Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaosset fortsætter i Vendsyssel FF: Spillerne ved ikke, om de får løn, og klubben kan ikke stille hold til første kamp

Meget er uvist i fodboldklubben Vendsyssel FF, efter at klubbens schweiziske ejere ifølge TV2 Nords oplysninger har tømt klubkassen.

Lige nu er der langt flere spørgsmål end svar, hvad angår fremtiden i 1. divisionsklubben Vendsyssel FF. Ingen i klubben har hørt fra de schweiziske ejere, der ifølge TV2 Nords oplysninger har tømt klubkassen for de omkring 4,5 millioner kroner, der var tilbage, spillerne har ingen træner eller assistenttræner til den kommende sæson, og kun 13 spillere er lige nu på kontrakt i den tidligere superligaklub.

- Det burde ikke ske, det er noget, man hører ske i Østeuropa

Peter Friis, Fodboldspiller, Vendsyssel FF.

Noget af det eneste, som indtil videre ikke er et stort åbent spørgsmål, er, at klubbens spillere træner klokken 10.30, og det gjorde de også tirsdag formiddag – dog uden en træner efter Michael Schjønberg stoppede som cheftræner for kort tid siden. I stedet er det klubbens erfarne målmand Peter Friis, der lige nu står for træningen sammen med klubbens teammanager Mathias Nyholm Kragh.

Det andet, der med sikkerhed vides, er, at der kun er nogle få spillere tilbage i Vendsyssel FF og et hold usynlige ejere, der er gået under jorden.

- Ordet kaos rammer meget godt lige nu, men vi kan bare ikke gøre noget ved det, siger Peter Friis, der altså lige nu må agere spillende træner i Vendsyssel FF.

Konkurs truer i det fjerne

Et andet helt stort spørgsmål i Vendsyssel FF er, hvem der skal spille klubbens første kamp i 1. division. Holdkortet tæller lige nu kun 13 spillere på kontrakt, men allerede om mindre end en måned skal Vendsyssel kunne stille med 11 mand i startopstillingen og derudover udskiftere på bænken til klubbens sæsonpremiere mod Esbjerg.

Det største spørgsmål for de 13 spillere på kontrakt i klubben og de tre ansatte uden for kridtstregerne er dog, om der står andet end et stort rundt nul på deres bankkonto i morgen, onsdag, når det er lønningsdag. Pengekassen i klubben er som nævnt ifølge TV2 Nords oplysninger blevet tømt af Vendsyssel FF’s schweiziske ejer Ahmet Schaefer, der har overført omkring 4,5 millioner kroner til sig selv fra klubkassen.

- Det er ikke anstændigt. Vi skal jo have betalt vores egne regninger til den første. Jeg tror, at det gælder alle steder, at folk vil have løn for det arbejde, de laver. Vi håber, at der er styr på lønnen i morgen (onsdag, red.) ellers må vi tage den derfra, siger teammanager i Vendsyssel FF Mathias Nyholm Kragh.

Pengene, som ejerne ifølge vores oplysninger har taget, skulle udover at gå til løn til spillerne have været brugt på at betale regninger til en række kreditorer, der har vist klubben tillid i de seneste måneder. Ifølge TV2 Nords oplysninger er der lige nu ubetalte regninger for omkring fem millioner kroner i Vendsyssel FF.

- Man tænker først, at det må være en joke, for det er professionel fodbold i Danmark, og det burde ikke ske, det er noget, man hører ske i Østeuropa eller andre steder, og det er ikke kulturen i Danmark, at det foregår på den her måde, siger Peter Friis.

Alt i alt ender de mange spørgsmål i et altoverskyggende spørgsmål for alle i og omkring klubben - om der overhovedet er en klub i 1. division til den kommende sæson, der hedder Vendsyssel FF.

Tidligere problemer med lønudbetaling

Tilbage i maj i år, mens de afgørende kampe i sidste sæsons 1. division stod på, var der problemer med at betale spillerne i Vendsyssel FF løn. Da lønningsdagen kom, stod der ingen penge på spillernes konto, men med nogle dages forsinkelse dukkede lønnen op, og klubbens ejer Ahmet Schaefer var i Hjørring, hvor han lovede fuld opbakning til spillerne og garanterede, at der nu var orden i sagerne.

Klubben blev lovet, at ejerne ville blive i båden, selvom Vendsyssel FF skulle ende med at rykke ned i 2. division. Dengang sagde Ahmet Schaefer, at Core Sports Capital, som det schweiziske firma hedder, der ejer Vendsyssel FF, ville holde fast i sit engagement i klubben, ligesom han fortalte, at ejerne glædede sig til en hel sæson, hvor de kunne få deres strategi igennem. Hvad den strategi indebærer er stadig uvist, for ejerne er ikke til at få fat i.

Her på TV2 Nord har vi forsøgt at få en kommentar fra Ahmet Schaefer og selskabet Core Sports Capital, men vores henvendelse var forgæves, ligesom det også har været for spillerne i Vendsyssel FF, når de har forsøgt at komme i kontakt med ejerne.

- Vi har ikke hørt noget fra ejerne, siger Peter Friis.

En sæson uden optakt

Lige nu plejer at være tidspunktet, hvor klubber som Vendsyssel FF gør sig klar til den kommende sæson, men med så mange ubesvarede spørgsmål, som der lige nu er i Vendsyssel FF, så er optakten til den kommende sæson nærmest ikke-eksisterende. Klubben har foreløbigt ikke planlagt en eneste træningskamp, som ellers er de kampe, hvor taktik og opstilling kan pudses af, men uden en cheftræner er det svært at lægge en taktik.

- Vi prøver at gøre det, så godt vi kan, men det er jo selvfølgelig ikke professionelt, at der ikke er struktur på træningen, siger Mathias Nyholm Kragh.

Endelig kan det ende med, at Vendsyssel FF står helt uden spillere om under en uge. Hvis klubbens spillere ikke får løn onsdag, kan spillere kræve deres løn af klubben, og hvis den ikke er udbetalt indenfor 72 timer, kan spillere få ophævet deres kontrakt og dermed skifte frit til en ny klub.

Med alle de ubesvarede spørgsmål er det fint at slutte med én stensikker ting – noget skal gøres i Vendsyssel FF.


Taxa påkørte affaldscontainere efter ballade

Foto: Per Frank Paulsen

Mandag eftermiddag har en uoverensstemmelse mellem en taxachauffør og passager betydet, at en taxa har påkørt nogle affaldscontainere på Sebbersundvej i Aalborg.

TV2 Nord forsøger at få en kommentar fra Nordjyllands Politi.

Opdateres...

Foto: Per Frank Paulsen
Foto: Per Frank Paulsen

Udmelding inden fredag: Officiel Vendsyssel-overtagelse nærmer sig

Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

Inden ugen er omme er forventningen i Vendsyssel FF, at der kommer en officiel udmelding om klubbens nye ejerskab.

- Der bliver arbejdet på højtryk.

Sådan siger direktør i Vendsyssel FF Lars Glinvad om arbejdet med formaliteterne i forhold til klubbens nye ejerskab.

Det har i en måneds tid været kendt, at klubbens ejerskab kommer til at ændre sig. Det betyder blandt andet, at den colombianske sanger Blessd bliver medejer i klubben, mens der også vil være amerikanere i ejerkredsen.

Men selvom ugerne er gået, er der ikke kommet nogen officielle udmeldinger fra Vendsyssel FF. Men det er på vej indenfor de næste par dage.

- Fakta er, at vi forventer at melde noget ud indenfor de næste få dage. Det vil sige inden fredag, siger Lars Glinvad.

Tidsforskel har forsinket processen

Ifølge direktøren er der omkring 20 aktionærer i det nye ejerskab. Og forklaringen, på hvorfor nordjyske fodboldinteresserede har måttet vente indtil nu, er, at det juridiske har taget tid.

- Der har været mange advokater inde over det her, og den ene bor i Spanien, den anden bor i USA, den tredje bor i England og en bor i Canada.

- Så der har været masser af tidsforskel, og hver gang en advokat har skullet flyttet et komma, så har alle sammen skullet ind for at godkende det igen, siger Lars Glinvad.

Og selvom det officielle har trukket ud, så er det ikke fordi, der er nogen af parterne, som har fortrudt det nye ejerskab.

- Det er vi slet ikke. Der er lige startet en mand op i administrationen, der er klar til at tage sig af det her nye setup, som vi kigger ind i i 2025. Så det bliver vildt spændende, siger Lars Glinvad.

Mandag aften skal Vendsyssel FF i aktion i efterårets næstsidste kamp. Her er det topholdet fra OB, som kommer på besøg. Det er en kamp, du kan se på TV3 Sport og Viaplay.

Herunder kan du se hele interviewet med Lars Glinvad:


Krisecenter må afvise voldsramte kvinder - der mangler plads

Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

De vil forsøge at åbne endnu en afdeling i Aalborg, og går alt efter planen kan den åbne til sommer.

- Det er sørgerligt. Det er trist, og vi er trætte af det.

Sådan siger Niels Jacob Ulstrup, der er leder af Krisecenter for Kvinder i Aalborg. På krisecentret står de nemlig i den ærgerlige situation, at de ikke har plads nok.

- I oktober måned alene har vi haft 38 hændelser på 31 dage, og indtil videre har vi i år måttet viderehenvise eller afvise 150 kvinder. Hvis det fortsætter, så rammer vi 200 inden årsskiftet, forklarer han.

Derfor er han i gang med at finde en løsning. Han håber på at kunne få udvidet krisecentret.

- Vi regner med at finde bygninger, der skal fungere som en afdeling to. Vi vil simpelthen lave en søsterorganisation, så vi kan sikre, at endnu flere, der søger vores hjælp, kan få den sikkerhed og beskyttelse, de har brug for, siger han.

Otte år tager det at bede om hjælp

Flere opsøger krisecentret, og Niels Jacob Ulstrup har ikke et entydigt svar på, hvordan det kan være.

- Jeg kan bare konstatere, at der er rigtig rigtig mange, der kommer. Og vi kan se at mange af dem, der kommer herind har levet i flere år i den vold, de har været udsat for, fortæller han.

I gennemsnit har kvinderne været udsat for enten fysisk, psykisk vold eller begge dele, når de kommer på krisecenter. Nogle enkelte er dog hurtigere til at reagere, og det kan ifølge lederen af krisecentret være lettere for dem at komme videre bagefter.

Han glæder sig over, at der er kommet mere fokus på området. Særlig i disse dage, hvor der er "Orange dage", der har til formål at få fokus på kvinders tryghed, selvforsvar, samtaler, debat og foredrag omkring partnervold.

Og det er ligestillingsminister, Marie Bjerre (V) enig i.

- Tidligere var det noget, man sådan lidt negligerede. Man kaldte det husspektakler og familietragedier, uden at forholde sig til, at det her er drab, det er vold, det her er meget, meget alvorligt. Der er heldigvis sket en forbedring, og vi er også blevet bedre til at spotte partnervold, siger hun.

De kvinder, der må afvises på Krisecenter for Kvinder bliver enten henvist til krisecentre i Randers, Aarhus, Hobro eller Frederikshavn eller også får de råd og vejledning omkring, hvordan de kan bruge deres netværk til at komme videre.

Lige nu har krisecentret 130 åbne sager.


Julie var udsat for psykisk vold: - Jeg følte, jeg havde mistet mit drug

Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

Julie Gregersen søgte hjælp på Krisecenter for kvinder, da hun selv var i et psykisk voldeligt forhold.

Julie var udsat for psykisk vold i en sådan grad, at hun tog på krisecenter for at komme ud af forholdet.

Allerede kort tid efter de var blevet kærester, kunne Julie Gregersen mærke, at noget var galt.

Hun følte, at han begrænsede hende. Så hun ringede til Krisecenter for kvinder i Aalborg og bad om råd.

- De sagde til mig, at det ikke var normalt. Men man tror jo på, at det bliver bedre, siger hun.

På trods af opkaldet bare to måneder inde i forholdet gik der alligevel et halvt år fra det første opkald til krisecentret, inden Julie Gregersen tog modet til at pakke sine ting og flytte fra kæresten. Hun flyttede ind på krisecentret, og på det tidspunkt følte hun, at han havde isoleret hende helt fra omverdenen. Hun var blevet vant til at leve under indirekte trusler, psykisk vold og manipulation.

Hun boede på krisecentret i Aalborg i nogle måneder i foråret i 2024.

Men Julie Gregersen er langt fra den eneste, der søger hjælp. Hvert år har cirka 2000 kvinder og deres børn på landsplan brug for at søge hjælp på krisecenter for at flygte fra vold i hjemmet.

Herunder kan du læse historien om, at Krisecenter for Kvinder i Aalborg ikke har nok plads til de mange henvendelser, de får:

Skulle med kæresten på arbejde

I dag er 31-årige Julie Gregersen flyttet ud af krisecentret og har landet sit drømmejob som butikschef. Hun har en almindelig hverdag igen, efter hun slap ud af forholdet til sin tidligere kæreste, der i otte måneder udsatte hende for psykisk vold i en sådan grad, at hun i en periode mistede kontakten til sine forældre.

- Han var voldsom over for mig og kom så mange med trusler. Til sidst var jeg kontrolleret 24 timer i døgnet og isoleret fra alt. Det var forfærdeligt, og når jeg ser billeder af mig selv fra dengang, kan jeg se, at jeg nærmest ikke havde noget liv i mine øjne, fortæller hun.

Fra den 25. november til den 10. december vil Aalborgtårnet blive oplyst i orange og Aalborg Kongres og Kulturcenter vil også skinne i orange lys den 25. og 26. november. Desuden vil statuen af Gåsepigen på Vesterbro bære orange tøj i hele perioden. Disse tiltag er et symbol på Aalborgs solidaritet med kampagnen “Orange Dage”. Der vil i hele perioden være en masse events i Aalborg med fokus på kvinders tryghed, selvforsvar, samtaler, debat og foredrag omkring partnervold og meget mere. Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

Få uger inde i forholdet, som var en stormende forelskelse fyldt med store kærlighedserklæringer, flyttede hun ind hos sin kæreste, fordi han mente, det var bedst - for så kunne de være sammen hele tiden.

- Vi gjorde nærmest alt sammen. Hver morgen skulle jeg med ham på arbejde og gøre rent i nogle timer, inden han kørte mig på arbejde, og han hentede mig igen, når jeg havde fri, så han var sikker på, jeg ikke racede andre steder hen. Selv i de syv timer jeg var på arbejde, skrev han til mig, fortæller hun og fortsætter:

- Du bliver manipuleret til at tro, at det, der er galt i det her forhold, det er jo mig. Det er jo det, jeg gør. Det er det, jeg siger, det er måden, jeg er på. Det er jo mig, der ødelægger det. Hele tiden skal du prøve at finde løsning på at rette op på det, fordi det er jo min skyld, det her.

Sådan var hele forholdet, fortæller hun.

Far frygtede det værste

Det var allerede i starten af forholdet, at Julie Gregersen blev bedt om at slette venner fra sin Facebook, men hendes ekskæreste stoppede ikke der. Han ønskede ikke, at hun havde kontakt til sine forældre.

- Min far krævede dog, at jeg ringede op to gange om ugen, for ellers ville han melde mig savnet. Han var nemlig bange for, at jeg pludselig lå halv kvæstet eller i værste fald død, fordi min far var så bange for ham, og for at han (ekskæresten, red.) var så utilregnelig. Så det har været en hård omgang, fortæller Julie.

I dag er familien lykkelige for, at Julie kom ud af forholdet, og det er takket være krisecentret.

Efterhånden som forholdet fortsatte, begyndte Julie Gregersen at ringe til krisecentret oftere og oftere, og efter først efter snakke med lederen Niels Jacob, turde hun tage skridtet og komme hen på krisecentret.

- Altså den første uge, jeg var herinde, var det forfærdeligt, fordi der føler du, at du har mistet dit drug. Du er dybt afhængig af den her person og har faktisk svært ved at overskue hele situationen om, hvad der foregår omkring dig. Men det at komme herind, gav mig ro, fortæller Julie.

Så havde du lyst til at tage tilbage til ham?

- Ja. Jeg havde pakket mine ting og var på vej mod døren, og hvis Niels Jacob ikke havde stået der, havde jeg bare været tilbage ved ham (ekskæresten, red.), siger hun.

Den situation kan Niels Jacob Ulstrup, leder af Krisecenter for kvinder, godt huske.

- Som jeg husker det, tog jeg ikke nøglerne (til krisecentret, red.) fra hende, men bad hende om at beholde dem, fortæller han.

Og det fik hende til at blive, selvom det var svært. Hun er langt fra den eneste, der har det sådan efter et brud i en voldelig relation.

- Julies historie er selvfølgelig unik, men det er noget, vi ser. Det er ikke usædvanligt, at den tvivl murer i en, i hvert fald de første døgn, når man kommer ind et sted som vores. Der er masser af tvivl forbundet med at søge væk fra relationen; der kan være angst for repressalier, der kan stadig være en kærlighed til voldsudøveren, et håb om, at det bliver bedre og så videre. Der er rigtig, rigtig mange barrierer, fortæller Niels Jacob Ulstrup.

Har noget med i baggagen

Selvom Julie Gregersen i dag har fået opbygget et godt liv, siden hun forlod krisecentret tidligere på året, er det et andet sted i Nordjylland, end hvor hun boede før. Hun lejer et hus ude på landet, hvor hun bor med sine to hunde og trives i sit arbejde som butikschef.

- Jeg har det fantastisk, men selvfølgelig er der nogle ting, der stadigvæk er med i bagagen, der kan tricke én, fortæller hun.

Hun er glad for, at hun allerede tidligt i forholdet fik ringet til krisecentret, og derfor har hun også et godt råd til andre kvinder, der er i et forhold med visse problemer.

- Mit råd til kvinder er, at hvis du har en fornemmelse om, at der er noget helt galt, så er der noget om snakken. Så ring ind, og så kan kvinde krisecentret rådgive dig via telefon.


TV2 Nord inviterer til masser af julestemning 1. december

Der er garanti for masser af julestemning hos TV2 Nord på søndag.

Danmarks (måske) mest juleagtige løb løber af stablen nu på søndag den 1. december.

Hvis julestemningen ikke helt har indfundet sig endnu, er der rig mulighed for at komme i det helt rigtige humør søndag den 1. december.

Her inviterer TV2 Nord nemlig på julehygge i Søparken 4 i Aabybro, hvor der hele dagen er aktiviteter omkring søen. Og der er både noget for de store og de små.

Der vil blandt andet være tombola, juleboder, juletræssalg og juleunderholdning. Både Johnny Hefty og Sussi underholder, mens adskillige nordjyske kor også spreder hyggelig stemning med julesang fra scenen.

Julemusikken begynder klokken 13:00, og derfra vil der være aktiviteter hele eftermiddagen indtil klokken 18:00, hvor dagen slutter.

Programmet for Nord-JUL-land Løbet:

  • Kl. 13.00: Musikken starter op scenen / DJ Needlesplit

  • Kl. 13.45: Opvarmning til løbet / Stine Rex og julemanden (Lars)

  • Kl. 13.55: Opvarmning med Løbejul sangen / Hefty, Zjakalen, Stine m.fl.

  • Kl. 14.00: NordJULland løbet skydes i gang / Første ½ marathon skydes i gang

  • Kl. 14.10: Kiki Bille Bach & Tobias Bøgeskov / Sang (2 stk.)

  • Kl. 14.20: Opvarmning Nisse-familie-løbet / Julemanden + evt. Hefty, Dan og Jesper

  • Kl. 14.30: Nisse-familie-løbet skydes i gang

  • Kl. 14.45: Vendsyssel Gospel Kor / 2 julesange

  • Kl. 15.00: Anders Hornshøj / Sang – 2 numre

  • Kl. 15.20: Årets flotteste udklædning i Nisse-familie-løbet. Vinder kåres og sendes afsted mod Aalborg Storcenter, hvor han/hun får et minut til at fylde slikposer i All Sweets.

  • Kl. 15.30: Underholdning på scenen

  • Kl. 15.45: Sussi synger julesange / Sang – 2 stk.

  • Kl. 16.00: Zjakalen & Hefty / Sang – ”Jeg har brug for en coach”

  • Kl. 16.30: Vendsyssel Gospel Kor / 2 julesange

  • Kl. 16.45: Kiki Bille Bach & Tobias Bøgeskov / Sang (2 stk.)

  • Kl. 17.00: Mikkel ”Er der nogen” Egelund / En uhyggelig julehistorie

  • Kl. 17.45: Afslutning – Alle / NordJULland sangen Udtrækning af hovedgevinst

  • Kl. 18.00: Afslutning / Tak for i dag og glædelig jul

For de fitte og friske er der også mulighed for at snøre løbeskoene. Ultraløber og verdensmester Stine Rex løber fra klokken 14:00, og hvis du vil løbe med, kan du tilmelde dig lige her.

For de vante løbere kan man løbe halvmaraton fra klokken 14, mens man også kan løbe rundeløb rundt om søen. Her er ruten 1,4 kilometer, og man kan fortsætte, så lang tid man vil.

Der er mulighed for at vinde forskellige præmier i løbet af dagen, hvor selveste julemanden også kommer på besøg.

Hele arrangementet støtter Kirkens Korshær og deres julehjælp til børn og unge.

Du kan se mere om dagen her HER:

Du kan få en forsmag herunder, hvor du kan se og høre TV2 Nords julesang, der er lavet til dagen: