Kristine kæmper for særlig sag til royal 18-års: - Håber bare kjolen ikke kradser
Foto: Kristine Haven/privatfoto
- Man kan jo godt være en dygtig gymnast, selvom man døjer med angstanfald en gang imellem.
Nogle glæder sig til at komme i kjole og hvidt eller balkjole, når prins Christian holder royal 18-års på Christiansborg Slot.
Men for 18-årige Kristine Haven fra Aalborg er komfort den eneste bekymring i forhold til tøjvalget. Faktisk synes hun slet ikke, at alt det med kjole og hår er interessant.
- Jeg håber bare, at kjolen ikke kradser. Det er ikke det aspekt, som jeg synes er vigtigt. Jeg vil selvfølgelig sørge for, at håret sidder ordentligt, og kjolen passer til anledningen, men det er ikke der, mit fokus ligger.
I stedet drager Aalborgs kvindelige repræsentant til kongelig fest med et helt særligt mål.
Hun har tidligere været anbragt og vil gerne bidrage til nemmere adgang til foreningslivet for anbragte børn og unge.
- Jeg håber, at jeg kan møde nogle andre unge, som er engagerede i foreningslivet og få en god snak med dem om, hvad man kan gøre for at rumme anbragte unge, fortæller Kristine.
Hun har selv været anbragt og oplevet en række udfordringer i foreningslivet med ikke at have sine forældre som primær omsorgsgiver.
Blandt andet har Kristine Haven selv måttet betale for en konkurrencedragt til gymnastik. Det kostede hende 2,5 måneds tøjpenge.
- Der er bare nogle forventninger, som foreninger ikke kan sætte, når man kommer fra et opholdssted. Man kan jo godt være en dygtig gymnast, selvom man døjer med angstanfald en gang imellem.
- Men hvis der både fra opholdsstedets og foreningslivets side ikke helt er en forståelse for udfordringerne. Så kommer der nogle knaster, der går udover barnet, påpeger den unge aalborgenser.
Derfor har hun også et håb om, at landets foreninger og klubber vil acceptere de særlige rammer omkring anbragte børn og unge.
- Jeg håber, at man som forening er villig til at acceptere, at forældrene ikke kan køre, og at forældrene ikke melder sig på til frivillige vagter. Og så skal man nok heller ikke regne med, at der bliver bagt pizzasnegle til hver anden kamp.
- Som anbragt er man i en lidt udsat position i forvejen. Så er der altså ikke brug for ekstra hug, pointerer den 18-årige aalborgenser.
Selvom der kan være udfordringer i relationen mellem foreningslivet og opholdsstederne ligger en del af løsningen ifølge Kristine lige til højrebenet.
- Man kan nå meget langt med en god samtale mellem parterne og en villighed til at få tingene til at fungere, slutter hun.