Nordjysk formand jubler over ny aftale: - Uddannelsesparathed er et træls ord
Formanden for Aalborg Lærerforening, Karsten Lynge Simonsen er spændt på, hvordan aftalen vil udmønte sig i praksis.
Folkeskoleforligskredsen har fredag vedtaget, at de nationale tests forsvinder og erstattes af et nyt system.
Fremover skal elever kun testes obligatorisk i dansk og matematik.
Det sker, efter Folkeskoleforligskredsen fredag har vedtaget et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen, der skal erstatte de nationale tests.
Før skulle folkeskoleelever også testes i engelsk og fysik/kemi, men nu bliver det i stedet muligt for skolerne at tilvælge tests i 11 frivillige testfag, blandt andet historie og geografi.
- Det er grundlæggende en rigtig god ide, siger Karsten Lynge Simonsen, der er formand for Aalborg Lærerforening.
"Ikke-uddannelsesparat". Jeg er så glad for, at vi ikke skal bruge det ord mere. Det er et træls ord.
Karsten Lynge Simonsen
Ifølge Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), sker aftalen blandt andet som følge af, at de nuværende test har været for svære at forstå for lærerne. Det kan formanden for Aalborg Lærerforening nikke genkendende til.
- Det skal være et informativt redskab, så lærerne kan bruge resultaterne til noget konstruktivt og til at arbejde videre med eleverne. Og hvis det kan lade sig gøre, så vil elevernes faglige niveau stige, lyder det fra Karsten Lynge Simonsen.
Fjerner "træls" betegnelse
Udover det, er aftalepartierne, der består af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, De Konservative og Liberal Alliance, blevet enige om at fjerne betegnelsen "ikke-uddannelsesparat".
Men selvom betegnelsen fjernes, så bliver der stadig holdt øje med eleverne, fortæller Karsten Lynge Simonsen.
- Jeg er så glad for, at vi ikke skal bruge det ord mere. Det er et træls ord. Selve indsatsen afskaffes dog alligevel ikke helt. Vi har stadig en udvidet meddelelsesbog, hvor vi skal følge de børn, vi er bekymret for, men det er også vigtigt, siger han.
Ifølge TV2 inddrog regeringen i maj folkeskolens parter, blandt andet Danmarks Lærerforening, Kommunernes Landsforening, Skole og Forældre og Danske Skoleelever, i processen med at skabe en bedre folkeskole.
Selvom det i dag har resulteret i en ny aftale for de danske folkeskoler, så er Karsten Lynge Simonsen spændt på, hvordan det bliver at arbejde med i praksis.
- Vi mangler at se detaljegraden, og hvordan det kommer til at udfolde sig. Det savner vi lidt at høre noget om, siger han.