Da beboer åbnede døren var opgangen fuld af røg: 65-årig mand sigtet for at stege pølse

Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Beboeren er sigtet for at overtræde beredskabsloven.

Da en beboer i Margretheparken i Hirtshals åbnede sin dør ud til opgangen, var der fyldt med røg, og det fik personen til at ringe 112.

Hjælpen kom hurtigt til boligen, da brandstationen ligger lige overfor, og her var røgen allerede nærmest forsvundet igen.

- Det var noget mad, som var blevet antændt i forbindelse med noget madlavning. Det havde beboeren forsøgt at slukke ved at tage det ud i opgangen, og derfor var der blevet røget, forklarer indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Thomas Boelt.

Han fortæller desuden at der ikke på noget tidspunkt var fare for ild i bygningen, og at ingen personer derfor er kommet til skade.

- Jeg kan dog godt forstå, at det har virket voldsomt, at der er meget røg, når man åbner døren, pointerer indsatslederen.

Han har selv forladt adressen igen, men skadeservice er dog tilkaldt, da røgen har sat sig i opgangen.

I forbindelse med branden har Nordjyllands Politi sigtet en 65-årig mand for at overtræde beredskabsloven, det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Christian Tilsted.

- Manden var ved at stege en pølse, og det endte med en masse røg af endnu uvisse årsager, så vi har sigtet ham for at overtræde loven, forklarer han.


Lokal købmand tager kampen op: Overskudsmad uddeles

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Det er lille juleaften, og mange sidder sikkert i familiens skød og har allerede handlet ind, hvad der skal bruges til julen.

Andre steder er der dog travlt med at få reddet alt det, der ikke blev solgt, så det kan blive brugt til noget langt mere fornuftigt.

Blandt andet i SuperBrugsen i Pandrup, bliver der pakket og slæbt, og du kan se mere om, hvor manden ender, i videoen øverst.


Helle bliver overrendt af mænd: - Sidste øjeblik er jo tidsnok

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

For mange er den 23. december dagen, hvor julefreden for alvor kan begynde at sænke sig. Og for rigtig mange mænd er det sidste chance for at få julegaverne i hus.

Helle Svendsen, der er indehaver af Blondehuset i Løkken fik besøg af massevis af mænd mandag.

Det var nemlig den 23. december, som jo for mange mænd er dagen hvor julegaverne skal i hus.

TV2 Nord tog – igen-igen – temperaturen på mændenes købelyst, da vores hold plejede en klichéfyldt juletradition og lagde vejen forbi både en lingeriforretning og en guldsmed.

Se hvordan det gik i videoen i toppen.


John holder jul 10.000 kilometer væk fra sin familie

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Arbejdet kalder for en lang række danskere og udlændinge her i juletiden. Derfor er det ikke alle, der kan være sammen med deres nærmeste.

TV2 Nord var med, da Kompas Hotel torsdag afholdt julefrokost for søens folk. Heriblandt John Alec og Esben Fræer.

29 søfolk deltog i julefrokosten. Foto: Michael Schmidt Thomsen / TV2 Nord

Blev hjerneskadet, men forsikringen vil ikke betale: Erik får dog tidlig julegave

Foto: Katja Schlaikier / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Erik Schack har måttet sælge sit hus og flytte i lejebolig, efter han i 10 år har ventet på erstatning for den arbejdsulykke, der gjorde ham invalid.

Selvom det er 10 år siden, at Erik Schack blev invalid i en arbejdsulykke som Falckredder, kæmper han og 3F Midtvendsyssel stadig mod forsikringsselskabet Tryg for at få udbetalt erstatning, som stadig ikke er blevet udbetalt til trods for, at Vestre Landsret i 2021 afgjorde sagen.

Og forsikringsselskabet valgte derudover i oktober i år at stævne Ankestyrelsen, hvorfor sagen kan strække sig i op til fire år endnu.

Nu kommer der dog imidlertid økonomisk hjælp fra privat side igen i år. Det er den nordjyske Melsen Fonden, der har valgt at støtte op om Erik Schack, som de også gjorde tilbage i 2023.

Fonden vil nemlig give ham hele 20.000 kroner hver eneste måned frem til udgangen af 2025.

- Vi skal netop hjælpe folk i den situation, som Erik er kommet i, og det der er det store problem for Eriks vedkommende, at der er gået ti år, hvor hans situation har været uafklaret, siger Anker Laden-Andersen, der er formand for Melsen Fonden.

Kunne man forestille sig til næste år, hvis der ikke er sket nogen udvikling i forbindelse med Tryg, at I måske går ind og støtter ham igen?

- Vi vurderer jo situationen fra år til år, og vi synes ikke, vi kan se længere ud end et år nu og her, konstaterer formanden.

Berørt Erik Schack

Og det var igen i år en tydeligt berørt Erik Schack, der modtog beskeden om, at hans ansøgning til fonden er faldet godt ud.

- Jamen det hjælper helt fantastisk. Tænk, at Melsen Fonden igen svarer positivt på min ansøgning. Det er jeg stolt over, lyder det.

Hvad betyder det for dig personligt, at det får dine penge til rådighed?

- At jeg har en mulighed for at få smør på brødet.

Var redder i dødsulykke

4. august 2014 vil for altid være en skelsættende dag for Erik Schack. Det var nemlig begyndelsen på et ti år langt mareridt, som slet ikke er slut endnu.

Det var dagen, hvor han som indsatsleder ved Falck og blev kaldt ud til en alvorlig ulykke på Strandby Havn.

Her var to fiskere omkommet på grund af giftige dampe fra forrådnede skidtfisk i lasten på en kutter – og en tredje person var i livsfare. Få timer efter redningsaktionen fik Erik Schack det dårligt. Han kastede så meget op, at han fik en rift i halspulsåren, der udløste blodpropperne i hjernen. 

Derfor er han i dag hjerneskadet, halvsidig lammet og er plaget af daglige smerter. 


Anders og Kim fanget på motorvej i flere timer: Humøret fejlede dog intet

Foto: Malthe Birger Jensen / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Humøret fejler dog ikke noget.

Lillejuleaften er ensbetydende med rejsedag for mange nordjyder, men i den grad også sjællændere der vender snuden mod Nordjylland. Det blev mandag et trafikalt helvede.

Allerede mandag morgen og formiddag var trafikken i Nordjylland tæt. Det skyldes blandt andet tre uheld, der forlængede rejsetiden.

Derudover skulle en lastbil, der røg igennem autoværnet tværs over det nordgående spor og ud på en mark, nødflyttes og dermed bjærges. Derfor måtte motorvejen spærres i nordgående retning, mens trafikanterne blev ledt af motorvejen ved frakørsel 33.

De to lastbilchauffører Anders Jensen og kollegaen Kim Thomsen var således fanget på rasteplads Himmerland Øst i tre timer. De mødte på arbejde klokken seks i morges og skulle egentlig blot 25 kilometer til Aalborg for at stille lastbilerne, før den ellers stod på juleferie.

Heldigvis blev stemningen ikke helt ødelagt af de mange forsinkelser og det uventede stop på vejen.

- Humøret er jo trods alt fint. Vi får jo løn for at være her, siger de to med et glimt i øjet.

Også Ole Christensen og konen fra Spøttrup var blandt de mange fangede trafikanter.

- Vi var på vej til Frederikshavn til fødselsdag, men det tror jeg ikke lige, vi kommer, konstaterer han.

Men julen er ikke i fare?

- Nej, det er den ikke. Vi kører hjem nu, når det bliver åbnet, afslutter han.