Celina og Signe er ordblinde: Nu får de ekstra hjælp
Mellem to og tre elever i hver skoleklasse er ordblinde. Et nyt kursus i Aalborg skal gøre lives lettere for ordblinde.
Det er international ordblinduge, og i den anledning opretter AOF i Aalborg i samarbejde med den social økonomiske virksomhed Ordblindtræning, der afholder kurser over hele landet, og nu altså også i Aalborg.
Herhjemme regner man med omkring 10 procent døjer med at læse og skrive - det vil sige, at mellem to og tre elever i hver klasse er ordblinde.
Ordblinde er meget kreative, og man kan godt blive til noget stort - se bare på Bubber og Thomas Blachmann.
Celina Clemmensen og Signe Holst Hansen
Celina Clemmensen på 12 år fra Svenstrup og Signe Holst Hansen på 14 år fra Skalborg har de sidste to dage været til intensiv ordblindetræning i AOFs lokaler i Aalborg. Begge døjer med både at læse og skrive og følge med i den daglige undervisning på deres skoler.
Deres lærer Julie Skibelund, som kommer fra Randers, er selv ordblind, så hun kan sætte sig ind i udfordringerne ved at lide af ordblindhed.
- Ordblindhed er et handicap, ikke en sygdom, og man kan ikke kurere ordblindhed, men kan øve sig i at blive bedre, siger hun.
Og det er det, kurset tilbyder - og med kun to elever ad gangen bliver der arbejdet intenst med undervisningen.
Både Celina og Signe har været enormt glade for at få den ekstra undervisning, og de glæder sig til at komme tilbage til deres kammerater i skolen.
I starten troede både Signe og Celina, at de var dumme, fordi de ikke kunne følge med i undervisningen i klassen, og hele tiden måtte have hjælp fra kammeraterne med både læsning og skrivning. Men det viste sig, at de begge var ordblinde, og det var de begge glade for at få konstateret.
Nu lever de med, at de resten af livet vil døje med at læse og skrive.
- Så kan vi så meget andet. Det viser sig nemlig, at ordblinde er meget kreative, og man kan godt blive til noget stort - se bare på Bubber og Thomas Blachmann, griner de to piger.