Instagram er et forvrænget glansbillede, lød det til arrangement for teenagepiger
Det perfekte uperfekte var på dagsordnen, da pigerne fra 7. klasse på Hedegårdsskolen i Brønderslev var samlet til en times "GirlTalk".
Foredraget, der hedder "Altid god nok - også uden filter", handler om den rolle, sociale medier spiller i unge pigers hverdag.
- Jeg blev hele tiden konfronteret med, hvor perfekt og hvor flot det hele så ud, fortæller foredragsholder, Amalie Holst Bøgh.
For det kan være svært at hamle op med, hvad man ser på Instagram. Også når man går i syvende klasse i Brønderslev.
Der er også nogle gange, at man føler, at en forældre ikke forstår én.
Anna Trudslev Liltorp, skoleelev.
- Der er nogle gange, hvor man tænker. Ej. Hun lever faktisk et rigtig godt liv. Men jeg tror bare, at jeg prøver at være meget normal. Man prøver vel bare at passe ind, siger Isabella Karstrøm, der går i 7.D. på Hedegårdsskolen i Brønderslev.
At de sociale medier kan skabe et behov, det er pigerne enige om.
- Nogle gange kan man jo godt se, at der er nogen, der har noget, man gerne vil have, som man ikke selv har, siger Anna Trudslev Liltorp, der også går i 7. D på Hedegårdsskolen.
Enighed om GirlTalks berettigelse
Pigerne har ikke tidligere benyttet sig af GirlTalks tilbud, men de er enige om, at organisationen har sin berettigelse.
- Ja! Hvis der er nogen, der har det meget svært, og virkelig har brug for at komme ud med noget, men ikke føler, at de har nogen at sige det til, siger Anna Trudslev Liltorp.
Men kan pigerne ikke tale med deres forældre om udfordringerne i at være ung?
- Det kan man, men der er også nogle gange, at man føler, at de ikke forstår en. Måske ens veninder forstår det lidt bedre, hvis de selv har prøvet nogle af tingene, Anna Trudslev Liltorp.
Foredraget rundes af med en anonym spørgesession, hvor pigerne kan stille de spørgsmål, de normalt ikke tør stille.