Verdensmester fra Løgstør hyldet på rådhuset
Elisabeth Madsen vandt i slutningen af januar den fornemste konkurrence for kokke. I dag blev hun hyldet i sin hjemkommune.
23. januar 2023 er en dag, 22-årige Elisabeth Madsen fra Brøndum ved Løgstør aldrig kommer til at glemme.
Her endte det kulinariske kæmpetalent, der til daglig arbejder på Svinkløv Badehotel, øverst på skamlen til det uofficielle kokke-VM Bocuse d'Or.
Som ungkok for Brian Mark Hansen, der arbejder som køkkenchef på Restaurant Søllerød Kro, fejede Elisabeth Madsen konkurrenterne af banen med anretninger i kategorien "Feed the Kids" med fokus på græskar samt en fadservering med udgangspunkt i en havtaske.
Duoen vandt begge anretninger - og scorede flest køkkenpoint - så sejren i det, der anses som den fornemste kokkekonkurrence i verden, var så sikker, som den overhovedet kunne blive.
Fejret med familien i Aars
Efter triumfen blev Elisabeth Madsen og resten af holdet den 27. januar hyldet på Københavns Rådhus og fik de traditionsrige rådhuspandekager serveret. Helt så fornemt var det ikke denne torsdag, da det var tid til endnu en hyldest - men det var mere hjemligt.
Med champagne, kanapeer og tale fra Per Bach Laursen, der er borgmester i verdensmesterens hjemkommune, blev Elisabeth Madsens præstation markeret - og her lagde borgmesteren i særlig grad vægt på Elisabeth Madsens karrierevalg.
- Det, som hun står for, er, at en erhvervsuddannelse kan føre til et verdensmesterskab. Det, synes jeg, er specielt - og det kommunikerer hun brilliant. Hun er grund til, at jeg har taget borgmesterkæden på i dag - og den bruger vi ikke meget.
- Det (hendes præstation red.) er på kongehus-niveau, det er på Lise Nørgaard-niveau, og så er det Elisabeth. Hun er en helt, lød det fra borgmesteren, da TV2 Nord talte med ham efter receptionen.
"For klog til at være kok"
Og at Elisabeth Madsen skulle ende som kok, var faktisk også en kamp, der skulle vindes. Hun fik at vide, at hun var for klog til "bare" at blive kok.
- Og det vil jeg mene, at det er jeg ikke, lyder det fra Elisabeth Madsen.
- For ligesom i alle andre fag er det en fordel at kunne skrive og så videre. Men det er også vigtigt at sige, at det er en branche for alle, lyder det fra Elisabeth Madsen.