Her er de: Bliv klogere på AaB's nye tyske investorer
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord
Jan Peters er blandt den gruppe tyskere, der nu køber sig ind i AaB.
Tidligere fodboldspillere, hockeytrænere og meget mere er en del af den tyske gruppe, der er ny investor i AaB.
Torsdag den 23. marts blev det offentliggjort, at en gruppe tyske investorer havde købt sig ind i AaB.
Det nyoprettede tyske selskab Sports Strategy Excellence 22 har sikret sig 20 procent af aktierne i superligaklubben ved at smide knap 15 millioner i klubben.
Men hvem er disse nye tyske investorer egentlig?
Vil ikke udtale sig
TV2 Nord er netop nu til stede på AaBs anlæg. Det samme er tyske Jan Peters, der også var på træningslejren i Spanien sammen med far Bernhard Peters.
Han ønskede dog ikke at sige noget til TV2 Nord, da spillertruppen, der har fri grundet landskampe, skal orienteres, hvilket sker i næste uge.
Torsdag holder Jan Peters møder på AaB's træningsanlæg, og den 19. april er det meningen han skal indtræde i AaBs bestyrelse sammen med Ole Jan Kappmeier, da begge er indstillet til bestyrelsen til den kommende ordinære generalforsamling .
Vi har forsøgt at gøre jer klogere på de nye investorer herunder:
Sports Strategy Excellence 22 skal sammen med AaB nu udvikle den sportslige strategi, der også kommer til at indeholde en plan for udvikling af AaB’s træningsfaciliteter.
Her fremgår det at der kommer en "omfattende modernisering af de fysiske faciliteter på anlægget på Hornevej og etablering og renovering af træningsbaner."
Intet overraskende i kæmpe overraskelse
AaB forbliver nordjysk.
Det er det mest overraskende efter (den foreløbige) Superligaklub i dag præsenterede sine tyske investorer.
For tyskerne overtager blot 20 procent af klubben – og dermed ikke flertalsbeføjelsen.
Hvad der overhovedet ikke er overraskende er, at investorerne ledes af Bernhard Peters, der reformerede tysk hockey til verdenstoppen og har en fortid i Hoffenheim og Hamburg – det samme har Joachim Hilke som strategi- og marketingschef.
Gode folk, gode adresser og med erfaring i langt mere kaotiske rammer med Hamburg SV.
Bare AaB ikke kopierer den nordtyske storklub og ikke evner at rykke tilbage i den bedste række.
Hvilken magt får de? Får AaB en tysk sportsdirektør i SSE22s Thomas Hitzlsperger, den tidligere tyske landsholdsspiller, der sprang ud som homoseksuel som en af de første og største spillere? Han har fortid som direktør i storklubben, Stuttgart.
Eller forfremmes Jakob ’Figo’ Larsen fra Akademiet for at signalere bånd til moderklubben, talentafdelingen og de nordjyske fans?
Og hvad med Thomas Bælum, der har ført forhandlingerne? Hvilken rolle – hvis nogen – får han?
Men også de nordjyske erhvervsfolk og investorer har fået pengene op af de notorisk stramme pengepunge. Således er investorkredsen af nordjyder gået fra ni til 20 – midt i AaBs største krise i nyere tid – og et forhåndstilsagn på 45 millioner til den slukne kasse.
Det er måske det mest positive.