Borgerforslag når 50.000: Nu skal Folketinget behandle forslag fra Liv Martine Hansen
Nu skal borgerforslaget behandles af Folketinget
Et borgerforslag om at diabetikere skal tildeles altafgørende sensor, runder 50.000 underskrifter.
Den fylder egentligt ikke særlig meget.
Men den har en stor betydning for de diabetikere, der kræver insulin.
For med en lille sensor på overarmen kan diabetikere nemmere måle deres eget blodsukker og dermed dosere den korrekte livsvigtige insulin.
Og nu har et borgerforslag, der kæmper for netop det nået 50.000 underskrifter.
- Jeg fik afslag af min kommune, hvor jeg søgte om den et par gange. Til sidst besluttede jeg mig for selv at skaffe en, hvilket man ikke rigtig kunne i 2016, som man kan i dag, forklarede Den Store Bagedyst-vinder, Liv Martine Hansen til TV2 Nord i marts og tilføjede:
- Derfor skrev jeg via mit erhverv til en virksomhed, som lavede de her målere og spurgte, om de ville sponsorere en til mig, hvilket de gerne ville.
Hvad er en sensorbaseret glukosemåler?
Sensorbaseret glukosemåler (SGM) er en metode, hvor diabetikere kan måle deres blodsukker.
Teknologien består af en sensor, som oftest sidder på enten overarmen eller maven og et apparat eller telefon, hvor blodsukkerniveauet kan ses.
Har man insulinkrævende diabetes, er det vigtigt, at man husker at måle sit blodsukkerniveau, for at dosere den livsnødvendige insulin.
Overblikket over blodsukkeret opnås nemmere med en SGM end med fingerprikmetoden, da SGM i mange tilfælde medfører, at brugeren bliver mere velreguleret.
For alt for ofte er det dit postnummer, der afgør, om du får sensoren. Og derfor oprettede den kendte bager borgerforslaget 'Personer med insulinkrævende diabetes skal have ret til at få tildelt en sensorbaseret glukosemåler', der nu har fået 50.000 underskrifter.
Dermed skal forslaget nu fremsættes for de politiske partier og behandles af Folketinget.