Først røg lægehuset – nu er byen også stillet en skolelukning i sigte
Foto: Bruno Stagsted / TV2 Nord
Vester Hornum Skole er en af de skoler i Vesthimmerlands Kommune, der er lukningstruet.
Der skal i den kommende tid holdes borgermøder, fordi der fra kommunens side er forslag om at sammenlægge en række institutioner – og på skoleområdet kan det betyde nedlæggelse af fem skoler.
10. marts havde de sidste patienter en konsultation hos lægehuset i Ranum, og nu er der udsigt til, at mange børn måske sætter sine sidste skridt på byens folkeskole også.
Der er nemlig i Vesthimmerlands Kommune i øjeblikket lukninger af skole og daginstitutioner på tapetet.
Derfor var der tirsdag aften indkaldt til borgermøde i byen, hvor der blev præsenteret forskellige scenariet ”for den fremtidige skolestruktur i kommunen”.
En af dem, der er mødt op, er Mette Støttrup, der selv har gået på skolen og på nuværende tidspunkt har to af sine fire børn i klasserne.
- Jeg synes, det er en fantastisk skole med mange gode traditioner, som er et anker her i byen, og som vi ville være rigtig kede af at miste, siger hun.
Disse skoler og børnehaver er lukningstruet
Skoler:
Ranum Skole
Vester Hornum Skole
Ullits Skole
Gedsted Skole
Vestrup Skole
Børnehaver:
Mejsevej, Aars
Troldehøj, Aars
Satelitten, Aars
Højgården, Farsø
Sneglehuset, Løgstør
- Det er kassetænkning
Hun er stærkt utilfreds med den måde, som kommunen har fået det hele planlagt på.
Mette Støttrup føler, at der i forvejen allerede ligger en plan fra kommunens side, som borgerne ikke får lov at deltage i, og hun er ked af, at borgerne ikke er tænkt mere ind i det.
- Jeg synes ikke, det er særligt visionært, det der foregår. Jeg synes, det er kassetænkning og kun tænkning i tal, jeg synes, vi skal tænke på børnene og lokalsamfundet, siger hun.
Se hele indslaget fra borgermødet her:
Inger Nielsen (V), der er formand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, forstår frustrationerne.
Hun peger dog på, at man fra kommunens side er nødt til at løse udfordringen med den demografiske udvikling, som giver økonomiske konsekvenser.
- De her meget drastiske børnetal, som vi har, det er ikke noget nyt, det har stået på i en del år faktisk, og vi også nødt til at tage ansvaret på os og få kigget på, hvordan løser vi den her opgave, så derfor er den strukturopgave sat i gang, siger hun.
- Kan input fra salen ændre noget, i forhold til hvad I ender med at beslutte?
- Ja, helt sikkert, det er derfor, vi tager de her borgermøde. Vi vil rigtig gerne ud og høre, hvad der rører sig herude, og indtil videre er det kun sendt i høring, der er ikke noget, der er blevet besluttet.
Høringsfasen for forslaget slutter 3. maj, og politikerne skal derefter tage stilling til, hvad der så skal ske.
Der holdes yderligere to borgermøder 20. og 21. marts på henholdsvis Vestrup og Gedsted Skole.