Michelin-restaurant vinder fornem pris
Foto: Privatfoto: Restaurant Tri
En respekt for lokale råvarer sikrede ægteparret Nicolas Min Jørgensen og Iben Dragsbæk Hansen fornem pris.
Og prisen for årets ret med fisk og skaldyr går til...
Restaurant Tri
Nogenlunde sådan lød det til søndagens prisuddeling på Axelborg i København, som blev afholdt af Landbrug og Fødevarer.
- Jamen, det er helt fantastisk at vinde. Det betyder rigtig meget for os, siger køkkenchef og restaurantejer Nicolas Min Jørgensen i en pressemeddelelse.
DNA-dyrkelse i køkkenet
På den nordvestjyske Michelin-restaurant er det de lokale råvarer, der er i fokus. Og det var da også det, der skaffede dem prisen for årets ret med fisk og skaldyr.
Om retten skriver Landbrug og Fødevarer:
'Retten præsenterer delikat hummerkød serveret med syltede hvide ribs, karsefrø og syltede nobilisgrankogler. Ved bordet afsluttes retten med en fløjlsblød sauce på hummerfløde, baseret på reduceret hummerfond og fløde, skilt med hummerolie'.
Og retten var da heller ikke tilfældig.
- Vi har specialiseret os i de lokale råvarer og den historie, der ligger bag. Kvalitet er selvfølgelig afgørende, men vi prioriterer også, at vores fisk og skaldyr kommer fra lokale, selvstændige fiskere, siger Nicolas Min Jørgensen, indehaver af Restaurant Tri.
Selv en 50-årig vestjyde bliver rørt
Netop de lokale fiskere er altafgørende for, at restauranten kan blive ved med at levere samme kvalitet. Derfor var én af dem også med til prisoverrækkelsen. Nemlig ham der leverer hummere til restauranten, og det var også en helt særlig anerkendelse for ham.
- Jeg kan mærke, at selv en 50-årig vestjyde bliver rørt, og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil. Vi vil gerne have, at de lokale i Thy, på Mors og andre steder forstår, hvilken råvarerigdom de har omkring sig, sagde Nicolas Min Jørgensen til prisoverrækkelsen.