Kort Nyt

Stoffer, vold og uorden: Gør status på Hellerup-ugen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Uge 29 - eller Hellerup-ugen, som bliver omtalt - gør, at der er rigtig, rigtig mange mennesker i Skagen. 

Med mange mennesker og et vist indtag af alkohol har Nordjyllands Politi været oppe på dupperne og er massivt til stede i byen i uge 29 og sommeren over. 

- Det spænder bredt, hvad der har været af sager for os. Det, der fylder mest, er brud på ordensbekendtgørelsen. Der har også været nogle mistænkelige forhold, brugstyveri af cykler, euforiserende stoffer og et par voldssager, fortæller politikommissær hos Nordjyllands Politi Michael Karstenskov og fortsætter:

- Den ene af voldssagerne har også resulteret i, at der er en person er blevet varetægtsfængslet i fire uger. 

Men selvom det kan lyde af meget, har det overordnet set foregået stille og roligt i Skagen.

- Det er på samme stadie som sidste år, men det er også vigtigt at sige, at én voldssag er altid 'en voldssag for meget. Dem, der har været, efterforsker vi massivt, så en eventuel gerningsmand kan blive straffet for det, siger politikommissæren. 

Massivt til stede

I uge 29 - og i andre uger i løbet af sommeren - har politiet en midlertidig politistation på havnen i Skagen. 

Med en station, sammen med en patruljering og synlighed, er håbet, at det har en forebyggende effekt på, at der sker knap så mange negative sager.

- Vi har været massivt til stede både til lands og til vands, og det, tror vi, er en del af forklaringen på, at det har kunnet neddrosle mulige sager, siger Michael Karstenskov og fortsætter:

- Vi stikker også hovedet ind hos forretningsdrivende for at vise, at de kan tage fat på os, hvis der er behov for det. Synligheden er vigtig, så vi kan minimere antallet af alvorlige sager. Hvis vi kan holde det nede på uorden, er vi tilfredse, og det håber vi også, at skagboerne er.

Her var Motorstyrelsen i aktion under festugen.

Brand på altan har spredt sig til lejlighed

Nordjyllands Beredskab blev fredag aften kaldt ud til en brand i en lejlighed på Olfert Fischers Gade i Aalborg.

Den første melding lød, at der var ild i møbler på lejlighedens altan.

Da beredskabet kom frem, havde ilden spredt sig til lejlighedens soveværelse.

- Vi er fremme og påbegyndt slukning, skriver Nordjyllands Beredskab på X.

Nordjyderne er vilde med omstridt handelsplatform - nu sendes den i skammekrogen

Nordjyderne er vilde med Temu, og der er muligvis en ting eller to derfra på ønskelisten til jul. Hvis du bruger app'en Ønskeskyen til at lave din ønskeliste, vil du dog ikke længere finde Temu på deres inspirationslister - for de har nu indført et delvist og midlertidigt boykot.

Den kinesiske handelsplatform er hurtigt blevet en af danskernes foretrukne steder at shoppe online, og det ses tydeligt på mængden af Temu-ønsker i Ønskeskyen, der har rundet 300.000.

- Vi vil ikke inspirere folk til at købe mere fra Temu. Vi ved fra undersøgelser og fra brugere, at mange af varerne ikke lever op til forventningerne, og det er en udfordring for os, hvis forbrugere har fundet inspirationen til at købe disse produkter i vores inspirationsunivers, siger Ønskeskyens kommercielle direktør Morten Bjørn Mortensen til TV 2.

Sommerhus brød i brand

Der gik fredag eftermiddag ild i et sommerhus ved Slettestrand. Det oplyser Nordjyllands Beredskab på X.

- Vi er fremme og kan bekræfte, at det er noget af taget, som brænder. Vi har indsat røgdykkere, skrev beredskabet først på det sociale medie.

Vagtchef René Kortegaard fra Nordjyllands Politi fortæller, at branden muligvis er opstået, efter at der er blevet brændt tagpap på sommerhuset.

Kort efter klokken 17 sendte Nordjyllands Beredskab en opdatering.

- Branden er slukket og køretøjerne har vendt snuden hjem, lød det.

Der var ingen mennesker i huset, da branden brød ud.

Årets nordjyske fodboldklub kåret: Vrå/Børglum IF napper sejren

Foran cirka 160 klubfolk modtog repræsentanter fra Vrå/Børglum IF's bestyrelse prisen som Årets Fodboldklub i Region 1 2024.

Det sker især fordi, at klubben syd for Hjørring på udmærket vis har fokuseret på at tiltrække og fastholde flere frivillige samt værdsætte dem for deres vigtige og uundværlige arbejde.

Målrettet rekruttering og konkrete arbejdsbeskrivelser har resulteret i, at forældrene til de børn og unge der spiller i klubben glædeligt hjælper til, når klubbens store årlige arrangementer løber af stablen.

Alene i år er det lykkedes at engagere hele 70 nye frivillige, der blandt andet har hjulpet med at afvikle en fodboldweekend.

- Årets Fodboldweekend blev afsluttet med landskamp på storskærm og fællesspisning. Arrangementet vokser år for år, og det er fantastisk at mærke den fælles opbakning i klubben," lyder det i indstillingen.

Ændringer kan mærkes på Vrå stadion

For at optimere udviklingen både på og udenfor banen, har klubben ansat en børne- og ungdomsudviklingstræner, og det har allerede båret frugt.

De synlige resultater og uddannelse af klubbens trænere har givet klubben et løft, der kan mærkes på Vrå Stadion.

- Klubben tilbyder uddannelse til alle trænere, og man kan tydeligt se, hvordan det styrker både det sportslige niveau og fællesskabet i klubben," lyder det videre i indstillingen.

Den næste pris sat på højkant er Årets Fodboldklub i Danmark, og her er Vrå/Børglum IF automatisk med i puljen om at vinde. Derfor skal der krydses fingre i starten af 2025, hvor prisen uddeles.

Flyvestation vil sikre fremtidens arbejdskraft

Flyvevåbnet i Aalborg har netop indgået en aftale med Aalborg Kommune, der skal sikre at flere unge får øjnene op for de karrieremuligheder, der er på Flyvestation Aalborg.

Initiativet hedder DinFremtid, og det er et partnerskab mellem virksomheder, skoler, ungdomsuddannelser, arbejdsmarkedets parter og Aalborg Kommune. Det fælles mål er at gøre det så nemt som muligt for børn og unge i Aalborg Kommune, når de skal vælge uddannelse og job. Flyvevåbnet i Aalborg er den første offentlige arbejdsplads, der har skrevet under på aftalen.

- Vi ønsker at vise mere åbenhed for omverden, og det gør vi nu med DinFremtid, hvor vi inviterer en masse unge ind på flyvestationen, siger oberst Lars Hedemark, chef for Air Transport Wing (ATW) og tilføjer:

- Mange unge kender ikke til det, vi tilbyder ud over dét at være traditionel soldat. Du kan for eksempel også uddanne dig til flymekaniker.

Man kan desuden uddanne sig inden for sprog, ledelse og tekniske fag. Og der er også mange civile medarbejdere, der gør karriere ved Flyvestation Aalborg.