Klar besked til Stygge: Har aldrig været tættere på at trække en alkoholbevilling
Senere på måneden skal der ses nærmere på alkoholbevillingen til natklubben.
- De konkrete oplysninger, vi har fået serveret i programmet, er meget, meget bekymrende, lyder det fra Nuuradiin S. Hussein (S), medlem af Bevillingsnævnet i Aalborg Kommune.
Efter TV2 Echo-dokumentaren, der viser, hvordan stofferne flyder på natklubben Stygge, og hvor ikke mindre end 52 unge fortæller om drugging i Aalborgs natteliv, står reaktionerne i kø.
- Det er vigtigt, at indholdet i udsendelsen bliver drøftet i Bevillingsnævnet, så vi kan diskutere, hvordan det skal håndteres.
I Aalborg har bevillingsnævnet otte medlemmer, og de godkender, hvem der må servere alkohol.
Er I tættere på at trække en alkoholbevilling, end I har været nogensinde før?
- Ja, det vil jeg mene. Og jeg ser frem til at tage den snak med mine kollegaer den 22. juni, lyder det fra Nuuradiin Hussein, da TV2 Nord onsdag aften spørger ham.
Jeg synes, tiden er inde til, at vi skal overveje, hvorvidt de (Stygge, red.) lever op til kravene i en alkoholbevilling.
Nuuradiin Hussein (S)
En del af virkeligheden
Nordjyllands Politi har meldt ud, at de nu vil tage fat i natklubben Stygge - de vil blive indkaldt til en "alvorlig samtale" på Politigården, lød det onsdag, efter dokumentaren blev vist.
I onsdagens afsnit var der fokus på natklubben Stygge i Aalborg, hvor narkoen ifølge dokumentaren, indtages helt synligt og foran personalet.
Hos Aalborgs øvrige restauratører, om TV2 Nord har talt med, kalder man drugging et samfundsproblem, som kræver at politi, kommuner, forældre og klubber arbejder bedre sammen. Restauratørernes officielle politik er nultolerance overfor stoffer.
- Hos de unge studenter er virkeligheden imidlertid den, at nultolerance eller ej, så ER narko og drugging en del af virkeligheden og noget, som man må forholde sig til, siger Henrik Foget, der er Formand, Aalborg Restauratørforening.
Restauratørerne oplever også drugging som et stigende problem og har derfor vedtaget særlige politikker for, hvordan det skal gribes an.