To Michelin-stjerner til Nordjylland
Foto: Mikko Stig/AFP/Ritzau Scanpix
Villa Vest i Lønstrup og Tri i Agger satte Nordjylland på det gastronomiske verdenskort.
To nordjyske restauranter har fået en Michelin-stjerne, da de eftertragtede stjerner mandag blev delt ud i den finske by Turku.
Der er tale om Villa Vest i Lønstrup og Tri i Agger.
In Denmark, 5 restaurants have been newly awarded with a #MICHELINStar23 in the #MICHELINGuideNORDIC
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) June 12, 2023
ARO, Odense
Domæne, Herning@_GrandRoyal, Vejle
Tri, Agger
Villa Vest, Lønstrup pic.twitter.com/IFN0v2dxxP
Det er første gang nogensinde, at nordjyske restauranter er kommet med i Michelins eftertragtede guide.
- Et besøg på denne restaurant lover en slående udsigt fra dens beliggenhed ved klinten sammen med fremragende retter, skriver Michelin-guiden om Villa Vest.
Om Tri i Agger lyder det:
- Der er en historie bag hver ret i denne mindeværdige træ- og glasstruktur i en dansk kystby.
Vigtigt for turismen
Organisationen Dansk Erhverv glæder sig over, at seks danske restauranter for første gang fik en Michelin-stjerne.
- Danmark er nået op i en ny liga på den globale madscene, og her kan Danmark tilbyde alt fra den gastronomiske superoplevelse til den klassiske hotdog og alt derimellem. Det samlede fokus på kvalitet, lokale fødevarer og madoplevelser er med til at tiltrække turister til Danmark, der søger den unikke smagsoplevelse.
- Det er ikke kun fantastisk for restauranterne, men også for resten af landets turisme- og oplevelsesindustri, siger Lasse Fridberg Bilstrup, chefkonsulent for turisme, oplevelse og kultur i Dansk Erhverv.
Fakta om Michelin-guiden
Michelin-guiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.
Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre Michelin-stjerner.
Kilde: TV 2