Jan fandt guldslipset frem, da restaurant rykkede ind på plejecenter
Plejecenter Højgaarden i Farsø inviterede onsdag deres beboere på restaurant på plejecentret.
Onsdag er en helt særlig dag for beboerne på Plejecenter Højgaarden i Farsø. Så særlig, at Jan Kristensen, som bor på centret, har fundet sit guldslips frem.
- Det er bare sådan noget, jeg havde i mit skab til, hvis vi skal være pæne til et arrangement, siger Jan Kristensen.
Og det skulle de 11 beboere onsdag. De er inviteret på restaurant, men behøver ikke forlade matriklen. Restauranten er nemlig rykket ind på plejecentret, hvor der hver tredje onsdag er åbent for et nyt hold gæster i form af centrets beboere.
- Det er da lækkert. De hygger om os, siger Jan Kristensen.
Det med at komme ud af de rammer, som man normalvis er i, gør jo noget.
Lene Nielsen, leder, Plejecenter Højgaarden
Idé blev til virkelighed
Idémageren bag restauranten er en af plejecentres kostfaglige medarbejdere. I et halvt år har hun arbejdet på at gøre restauranten til virkelighed.
- Jeg er megastolt over det. Det er helt vildt fantastisk at se, siger kostfaglig medarbejder Anja Isabell Pedersen om, at idéen nu er blevet til virkelighed.
Plejecentrets leder har syntes om idéen lige siden, hun blev præsenteret for den.
- Det med at komme ud af de rammer, som man normalvis er i, gør jo noget. Det gør vi andre også en gang imellem for vores trivsel, siger Lene Nielsen, der er leder på Plejecenter Højgaarden.
Beboerne skal igennem tre retter i løbet af restaurantbesøget. En rejecocktail til forret, wienerschnitzel til hovedret og kage til dessert. Og menuen falder i god jord.
- Sådan en wienerschnitzel. Hold da op, det er helt overvældende. Det er vi ikke vant til at få her, siger Jan Kristensen.