Stop kom bag på Aalborg-direktør: - Det gør ondt

Foto: Aalborg Håndbold

Sådan så det ud i 2021, da Aalborg Håndbold forlængede med Henrik Møllgaard.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Direktøren er dog ikke sikker på, at det til sommer er et endeligt farvel mellem Aalborg-veteranen og klubben.

- At han stopper karrieren, det kommer ikke bag på mig, for vi har før snakket om, hvornår det rigtige tidspunkt var. Men han har jo gang på gang vist, at der var en sæson mere i ham.

Sådan lyder det fra Aalborg Håndbold-direktør Jan Larsen, efter klubben og Henrik Møllgaard tidligere mandag offentliggjorde, at veteranen indstiller sin spillerkarriere efter sommeren, og at han samtidig forlader Aalborg Håndbold.

- Det kommer lidt mere bag på mig, at han forlader Aalborg Håndbold, for jeg havde gerne set ham blive, men jeg har også vist, at der var mange, som gerne ville have fat i ham, når han stoppede. Det er sket i fred og fordragelighed, men derfor gør det ondt, fordi han har betydet meget for klubben både udenfor og på banen, forklarer direktøren.

Har I prøvet at gøre noget for at få ham til at blive?

- Vi har haft mange snakke Henrik og jeg, og vi har egentlig haft en dør stående åben hele tiden, og vi ville rigtig gerne have beholdt Henrik. Det lægger vi ikke skjul på, og vi har også haft gode samtaler omkring det, forklarer Jan Larsen.

Se hele interviewet her:

Drømmer om en genforening

Direktøren er dog ikke sikker på, at det til sommer er et endeligt farvel mellem Aalborg-veteranen og klubben.

- Men nogle gange kan der jo lige pludselig komme noget ind fra siden, som gør, at Henrik og hans familie også har tænkt, at det også var en overvejelse værd.

- Men nu skal han forhåbentlig prøve noget andet, og så ved han, hvor vi bor henne, så jeg kan forestille mig, at Henrik kommer tilbage igen. Det er da en drøm, jeg har, tilføjer han.

Det bliver et venskab

- Det er klart, at vi har kendt hinanden i rigtig mange år, og jeg har også brugt ham som den der lidt forlængede arm fra spillertruppen over til ledelsen, så jeg har drukket mange kopper kaffe med Henrik. Jeg har selvfølgelig også lært ham og hans familie at kende igennem så mange år, mens vi har haft store oplevelser sammen, så det bliver jo et venskab, konstaterer direktøren.

- Jeg vil også sige, da han kom og sagde til mig, at nu forlod han klubben, der var der lidt fugt i øjenkrogene. Den gjorde ondt, men det gør det ved alle sammen, afslutter Jan Larsen.


Børnefamilie fik stor forskrækkelse, da de holdt tidlig juleaften

Foto: Privatfoto

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Børnene sætter med garanti pris på at fejre jul mere end én gang, men man skal tilsyneladende også passe på.

Det fandt en familie fra Aabybro ud af søndag aften.

Her havde Jesper Foldager og konen inviteret til tidlig juleaften. Med til den tidlige jul var Jespers to børn og konens to børn, som de ikke har sammen.

Foruden dem var konens far og Jespers mor mødt op.

Og som det hører sig til, når julen skal fejres, så var der naturligvis også et juletræ, og lige netop juletræet fik en uheldig hovedrolle.

To sekunder fra mulig katastrofe

Gaverne var kun lige pakket op, før panikken spredte sig.

- 'Der er ild i træet', råber min kone, og så det eddermame stærkt. Virkelig, lyder det fra Jesper Foldager.

Konens ældste søn Anton rejser sig hurtigt op fra sin stol, får fat i træet og får smidt det ud på terrassen, beretter Jesper om episoden.

- Hvis han været to sekunder længere om at rejse sig op, ville han ikke kunne tage fat i træet, for så havde der været så meget ild i det, at han havde brændt sig, siger Jesper, der kun kan gisne om de konsekvenser, det ellers kunne have haft, hvis stedsønnen ikke havde været hurtig på benene.

- Folk var i chok bagefter. Især min mor, der er 85 år. Hun var noget bange, og det var ungerne selvfølgelig også.

Hos Nordjyllands Beredskab er man også ekstra beredte i julen, hvor der er flere opgaver at tage sig til. Læs mere i artiklen herunder:

Praksis ændres hos familien

Jesper Foldager gik mandag til tasterne i den lokale Facebook-gruppe i Aabybro, hvor han opfordrede andre til at være påpasselige her i juletiden.

- Det gjorde jeg for at vise andre, hvad der kan ske. Vi har altid brugt levende lys på juletræet, og det har aldrig været et problem før.

Den skræmmende episode får muligvis også familien til at være anderledes forberedte til næste juleaften, selvom de levende lys forbliver på træet.

- Det bliver nok sådan noget med at få fat i en pulverslukker og have den til at stå lige ved siden af juletræet, griner Jesper Foldager til slut.


Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Her ses de tre vindmølledele fra Siemens Gamesa.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Blæsevejret bliver ved med at drille transporten af vindmølledelene. Heller ikke tirsdag ser det ud til, at transporten genoptages.

Den benhårde vestenvind bliver tilsyneladende ved med at drille transporten af de tre gigantiske vindmølledele, der lige nu holder til i Hanstholm Havn. 

Transporten til testcentret i Østerild skulle have været i fuld gang hele mandag, men blæsten har ganske enkelt været for hård.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger blæser det stadig for meget i Hanstholm til, at man kan påbegynde transporten af vindmølledelen tirsdag morgen. 

Noget tyder på, at transporten i stedet må vente helt til onsdag. 

I hvert fald har Vejdirektoratet givet tilladelse til særtransporten onsdag 18. december i tidsrummet 8-16. 

Fra Brande til Østerild

Mølledelene har været undervejs fra Brande siden sidste weekend. 

Først blev de tre dele transporteret fra Brande til Hvide Sande, inden de senere blev sejlet fra Hvide Sande til Hanstholm, hvor de ankom til i fredags. 

Sidste del af rejsen byder på 22 kilometer fra Hanstholm til Østerild og vil foregå over tre dage med én vindmølledel om dagen. 

TV MIDTVEST følger transporten tæt, når den på et tidspunkt genoptages.

Siden transportens begyndelse i Brande har TV MIDTVEST fulgt den vilde transport i en liveblog, som du kan læse igennem lige herunder. 


Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

AaB var foran, men det var ikke nok i pokalturneringen.

AaB bedste herrefodboldhold var mandag aften i aktion i Oddset Pokalen.

Her skulle mandskabet forsøge at lukrere på det fine udgangspunkt med 2-2 fra første kamp på udebane mod Silkeborg IF.

Anden kamp mellem de to duellanter var derfor på Aalborg Portland Park, hvor sejr til AaB ville sende dem i semifinalen, Silkeborg-sejr vil betyde, at de var klar til semifinalen, og uafgjort ville betyder forlænget spilletid og eventuel straffesparkskonkurrence.

AaB kom klart bedst fra opgørets start med et veloplagt publikum i ryggen.

Allerede inden et minuts spil havde AaB's offensive talisman og anfører Mathias Jørgensen bragt værterne i front med 1-0 efter en genial aflevering fra unge Mads Bomholt.

Silkeborg fik dog udlignet efter 37 minutter på straffespark ved den tidligere AaB'er Younes Bakiz.

Efter de første 45 minutter var der dermed status quo.

AaB må vinke farvel til pokaldrømme

AaB gjorde det fint fra anden halvlegs start, men det var gæsterne, der bed fra sig på scoringstavlen, da Younes Bakiz endnu engang gjorde det onde ved sine tidligere holdkammerater.

2-1 til Silkeborg med godt 30 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

AaB kæmpede for deres chance i pokalen, men de store chancer var svære at skabe for hjemmeholdet. Med et kvarter igen fik svenskeren Melker Widell dog muligheden på hovedstød, men den tidligere AaB'er i Silkeborg-målet Nicolai Larsen reddede.

Kort tid efter fik AaB et frispark et farligt sted.

Det tog midtbanespillere Mylian Jimenez sig af, og det gjorde han godt nok til, at bolden snittede stolpen, men altså ikke nok til at bringe AaB tilbage i pokalhimlen.

Frustrationerne begyndte at være tydelige hos AaB-spillerne, der hev et par gule kort til sig i slutminutterne.

Nordjyderne formåede ikke at bruge frustrationerne fornuftigt og skabe den forløsende scoring, selvom de faktisk fik bolden i netmaskerne i forbindelse med et hjørnespark.

Dommeren havde dog blæst i fløjten forinden udførelsen af hjørnesparket, hvorfor Silkeborg IF spillede sig i pokalsemifinalen med en samlet sejr på 4-3.

AaB's sidste kamp i 2024 blev dermed et nederlag, og nu begynder forberedelserne til forårets vigtige mål om at redde sig endnu en sæson i 3F Superligaen.


Tordner mod ministeren: - Kommer til at koste forfærdeligt mange arbejdspladser

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

En folketingspolitiker håber på at få udskudt den kommende brændstofafgift, der vil ramme fiskeriet fra det nye år.

Det er en katastrofe for dansk fiskeri at indføre en brændstofafgift i det nye år. Derfor bør den udskydes hurtigst muligt. 

Sådan lyder det fra Kristian Bøgsted, der er fiskeriordfører for Danmarksdemokraterne. 

Han var mandag på besøg hos Hanstholm Fiskeaktion for at tale med auktionsmester Jesper Kongsted om konsekvenserne af den nye afgift. 

- Det kommer til at koste så forfærdeligt mange arbejdspladser i det nordjyske og vestjyske, at vi simpelthen er nødt til at udsætte det her, siger Kristian Bøgsted. 

Den kommende brændstofafgift er en del af aftalen om den grønne skattereform fra 2022, som regeringen, De Konservative, Radikale Venstre og SF står bag - og dermed ikke Kristian Bøgsteds eget parti.

Men nu forsøger han alligevel at få de andre folketingspolitikere til at skifte mening.

- Det er ikke rimeligt at indføre en afgift og på den måde ødelægge erhvervene og miste arbejdspladser. 

Men det er vel også meget let at stille sig udenfor den kreds, der vil gøre noget for den grønne omstilling, og så derefter tale fiskernes sag? 

- Jeg vil også gerne den grønne omstilling, men der er ikke et alternativt brændstof (til diesel red.). Danske fiskere vil gerne den grønne omstilling, men der er ikke noget alternativ til dem lige nu. 

Risikerer at 'lukke og slukke'

Konkret betyder afgiften, at brændstofprisen vil stige med 2,25 kroner frem til 2025. På grund af krigen i Ukraine er priserne i forvejen høje, og med den nye afgift kan prisen ende på syv kroner for en liter dieselolie. 

Til sammenligning  var prisen nede på to-tre kroner for få år siden. 

Både fiskere og en auktionsejer har tidligere sagt, at den høje pris vil være 'dræbende for dansk fiskeri'. 

- Det her får stor betydning for os. Vi bruger en million liter diesel om året. Og to kroner oveni pr. liter diesel, det bliver også til penge. Worst case er, at vi må lukke og slukke, har fisker Christopher Ditlevsen tidligere udtalt

På Fiskeauktionen i Hanstholm håber auktionsmesteren også på, at afgiften bliver udskudt.  

- Der er ingen fremtid i at skulle betale penge i en afgift. Det dør vi af, siger auktionsmester Jesper Kongsted. 

Politiker bakker op

De potentielt store konsekvenser for fiskeriet gør, at også De Konservatives fiskeriordfører, Per Larsen, nu arbejder på at få udsat afgiften, så den ikke træder i kraft ved årsskiftet.

- Jeg er ved at trykke på nogle knapper, så vi kan få den udsat. Det ville være det mest hensigtsmæssige, og det er noget, vi taler om på kryds og tværs, siger Per Larsen. 

TV MIDTVEST har forsøgt at få et interview med fiskeriminister Jacob Jensen. Han ønsker ikke at forholde sig til, om der er en udsættelse af afgiften på vej - men i et skriftligt svar siger han: 

"(...)det er vigtigt for mig, at vi i forhandlingerne drøfter løsninger, som kan understøtte fiskeriet på det kortere sigt."

I aftalen om den grønne skattereform er der også afsat 350 millioner kroner til at kompensere fiskeriet for omstillingen.


- Det er den ultimative pris for mig, siger Møllgaard

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

For en måned siden lignede det ikke, at Henrik Møllgaard skulle stoppe karrieren.

Mandag aften landede der en regulær håndboldbombe i Europa, da Stefan Madsen og Henrik Møllgaard blev præsenteret i den franske storklub PSG.

Møllgaard, der tidligere mandag offentliggjorde sit karrierestop til sommer, skal være assistent under Stefan Madsen, og tilbuddet fra Paris har været medvirkende til, at det nu bliver til et stop på håndboldbanen.

Det fortæller han i et interview til TV 2 Sport.

- Det er den ultimative pris for mig, selvom jeg ved, at det (karrierestoppet, red.) var kommet lige om lidt, uanset hvor meget jeg ville det. Det er groet i mange år, at jeg på et tidspunkt skulle blive voksen og i gang med noget andet.

- Jeg har det mest privilegerede liv lige nu, men det her tilbud har også bare tændt noget i mig – både i forhold til den udfordring, det er, og det at blive smidt ud på dybt vand fra start.

Samtidig vender Møllgaard-familien tilbage til Paris, hvor de var for godt ti år siden, da forsvarsspilleren tørnede ud for klubben fra 2016 til 2018.

Ikke forestillet sig det her

Tilbuddet fra PSG kom som et lyn fra en klar himmel, fortæller Henrik Møllgaard, da han for under en måned siden sad sammen med Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen, og aftalte, at der var mere håndbold i ham.

- Det var den virkelighed, vi kiggede ind i, og så er det pludselig gået hurtigt. Men det her er også en mulighed, som jeg ikke har villet lade gå forbi.

For det gik vanvittig stærkt.

- Det er gået lynhurtigt, kan jeg sige. Stefan har været i dialog med klubben i noget længere tid, og efter det er blevet noget mere virkeligt, er jeg kommet ind i processen også.

- Jeg er glad for at opleve, at PSG kunne se at bringe en tidligere spiller tilbage og kan assistere Stefan i den liga, der venter, og det pres, der venter. Jeg har altid haft det med at skubbe en træner og måske endda holdkammerater foran mig, når målene ikke er blevet indfriet. Nu får jeg selv fingrene på kogepladen, og det ser jeg enormt meget frem til, siger Møllgaard.

Paris er noget specielt

Den franske hovedstad er en by, der betyder meget for Møllgaard og resten af familien, hvorfor beslutningen om at sige ja til jobbet og farvel til håndboldkarrieren var en smule lettere.

- Det var nok ikke landet samme sted, hvis det var i Bukarest, der tilbød et stort job. Paris er noget specielt for os. Augusta er født dernede, og Viola havde også nogle fantastiske år dernede som barn, som har formet hende.

- Så det bliver en helt anden oplevelse at komme derned med store børn, men det bliver også en oplevelse, vi ser enormt meget frem til som familie.

De to danskere har begge fået en toårig aftale i PSG, og dermed kommer de til at arbejde sammen igen efter deres fælles fortid i Aalborg Håndbold.