter og drevet restauranten, men han er netop fratrådt.

Og mulighederne er mange for en ny ejer, hvis man spørger John Andersen.

- Restaurantskibet har i dag fast kajplads ved Vestre Havnepromenade 2, lige vest for Limfjordsbroen, men kan dog til enhver tid flyttes til en hvilken som helst anden lokation, hvis man da ellers kan nænne at flytte skibet fra den nuværende gode og synlige placering i Aalborg, med mange gode P-pladser lige ved døren, forklarer John Andersen.

Derudover foreslår han, båden kan have cocktail- eller vinbar ombord.

- Jeg er sikker på, at forretningen med den rette skibsreder og kaptajn ved roret, kan udvikles og forbedres i endnu højere grad, slutter John Andersen.


Nordjysk danser svindlet for 30.000 kroner, og hun er langt fra den eneste

Melissa Kjær har 30.000 kroner til gode hos den tidligere ejer af danseuddannelsen, Copenhagen Dance Education. Der er ingen udsigt til, at hun får dem.

Da nordjyske Melissa Kjær sidste år valgte at starte hos Copenhagen Dance Education, var det med spænding og sommerfugle i maven. Hun havde betalt 170.000 for et sammensat uddannelsesforløb på den højt profilerede danseuddannelse, hvor stjerner som Didde Mie From, der blandt andet er kendt for at danse for megastjernen, Dua Lipa, og sin deltagelse i TV2's Korpset, også underviste.

Men drømmen om uddannelse og oplevelser blev hurtigt til et mareridt. Allerede ved indflytningen til de studieboliger, som ejeren af danseuddannelsen skulle stille til rådighed, startede den dårlige mavefornemmelse hos Melissa Kjær.

- Vi skulle have boet i studieboliger i Vanløse, og havde betalt 35.000 i depositum for at bo der. De er så ikke til rådighed, fordi ejeren havde overbooket dem. Vi blev i stedet sendt til lejligheder på Frederiksberg, hvor køkkenet ikke virker, og der var skimmelsvamp over alt, fortæller Melissa Kjær.

Melissa Kjær valgte at klage sammen med to andre dansestuderende til Josefin Bjerkensø Canfield, der dengang både ejede danseuddannelsen Copenhagen Dance Education og Copenhagen Dance Space, som senere i forløbet får indlogeret pigerne i en ny lejlighed i Carlsberg Byen.

Det var dog ikke sidste gang, at Melissa Kjær løb ind i udfordringer.

Skulle selv betale for rejser

Af de 170.000 kroner, som Melissa Kjær betalte, var uddannelsesrejser til udlandet også inkluderet i beløbet. Alligevel måtte Melissa Kjær selv lægge ud for de flybilletter, som skulle betales, når de skulle afsted.

- Det skete flere gange, at vi blev bedt om merbetaling for de rejser, vi skulle på, fordi Josefin ikke havde pengene. Jeg har stadigvæk ikke fået de penge for udlæg, jeg havde dengang, siger Melissa Kjær.

Melissa Kjær vælger efterfølgende at rykke for de mange penge, som Josefin Bjerkensø Canfield skylder hende, men selvom der af beskederne tegner sig et billede af samarbejdsvilje, så er det ikke det, Melissa Kjær oplever.

Derudover fortæller Melissa Kjær, at Josefin Bjerkensø Canfield fortsat skylder hende 30.000 kroner for hendes depositum og bolig, som hun boede i, da hun var under uddannelse.

- Det var først 35.000, hun skyldte mig, men jeg fik 5000, inden hun tog til Los Angeles, lyder det.

Efterfølgende har Melissa Kjær rakt ud til Josefin Bjerkensø Canfield for at få sine penge tilbage, men det er endnu ikke lykkedes.

Ikke en enlig svale

Rebekka Bjerre er danser og fra Nordjylland. I dag er hun bosat i København. Foto: Rebekka Bjerre

Og hun er ikke den eneste, der mangler sine penge.

I 2019 valgte Rebekke Bjerre og 11 andre dansere fra Nordjylland at få skræddersyet et danseprogram af Josefin Bjerkensø Canfield, der strak sig over ti dansegange i København på Copenhagen Dance Space. Men hvad der skulle have været en god oplevelse med masser af læring, tog meget hurtigt en drejning for de 12 nordjyder.

- Copenhagen Dance Space har altid været gode til at få tingene til at se godt ud udefra. Så vi var vildt glade, da vi fik muligheden for en billig aftale, fortæller Rebekka Bjerre.

Rebekka Bjerre betalte 8.000 kroner 'up front' og sparede på den måde 1.000 kroner. Den 'besparelse', er hun ærgerlig over i dag. Foto: Rebekka Bjerre

Den gode oplevelse, som de nordjyske dansere tog med hjem efter første besøg på Copenhagen Dance Space, endte dog hurtigt i skyggen af alt det, der kom efter. Efter en kaotisk anden undervisningsgang, kom der aldrig en tredje, selvom pengene var betalt. De nordjyske dansere havde aftalt, at træningen kun ville foregå lørdage, men det kunne lige pludseligt ikke lade sig gøre længere.

- Det betyder, at vi nu er 12 piger, der har betalt mellem 3.000 og 9000 for noget, vi aldrig fik, fortæller Rebekka Bjerre.

Efter flere måneder i en Facebook-chat, hvor kommunikationen med Josefin Bjerkensø Canfield ikke ledte til løsninger for nordjyderne, valgte Rebekka Bjerre at række ud til dansestudieejeren via mail, men hun fik aldrig økonomisk kompensation eller et nyt forløb.

Rebekka Bjerre valgte at opgive at få sine penge eller nyt forløb efter hun havde sendt mailen d. 5 juli. Foto: Rebekka Bjerre

Et sted i Los Angeles

TV2 Nord har mandag været i kontakt med Josefin Bjerkensø Canfield, der nu er bosat i Los Angeles, Californien. Over telefonen forholder hun sig til den kritik, som de nordjyske dansere har fremlagt.

Hvad tænker du om det forløb, som Rebekka Bjerre beskriver?

- Det er rigtigt, at kommunikationen stoppede, men det var på grund af corona, efterfølgende har jeg forsøgt at komme med løsningsforslag, som pigerne ikke ønskede, lyder svaret fra Josefin Bjerkensø Canfield.

Hvad så med de penge og det forløb, som de nordjyske piger har betalt for og set frem til?

- Jeg har altid bestræbt mig på at svare alle, og jeg ved, at jeg har snakket med og aftalt andre måder at kompensere for forløbet på med de andre piger, forklarer Josefin Bjerkensø Canfield og fortæller, at hun ikke erindrer, at Rebekka Bjerres problemer ikke er blevet løst.

Hvordan forholder du dig til, at Melissa Kjær siger, at hun flere gange har forsøgt at få de 30.000 kroner, som hun mener, du skylder hende?

- Jeg har været meget syg og burde nok være stoppet med at drive Copenhagen Dance Space lang tid før, jeg gjorde. Jeg er personligt konkurs og ejer ikke noget, så Melissa kan ikke få sine penge, fortæller Josefin Bjerkensø Canfield.

Det er jo mange penge, som Melissa Kjær står og mangler. Hvad skal hun så gøre for at få dem?

- Hun må gøre, ligesom jeg har sagt til de andre. Det må gå igennem retten. Jeg vil gerne forsøge at samarbejde og finde de bedste løsninger, men jeg er meget syg, siger Josefin Bjerkensø Canfield.

Skylder 5.000.000?

TV2 Nord har mandag været i kontakt med den nye ejer af Copenhagen Dance Space, Thomas Allingham, der den 18. september delte, at dansestudiet ikke længere havde noget at gøre med Josefin Bjerkensø Canfield.

Årsagen var, at han efter overdragelsen var blevet opmærksom på, at Josefin Bjerkensø Canfield ifølge ham selv, skulle have bedraget elever på Copenhagen Dance Education og dansere, der kom på dansestudiet for op mod 5.000.000, inden hun i foråret flyttede til Los Angeles.

I søndags meldte den måske mest profilerede danser i Danmark sig på banen. Det drejer sig om Didde Mie From, der via sin Instagram har delt sine ubehagelige oplevelser fra dansestudiet.

I Facebook-gruppen, ’Victims of Josefin’s Fraud’, beretter forældre og tidligere danser om lignende oplevelser som Didde Mie From, Rebekka Bjerre og Melissa Kjær. Her har de blandt andet samlet et økonomisk svindeloverblik, hvor én danser blandt andet angiveligt er blevet snydt for 170.000 kroner.

Har du været tilknyttet Copenhagen Dance Space eller Copenhagen Dance Education? Så hører vi meget gerne fra dig på nipo@tv2nord.dk