Husejer har med jævne mellemrum pludselig 'nogle mindre kvadratmeter'
Selvom han ikke er synderligt bekymret, så overvejer han at bygge et nyt hus på grunden med en væsentlig højere sokkel. Husejer
Rasmus Høibjerg er vant til at Lindholm å af og til står oppe i hans have, dog er der lige nu mere vand, end han plejer at have.
- Vi har lige nogle kvadratmeter mindre i dag, end vi plejer, forklarer han, da han viser sin have frem.
Han købte huset for to og et halvt år siden, netop fordi han gerne vil bo tæt på vandet.
- Vi er godt klar over, at der følger en risiko med, men samtidig kan man ikke få et hus ved vandet, hvis man bor på en bakke, konstaterer han.
Nyt hus kan være løsningen
Onsdag varslede DMI endnu engang om forhøjet vandstand flere steder i Nordjylland. Derfor har Kystdirektoratet øget antallet af oversvømmelsestruede områder i Danmark, og her er Nordjylland at finde.
Det har fået Jan Nymark Rose Thaysen (V), rådmand for By- og Land i Aalborg Kommune til at efterspørge støtte fra staten til at sikre byen.
Rasmus Høibjerg forventer dog ikke at få støtte fra staten eller kommunen til at beskytte sit hus. Han har endnu ikke har prøvet, at vandet er nået ind i stuen.
Men selvom han ikke er synderligt bekymret, så overvejer han at bygge et nyt hus på grunden med en væsentlig højere sokkel.
- Jeg er rigtig glad for at bo her, og det synes jeg vejer tungere end bekymringerne, forklarer han.
Vil tage sagen i egen hånd
Husene i fjordbyen i Aalborg ligger ligeledes tæt op ad vandet, og her er der ingen planer om kommunal højvandssikring. Derfor vil fjordbyen lave sin egen sikring med genbrugsbeton.
- Vi kunne jo godt forestille os et samarbejde med en række internationale kunstnere, hvor vi laver noget skulpturelt kystsikring, som man kan bevæge sig på, forklarer Jens Munk, der er formand for Fjordbyen i Aalborg.