Drenge skød romerlys efter Diana - pludselig brændte det

Foto: (Privatfoto)

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

- Der sætter jeg altså grænsen, lyder det fra husejeren.

Diana Annalise Andersen og hendes mand var fredag og natten til lørdag udsat for en række ubehagelige oplevelser.

Parret hørte fredag pludselig et stort knald, da de stod ude i deres indkørsel. Bare nogle sekunder senere kom flere drenge løbende forbi deres matrikel i Sæby.

Diana Annalise Andersen formoder, at drengene netop havde sprængt en postkasse i stumper og stykker. Derfor råbte hun til dem, at de gerne måtte lade hendes og mandens postkasse være til nytår.

Svaret kom prompte:

- Hold din kæft, gamle.

Forsøgte at finde drenge

Efterfølgende råbte Diana Annalise Andersens mand tilbage, at de har hund, så han lod drengene vide, at de gerne ville undgå unødige brag i indkørslen.

Responsen var ifølge parret den samme.

- Hold din kæft.

Ikke nok med det skød drengene ifølge Diana Annalise Andersen et romerlys direkte af sted mod dem. Det resulterede i, at hendes mand kørte efter dem. Han tabte dog hurtigt drengene ud af syne.

Fakta om fyrværkeri

  • I Danmark er det lovligt at sælge og købe nytårsfyrværkeri fra den 15. december til og med 31. december.

  • For privatpersoner er det lovligt at fyre fyrværkeri af fra den 31. december til og med 1. januar.

  • Fyrer man krudt af udenfor perioden, risikerer man at få en bøde. Tidligere var bøden på 2000 kroner, men nu er den på 2500 kroner.

  • Man skal være 18 år for at købe nytårsfyrværkeri og 15 år for at købe småt fyrværkeri i kategori F1, for eksempel knaldperler, stjernekastere og bordbomber.

  • Tjek, at fyrværkeriet er lovligt. Det skal have:
    1) CE-mærke
    2) Brugsanvisning på dansk
    3) Advarsler og anbefaling til sikkerhedsafstande.

    Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Ved midnatstid var den så gal igen. Diana Annalise Andersen så lys uden for sin hoveddør. Da hun åbnede døren, var hun endnu engang tæt på at blive ramt af fyrværkeri. Fyrværkeriet ramte i stedet et vindue og døren.

- Jeg hørte dem løbe væk, og jeg kunne se, at de også fyrede krudt af mod min have og mod vinduerne i min stuen, oplyser hun til TV2 Nord, der har været i kontakt med husejeren lørdag eftermiddag.

Denne gang prøvede hun selv at finde personerne, der stod bag affyringerne. Dog uden held. Da hun var tilbage ved huset, fik hun atter et chok. Datteren råbte, at det brændte ude i haven. Ganske rigtigt var der gået ild i noget papiraffald, som husejeren formoder er blevet antændt på grund af fyrværkeriet.

Det kan også ses på huset, at der kortvarigt var ild i papiraffaldet. Foto: (Privatfoto)
Foto: (Privatfoto)

Vækket midt om natten

Efter opdagelsen havde Diana Annalise Andersen fået nok, og hun ringede derfor til politiet.

Nordjyllands Politi bekræfter over for TV2 Nord, at de har modtaget en anmeldelse vedrørende sagen.

- Vi har været ude med en patrulje og rundere efter nogle unge mennesker, men vi har ikke fundet dem. Vi gør ikke yderligere for nu, siger Christian Tilsted, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Det lykkedes parret fra Sæbygårdparken at slukke branden, og ingen kom til skade. Klokken 03.00 natten til lørdag blev de dog vækket, da der endnu engang blev fyret fyrværkeri af ude foran parrets matrikel.

Diana Annalise Andersen anser sig selv som et tolerant menneske, og hun har intet imod fyrværkeri. Efter oplevelsen har hun dog en appel.

- Jeg vil gerne bede forældrene i området om at tage en snak med deres børn.

Husejeren delte i første omgang sin oplevelse på en Facebookgruppe for personer, der er tilknyttet Sæby.


Jonas fandt kærligheden på TV: Nu tager de skridtet videre

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

En TV-romance ud over det sædvanlige tog den 32-årige landmands opmærksomhed i 2024. Nu ser han tilbage på året, der er gået.

For Jonas Ellitsgaard Jensen har året 2024 været en rejse fyldt med store følelser, nye erfaringer og ikke mindst kærlighed.

Han blev landskendt gennem sin medvirken i “Landmand søger kærlighed”.

Nu ser han tilbage på året, der er gået, i den nye serie "Året ifølge" på TV2 Nord, hvor en række kendte nordjyder fortæller om deres 2024.

Selv ser han tilbage på et år, der ikke bare har givet ham opmærksomhed i supermarkedskøer, men også forandret hans liv på hjemmefronten.

Se Året ifølge her eller på TV2Play. Artiklen fortsætter under videoen.

Kys i klitterne og kærlighed foran kameraet

Med hundredetusindevis af seere klistret til skærmen fulgte Danmark Jonas Ellitsgaard Jensens jagt på den store kærlighed.

Det blev til mange uger med sommerfugle i maven, små romantiske øjeblikke og ikke mindst et mindeværdigt kys ved Tårnby Strand under en smuk solnedgang.

Et TV-øjeblik, den tidligere singlebonde stadig lige skal vænne sig til at dele med omverdenen.

Det var et lettet og nyforelsket par, TV2 Nord mødte, da programmet endelig var blevet sendt, og de ikke behøvede at holde deres forhold hemmeligt længere. Foto: Hans Christian Lauritzen

- Det var grænseoverskridende at se mig selv kysse på fjernsyn, fortæller han.

Og det var da heller ikke altid lige nemt at mærke efter og vise store følelser foran kameraet.

- Men det var samtidig sjovt at være med, og jeg har lært meget om mig selv, røber han.

Hemmelighedskræmmeri og hemmelige kram

Efter programmets optagelser var færdige, ventede der en lang periode, hvor Jonas Ellitsgaard Jensen og Katrine Povlsen ikke kunne vise deres forhold offentligt. Noget der bestemt ikke var nemt for det forelskede par.

- Det var en hård ventetid. Nu havde man endelig fundet en kæreste, og så måtte man ikke fortælle det til nogen, fortæller landmanden fra Snevre.

Selvom kærligheden har fyldt meget i år, har Jonas også haft sit fokus rettet mod udfordringerne i dansk landbrug, hvor klimaudfordringer og den nye grønne trepartsaftale satte sit præg. Foto: (Privatfoto)

Men hemmelighedskræmmeriet er ovre.

I dag nyder parret at kunne være sammen uden at skulle skjule det for omverdenen. Og nu er Katrine i gang med at flytte op til Jonas på hans gård i Snevre sammen med sine to piger.

- Det går derudad, siger Jonas Ellitsgaard med et stort smil.

Landmanden glæder sig til at leve kærestelivet fuldt ud i 2025.

- Det bliver et år, hvor vi får lov til at være kærester på fuld tid. Det har jo først været her fra starten af november, hvor vi har kunnet være offentlige, forklarer han.

Udover at dele hverdagens små og store øjeblikke, så står parret over for nogle praktiske projekter.

De planlægger at give haven en makeover – noget, Jonas Ellitsgaard indtil nu ikke har gjort meget ud af.

- Jeg har egentlig bare altid slået græsset derude, griner han.

Landmand i hjertet

Eftersom Jonas Ellitsgaard Jensen blev allemandseje i Danmark i programmet "Landmand søger kærlighed", så er det ikke svært at regne ud, at han arbejder som selvstændig landmand.

Hvad færre ved er, at den 32-årige landmand samtidig engagerer sig i landbrug på et højere plan som formand for økonomiudvalget i landboforeningen LandboNord, der i 2024 har gennemgået en fusion med Agri Nord for at blive til den nye forening Agillix.

Den fusion fortæller Jonas Ellitsgaard Jensen også mere om i programmet, ligesom han taler om den nye, grønne trepartsaftale, der får stor indflydelse på hans arbejde i fremtiden.

Se programmet nu på tv2nord.dk/play eller TV2 Play.

Ud over programmet med Jonas Ellitsgaard Jensen, så kan du den 30/12 se "Året ifølge" med beredskabsdirektør Diana Sørensen, og den 2/1 er det tidligere borgmester og direktør for UCN Erhverv Thomas Kastrup-Larsen, der indtager stolen i studiet.

Fjernvarmepriserne stiger i flere nordjyske byer: Bliver du ramt?

Foto: Grafik: TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Mange steder i Nordjylland stiger fjernvarmeprisen ved årsskiftet.

Hvis din varmeforsyning er fjernvarme, så kan du måske se frem til en større varmeregning i det nye år. Fjernvarmepriserne stiger nemlig i en lang række byer.

I byer som Aalborg, Vegger, Brønderslev, Sindal, Hobro, Hals og på Læsø er der blandt andet varslet prisstigninger, og i Brovst har stigningerne medført harme hos forbrugerne.

Stigningerne gælder også for kunderne hos Sindal Varmeforsyning. Her steg fjernvarmepriserne sidste år, og ved årsskiftet stiger de igen med 23 procent. Nu vil prisen per megawatt lyde på 869 kroner.

VIDEO: Se indslaget fra Astrup, der fik fjernvarme for et år siden.

Derfor vil et gennemsnitligt årligt varmeforbrug på 18,1 megawatt-timer koste omkring 16.000 kroner om året. Til sammenligning vil de kunder, der bor få kilometer derfra, og som tilhører Hjørring Varmeforsyning have en pris per megawatt-time på 461.

Tidligere på året lavede TV2 Nord en opgørelse over de forskellige fjernvarmepriser i Nordjylland, der viste store lokale forskelle. Og de kan blive endnu større i det nye år.

Nogle varmeforsyninger hæver nemlig prisen, og herunder har vi samlet nogle af stederne, der kan se frem til prisstigninger:

Prisstigninger ved årsskiftet:

Brovst stiger 45 procent

Vegger stiger 52 procent

Brønderslev stiger 44 procent

Sindal stiger 23 procent

Læsø stiger 16 procent

Hals stiger seks procent.

Hobro stiger fem procent.

Omvendt falder priserne i byer som Sæby, Støvring, Vrå og Tårs.


Rosa er kun ni år gammel, men kører allerede ræs

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Rosa Steen fik sin første børneracer i julegave.

Hun er sejere end de fleste. Ni-årige Rosa Steen fra Hirtshals.

For kun tre måneder siden vandt hun sit første trofæ i dragracing - dengang var hun kun otte år.

Dragracing er en accelerationskonkurrence på en opmålt strækning på enten 201 meter eller 402 meter, hvor to biler kører samtidig. For børn køres der dog kun én ad gangen i en børneracer. De må først køre dragracing, når de er seks år gamle.

Rosa Steen skal selv styre speeder og bremse, når hun kører bilen. Foto: Caroline Hyldig Larsen / TV2 Nord

Bilen har stået og ventet på Rosa i flere år. Hendes forældre købte den til hende en jul, da hun var omkring fem år. Hun havde allerede vist interessen i motorsporten, men der skulle gå længere tid, før hun var klar til at sætte sig bag rettet.

Det var først, da hun blev otte år, at det var blevet tid til, at Rosa tog plads i sin helt egen dragracer.

Første løb - første sejr

Dragracing er ikke en sport, som er nem at træne på grund af vejr- og vejforhold. Derfor foregik det indenfor i familiens hal, hvor de opbevarer bilerne. Her kunne Rosa kører frem og tilbage.

Hun nåede at prøve en ordentlig bane af i Randers kun et par måneder før, hun stod til en rigtig konkurrence mod to drenge på henholdsvis 10 og 12 år.

- Jeg synes, det var sjovt, for jeg kørte mod nogle. Jeg nåede at tænke, at jeg ikke kunne vinde, fordi det var mit første ræs, fortæller Rosa Steen.

Men det kunne hun. Rosa vandt løbet og kørte strækningen på 15 sekunder.

- Det var spændende, sjovt og lidt specielt, da hun skulle køre ned ad banen for første. Jeg kan godt forstå, at min mor hvert år siger, at hun ikke er glad for at se mig, siger Rosas far, Dennis Steen, med et glimt i øjet.

- Når jeg stopper, skal Rosa overtage min bil. Det er planen, men nu må vi se, hvordan det ender.

Dennis Steen, Rosas far

En familieinteresse

Rosa har nemlig ikke fundet interessen af sig selv. Siden han var 18 år gammel har far Dennis også kørt dragracing.

I Hirtshals har familien nu købt en hal til opbevaring af deres biler og vogne til at transportere bilerne.

- Der var ikke plads ude foran huset længere, fortæller Dennis Steen med et lille grin.

Mens Rosa først nu skal til at i gang, kører Dennis fortsat dragracing, når det er muligt. For der er ikke mange løb i Danmark. Derfor tager familien nogle gange udenlands for at deltage i løb, blandt andet i Sverige.

På trods af at han ikke er klar til at sætte bilen til side endnu, og Rosa kun lige er fyldt ni år, har Dennis Steen allerede nu planer for, hvad der skal ske, når han er færdig.

- Når jeg stopper, skal Rosa overtage min bil. Det er planen, men nu må vi se, hvordan det ender, slutter han.


'En reel bekymring': Fremtiden kan blive uden både på nordjysk havn

Foto: Michael Schmidt Thomsen / TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Camilla Andersen glæder sig til at komme ud og sejle til foråret, men frygter at det ikke kan lade sig gøre.

- Der er selvfølgelig vand i sejlrenden, men under overfladen er der knap en meters dybde, og det betyder, at almindelige sejlbåde, som typisk stikker mellem 1,5 og 2 meter dybt, ikke kan komme ind og ud af Gjøl Havn, siger Camilla Andersen, formand for Gjøl Sejlklub.

Hvert forår graver Jammerbugt Kommune sejlrenden fri for den sand, strømmen har skyllet ned i den i løbet af vinteren. Sandet sejler de ud og klapper et andet sted i fjorden, hvilket kræver en klappetilladelse fra miljøstyrelsen.

Kommunens nuværende tilladelse udløber her til nytår.

- Det er en reel bekymring. Det har jeg stor forståelse for, men vi i Jammerbugt Kommune vil gøre alt for, at vi også kan rense renden op her til foråret, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Niels Christian Hem fra Venstre.

Kommunen har søgt om en ny tilladelse, men miljøstyrelsen forventer, at de først kan kigge på den til sommer.

Se indslaget herunder:

Gjøl Havn er ikke den eneste havn, hvor kommunen årligt skal grave sejlrenden fri. Også sejlrenden i Haverslev og renden i Attrup bliver hvert år gravet fri. I dag koster det omkring 400.000 kroner pr. havn, men den pris vil stige i fremtiden i takt med de skærpede miljøkrav.

Det kan på sigt få konsekvenser for havnene.

- Mit udgangspunkt er, at vi også skal have tre havne i fremtiden, men det kan godt være, at ejerstrukturen bliver anderledes, end den vi kender i dag. Derved kan havnene gå ud og søge nogle fonde og på den måde få nogle penge andre steder fra end fra Jammerbugt Kommune, siger Niels Christian Hem.

På Gjøl er de klar til at forsætte med at kæmpe for havnen, selv hvis kommunen trækker sig i baggrunden.

- Vi vil stadigvæk kæmpe for at bevare Gjøl Havn i samarbejde med Jammerbugt Kommune. Vi har haft en fin dialog indtil nu, siger Camilla Andersen.

Ifølge Miljøstyrelsen skyldes den lange sagsbehandlingstid netop de øgede miljøkrav til metoden med at grave bundmateriale op og dumpe det et andet sted i fjorden.


Sådan udnytter tøjbutik store julegave-byttedag

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Butik har regnet ud, at der også er et stort salgspotentiale, når kunderne bytter deres julegaver.

Ifølge Dansk Erhverv bytter hver fjerde nordjyde mindst én gave her på den anden side af julen, og 27. december er den dag, hvor der bliver byttet flest julegaver.

Derfor er TV2 Nord taget ud for at mærke stemningen og byttehelvedet i The Sons i Aalborg Storcenter.

I butikken bliver der byttet rigtig mange gaver 27. december, og det har faktisk fået The Sons til at flytte januarudsalget, så det starter denne fredag.

- Vi oplever, at der er en stor købelyst, og i stedet for at folk bare kommer ud og bytter deres julegaver, vil vi også gerne have, at de køber, når de kommer, lyder det fra butiksindehaver af The Sons, Kasper Bøgh Nielsen.

- For os butikker i Aalborg Storcenter oplever vi faktisk, at det også er en kæmpestor salgsdag.

Se TV2 Nord på besøg i Aalborg Storcenter herunder:

Og selvom der er run på sådan en dag, så har det ikke givet anledning til problemer i butikken så vidt.

- Byttedagen har sådan set forløbet fornuftigt indtil videre. Alle folk, der kommer, er i supergodt humør og har forståelse for alting.

- Folk har fri de her dage, så om formiddagen har vi oplevet, at der har været rigtig mange kunder, der har byttet, og vi forventer at det fortsætter hen over hele weekenden, forklarer Kasper Bøgh Nielsen.

Og man skal som kunde slet ikke have dårlig samvittighed over at bytte en gave i The Sons.

- Vi tager imod alle kunder med åbne arme. Vi prøver at yde god service til alle vores kunder, lyder det fra butiksindehaveren Kasper Bøgh Nielsen.