Pensioneret Poul-Erik kommer sygehus til undsætning: - Trygge sygeplejersker giver anden behandling
Poul-Erik Vinkler var egentlig gået på pension, men bruger nu 15 timer om ugen på at hjælpe det pressede personale på sygehuset.
I Akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital har de ansat en såkaldt ressourcemedarbejder.
Det er 68-årige Poul-Erik Vinkler.
Han er en del af et nyt pilotprojekt, der giver tidligere sundhedspersonale mulighed for at vende tilbage til deres fag i op til 15 timer om ugen.
Poul-Erik Vinkler var egentlig gået på pension, men bruger nu sin erfaring til at hjælpe mindre erfarne nyansatte kolleger med at få en god start.
- Det drejer sig om patienterne, og har man nogle trygge sygeplejersker, så får man en anden behandling. Kan jeg som ressourcemedarbejder være med til at støtte unge sygeplejersker, vil det være fint, siger han.
Ikke en holdbar løsning
Lærke Møller har været kort tid på akutafdelingen og er begejstret for at kunne trække på Poul-Erik Vinkler som ressourcemedarbejder.
- I min afsluttende praktik var jeg jo et helt andet sted, på et sengeafsnit, hvor proceduren her i skadestuen er helt anderledes, siger Lærke Møller, sygeplejerske i akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital.
Hos Dansk Sygeplejeråd er man også begejstret for ordningen, men advarer om, at den ikke løser det grundlæggende problem.
- Jeg ser det helt klart som et udtryk for, at der er et grundlæggende problem. Der mangler sygeplejersker og ressourcer ude i de forskellige afsnit i forhold til at være med til at introducere og give en god start på arbejdslivet, siger Christina Windau Hay Lund, kredsforkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland.
Det er jo ikke et sundhedstegn, at man har sådan en
Ressourceperson
Aalborg Universitetshospital erkender også, at det er svært at skaffe sygeplejersker og netop derfor forsøger de med tiltag som implementering af ressourcemedarbejdere.
Alligevel siger Poul-Erik Vinkler:
- Det er jo ikke et sundhedstegn, at man har sådan en (ressorceperson, red.). Det er fornuftigt, at man laver en sådan ordning, når man har mulighed for det, men det havde været bedre at have sygeplejersker til rådighed med en længere faglig uddannelse.
Projektet med at ansætte de såkaldte ressourcemedarbejdere løber foreløbig året ud.
- Når vi har en ressorcemedarbejder, som ikke er tilkoblet nogle patienter, så er han til rådighed hele tiden. Han er ikke fanget et eller andet sted, måske i gang på akutstuen, hvor der måske er hjertestop, og ikke kan komme gå ud derfra.
- Han er der for, at du kan ringe til ham, og han kan komme og hjælpe dig, siger sygeplejerkse Lærke Møller.