Kort Nyt

Fortunas sene scoring sikrer point mod gamle rivaler

Fortuna Hjørring og Brøndby IF er to mastodonter inden for kvindefodbold, og søndag eftermiddag tørnede de sammen.

De sidste 30 år har de to klubber været de helt store kanoner i dansk kvindefodbold, hvor det danske mesterskab er blevet delt mellem dem 23 gange.

Fortuna Hjørring har vundet 11 gange og Brøndby IF har vundet 12 gange.

Det begynder dog at se ud til, at der er nogle andre klubber - især på Sjælland - der har taget over for de to så tidligere dominerende hold.

Fortuna Hjørring vandt sidst DM-titlen i 2020, og siden da har det været HB Køge og FC Nordsjælland, der har hivet titlen hjem.

I denne sæson har Fortuna Hjørring dog indtil videre vist sig som et hold, der vil kæmpe med om guldet.

Det var kun FC Nordsjælland, der var foran nordjyderne inden starten på niende runde af Gjensidige Kvindeligaen - og der var kun ét points forskel.

Se indslaget fra før, under og efter kampen herunder:

Hurtig udligning blev afgørende

Dagens modstander fra Brøndby lå inden kampen på tredjepladsen med seks point op til Fortuna Hjørring.

Topkampen blev også så tæt og nervepirrende, som det øjensynligt så ud på papiret før opgøret, og det viste sig også, at kampens første scoring hurtigt blev neutraliseret.

Da Fortunas Anastasiya Pobegaylo bragte hjemmeholdet i front efter 39 minutter, var Brøndby ikke sen til at svare tilbage.

Et minut senere var der nemlig udlignet til 1-1, som holdene gik til pause med.

Efter pausen var der status quo langt hen i opgøret, og det virkede umuligt for begge hold at få den endelige forløsning ved et føringsmål.

Brøndbys Celine Nergård ville dog ikke nøjes med at tage et point med fra Hjørring. Hun scorede nemlig til Brøndby-føring 2-1 efter 77 minutters spil.

Fortuna Hjørring forsøgte at slå tilbage, og det lykkedes da også, selvom svaret ikke var lige så prompte som Brøndbys i første halvleg.

Det var først i aller sidste minut af den ordinære spilletid, at hjemmeholdet fik udlignet, da gæsternes Julie Tavlo-Pettersson scorede i eget net til slutresultatet 2-2.

Fortuna Hjørring er dermed fortsat ubesejret i Gjensidige Kvindeligaen, hvor klubben har 21 point efter ni runder og ligger på andenpladsen efter FC Nordsjælland med tre point flere.

Hvid damp steg til vejrs: 'Kemikalieudslip' i Nørresundby var ufarligt

Præcis klokken 16.00 søndag eftermiddag fik Nordjyllands Beredskab en melding om kemikalieudslip på havnen i Nørresundby på Nordre Havnegade.

Straks kørte Station Aalborg til stedet, hvor meldingen lød på 'større forurening'.

Visuelt kunne der ses kraftig hvid damp stige til vejrs, men det viste sig at være vanddamp, der blev lukket ud i det fri, oplyser Nordjyllands Beredskab på X.

- Det er ganske ufarligt, skriver de og afslutter opslaget med at gøre opmærksom på, at der ikke opdateres yderligere.

Fortuna Hjørring får point i dramatisk topkamp

Fortuna Hjørring inviterede søndag eftermiddag deres mangeårige rivaler fra Brøndby IF på besøg i Gjensidige Kvindeligaen.

De nordjyske fodboldkvinder har fået en rigtig god start på sæsonen, hvor kun FC Nordsjælland har overgået dem før niende spillerunde.

Søndagens modstander fra Brøndby har klaret sig tredjebedst.

Der var derfor også lagt op til storkamp i Hjørring, og det blev så tæt, som alle havde troet, håbet og måske frygtet.

Først var Fortuna foran i så kort tid som et minut, og i anden halvleg kom Brøndby foran, før Fortuna Hjørring udlignede i dommerens tillægstid til slutresultatet 2-2.

Læs et mere fyldigt sammendrag herunder:

Drivhus i flammer efter 'utilbørlig omgang med ild'

En person er blevet sigtet efter beredskabsloven efter en brand lidt efter klokken 10.00 lørdag for 'noget utilbørlig omgang med ild, der har startet flammerne.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup.

Et drivhus lavet af træ på en adresse på Vustholmevej i Fjerritslev var blevet efterladt med tændte stearinlys, og det endte med at blive drivhusets endelige.

- Der er tændt nogle stearinlys, og man har forladt stedet i den tro, at de ikke var tændt alligevel, men da man kommer tilbage, er der ild i trædrivhuset, lyder det fra Karsten Højrup fra Nordjyllands Politi.

Drivhuset er ødelagt, men flammerne har ikke spredt sig yderligere.