Kort Nyt

Mand død i ulykke: Hustruen er fløjet til sygehuset

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdateret klokken 20.37:

Klokken 16.52 kom der en melding om fastklemte på Aalborgvej ved Kornum tæt på Løgstør.

Her er en mand i 70'erne afgået ved døden. Det bekræfter Nordjyllands Politi til TV2 Nord. Familien er underrettet.

Ved ulykken kommer to biler kørende på Aalborgvej mod hinanden, hvor den ene bil trækker over i den anden vejbane, og de rammer hinanden. Årsagen til, hvorfor den ene bil trækker over i anden vejbane, er endnu ukendt. 

I følge BT er en bilinspektør kaldt til stedet for at kortlægge de omstændigheder for ulykken. 

En bilinspektør kan blandt andet vurdere, hvor hurtigt der er blevet kørt eller om der er blevet foretaget en opbremsning. 

- Det drejer sig om to biler, der er kørt frontalt sammen. Der er flere alvorligt tilskadekomne, og en er blevet fløjet til sygehuset i Aalborg. Der var to personer i den ene personbil, og tre i den anden, siger vagtchef Ole Buus til BT

Til TV2 Nord kan vagtchefen senere oplyse, at det er hustruen til manden, der døde i uheldet, som er fløjet til sygehuset. Hun er kommet alvorligt til skade, men hun er stabil. Ingen af de andre i den anden bil er kommet alvorligt til skade. 

Vi skal spise græs i fremtiden, siger forskere

Nu skal det ikke længere kun være køerne, der går og græsser på markerne. Nej, fremover skal vi mennesker også spise de grønne strå. Det mener forskere fra Aalborg Universitet i hvert fald.

Forskerne kan nemlig efter mange års forskning præsentere et smagløst, proteinholdigt produkt, der potentielt kan erstatte den protein, vi i dag får fra blandt andet valle og sojabønner.

Det nye proteinprodukt er også et klimamæssigt bedre alternativ til det ellers så populære valleprotein.

- Man har nærmest støvsuget markedet for valleprotein. Hvis der skal mere til, skal der også flere køer til. Men med vores forskning kan vi tage koen ud af ligningen, siger Mette Lübeck, en af forskerne bag forskningen.

Hvordan bliver græs på marken til protein?

Græsset gennemgår to filtreringstadier, hvor saften fra græsset afskilles.

Produktet fra første stadie bliver til foder til enmavede dyr såsom høns og grise. Det skyldes, at græsset på det her tidspunkt stadig indeholder en bitter saft og salt, der ikke er egnet til mennesker. Derfor gennemgår græsset endnu en filtrering, der frasorterer det resterende saft.

Efter andet stadie får man dermed et spiseligt protein til mennesker.

Ulovligt fiskeri opdaget: - Det er bekymrende

Landbrug- og Fiskeristyrelsen fik mandag en anmeldelse om ulovligt fiskeri med skjulte åleruser i Mariager Fjord.

Derfor var fiskerikontrollen fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsens afdeling i Randers mandag på tidlig kontrolsejlads i Mariager Fjord.

Fiskerikontrollørerne var allerede i området, og derfor kunne de reagere omgående.

- Da vi nærmede os på positionen for anmeldelsen, kunne vi konstatere, at der ganske rigtigt var placeret dobbelte kasteruser til fangst af ål, som manglede de lovpligtige bøjer og mærke med id på fiskeren. Ruserne indholdt adskillige småfisk, samt flere ål, der blev genudsat i fjorden, udtaler vicefiskeriinspektør Steen Majland.

- Det er desværre ikke første gang, vi har oplevet problemer med ulovlige åle-redskaber i Mariager Fjord. Den seneste måned har vi i alt konfiskeret 17 ulovlige åleruser på fire forskellige kontrolsejladser, tilføjer han.

Foto: Landbrug- og Fiskeristyrelsen

Lige nu er ålefiskeri kun tilladt for erhvervsfiskere med en særskilt tilladelse, da der er forbud mod at fiske og hjemtage ål for lyst- og fritidsfiskere i hele 2024.

- Fundet af de ulovlige åleruser er bekymrende. Ålen er truet, og derfor er der særlige begrænsninger for fiskeri og opbevaring af ål, forklarer Steen Majland.

- Hvis man som lyst- eller fritidsfisker fanger en ål, skal den straks genudsættes. Reglerne er til for at beskytte vores ressourcer og bidrage til at sikre, at der også er fisk i vores fjorde og vandløb de næste år, siger vicefiskeriinspektøren.

Hvis Landbrugs- og Fiskeristyrelsen finder frem til ejerne af de ulovlige åleruser, kan de se frem til en bøde og konfiskation af ruserne.

WH-spiller opereret efter voldsomt sammenstød

Christopher Mulberg var søndag aften under kniven på Rigshospitalet.

Frederikshavn White Hawks-spilleren Christopher Mulberg endte søndag eftermiddag i et voldsomt sammenstød med en modspiller fra Herlev Eagles i en kamp i Danmarks bedste ishockeyrække, Metal Ligaen.

Modspillerens skøjte skar sig igennem Christopher Mulbergs kind.

- Det var voldsomt. Hans kind blev flænset op, så det har været en voldsom oplevelse for både ham selv, spillere og tilskuerne, siger Michael Eriksson Kristensen, der er presseansvarlig for Frederikshavn White Hawks.

Søndag aften blev han opereret og udskrevet igen mandag. For ishockeyspilleren venter nu en uge på flydende kost.

- Efter omstændighederne har han det godt. Han skal forholde sig i ro i de næste tre til fire uger, siger Michael Eriksson Kristensen.

77-årig cyklist dræbt i ulykke

En 77-årig mandlig cyklist mistede torsdag formiddag livet i en trafikulykke i Thisted.

Ulykken skete ved en rundkørsel på Østerbakken, hvor cyklisten stødte sammen med en varebil.

Der blev slået alarm klokken 10.54, og selv om redningsmandskabet ydede førstehjælp på stedet, blev den 77-årige erklæret død af en læge.

- Vi kender endnu ikke de nærmere omstændigheder ved ulykken. Dem forsøger vi nu at klarlægge i samarbejde med en bilinspektør, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Andreas Bang Andersen.

Den 77-årige cyklist boede i Thisted. De pårørende er underrettet.