Skybrud truer Nordjylland
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Inden for få kilometers afstand kan der være store forskelle på, hvor meget nedbør der falder, siger meteorolog.
På denne varme søndag kan det være svært at forestille sig, men mandag bliver en våd affære for hele Danmark.
Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.
Allerede søndag eftermiddag og aften begynder de første høje skyer at nærme sig Jylland, og så følger regn og tordenbyger sidst på aftenen og i nat.
Fra morgenstunden vil der være lokale byger foran selve fronten, der først på dagen vil ligge hen over det sydvestlige Danmark for siden at bevæge sig mod øst.
Fronten vil slippe Sjælland sidst på eftermiddagen eller tidligt på aftenen.
Lokalt kan der falde over 30 millimeter regn, men de fleste vil nok få 5 til 15 millimeter.
- Der kommer rimeligt med smæk på, men det bliver en af de dage, hvor man inden for få kilometers afstand både kan få rigtigt meget og relativt lidt nedbør. Det er bare ikke muligt at sige præcis hvor på forhånd, siger Andreas Nyholm, der derfor anbefaler at følge regnen på nedbørsradaren.
Radaren kan du finde her på siden og i TV 2 Vejrets app.
Risikoen for at få regulært skybrud er størst i Nord- og Østjylland, men ud over Bornholm varsler TV 2 Vejret såkaldt mindre risiko for skybrud i hele landet.
Bornholmerne kan til gengæld få glæde af sommervejret en dag ekstra i forhold til resten af landet.
På klippeøen kan temperaturen nå at komme op på 25 grader i løbet af dagen og dermed give Danmark årets 23. sommerdag.
Da der er tale om koldfront, der bevæger sig ind over landet fra vest, kan bygerne foran fronten formentlig give en rullesky – også kendt som en dravat.
Skyen vil i så fald stå som et ganske imponerende syn over den vestlige horisont, men også som et forvarsel om mere udfordrende vejr.
Meget vådt, ikke så blæsende
Fronten kommer primært med regn og torden og knap så megen blæst.
- Der kan komme kraftige vindstød i forbindelse med bygerne, men det ser ikke ud til at blive vildt blæsende, siger Andreas Nyholm.
Når TV 2 Vejret har varslet ”mindre risiko” betyder det ikke, at skybruddene bliver mindre, men at udbredelsen bliver mindre, og dermed også risikoen for at de slår ned netop, hvor du befinder dig.