Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lun lørdag i vente

Foto: TV 2 Vejret

Arkivbillede.

I aften passerer et regnvejr fra vest.

Lørdag morgen har budt på enkelte byger af og til mod nord og øst.

Radar og vejr klokken 6.30. Foto: TV 2 Vejret

Bygerne trækker mod øst i løbet af morgenen og åbner for en blandet lørdag med skyer, solstrejf af og til, samt mindre vind end i de forgangne dage.

Hen af eftermiddagen kan temperaturerne således stige til op mod 16 grader.

Lun lørdag - regn i eftermiddag

I løbet af formiddagen er de fleste af morgendagens byger drevet over, og der er udsigt til tørvejr langt de fleste steder.

Prognose lørdag klokken 9.00. Foto: TV 2 Vejret

Selvom bygerne for det meste har sluppet landet, så er der stadig en del skyer på himlen, som kan lægge en dæmper på oplevelsen.

Temperaturerne ligger allerede i løbet af formiddagen på mellem 9 og 12 grader, og stiger støt frem mod frokost.

Samtidigt er vinden aftaget i forhold til de forgangne dage, hvilket gør, at det føles lunt.

Selvom der er mange skyer på himlen, kan solen også komme frem fra tid til anden.

Især centralt i landet er der mulighed for solstrejf i løbet af

Prognose lørdag klokken 15.00. Foto: TV 2 Vejret

I eftermiddag stiger temperaturerne yderligere, og mod syd og øst kan de stige til mellem 14 og 16 grader.

Som dagen skrider frem, presser flere byger på fra vest. I først omgang i det sydvestlige Jylland.

I aften og i nat passerer en frontzone landet og giver lokalt 5 til 10 millimeter regn.

Prognose lørdag klokken 22.00. Foto: TV 2 Vejret

Du kan med fordel benytte dig af TV 2 Vejrets radar, som du finder i TV 2 Vejrets app, eller nedenfor.

Følg regnen på TV 2s radar

Husk, du kan altid følge regnen på vejr.tv2.dk eller vores app. Vores radar viser, hvordan regnen bevæger sig, og hvor den er på vej hen. I vores app er det muligt at få udsendt et regnvarsel cirka 30 minutter inden regnens ankomst.

Følg regnen her


Inger har knogleskørhed, men svinger hofterne fem gange om ugen

Foto: Caroline Hyldig Larsen / TV2 Nord

Går vi ti år tilbage, var det ikke givet, at Ingers krop kunne klare presset.

Fem til seks gange om ugen svinger 70-årige Inger Thorup Jensen hofterne til dansestudiet Dance4Life's hold i Hjallerup.

Sådan var det ikke for ti år siden.

Dengang fik hun konstateret sygdommen osteporose, bedre kendt som knogleskørhed og skulle pludselig lære, hvordan hun bedst muligt passer på sin krop.

- Det er en svær sygdom, for jeg kan ikke mærke, at jeg har den. Derfor ignorerede jeg det også lidt i starten. Det gør jeg ikke mere, fortæller Inger Thorup Jensen.

Hvad er knogleskørhed?

  • Osteoporose - også kaldet knogleskørhed er en udbredt folkesygdom, der rammer knoglerne

  • Sygdommen rammer oftest fra 50 års alderen.

  • Knoglevævet nedbrydes og knoglerne bliver porøse.

  • Kvinder rammes over dobbelt så hyppigt som mænd.

  • Diagnosen kan stilles på baggrund af DXA-scanning; røntgen, blod- og urinprøve kan indgå i undersøgelserne.

  • Man mærker ikke symptomer ved sygdommen, men får nemmere knoglebrud som kan give varige mén.

  • Forebyggelse kan bestå i ændret livsstil og behandling omfatter medicin.

  • Jo hurtigere tilstanden behandles, jo bedre er fremtidsudsigterne

Kilde: Gigtforeningen.dk

Dans det væk

Efter diagnosen tog hun på et knogleskørhedsforløb, hvor hun blandt andet lærte, hvor vigtigt det er at få hårde stød mod kroppen, for at opbygge nyt knoglevæv. Og her var dansen et af forslagene, der kunne hjælpe.

Nu danser hun i dansestudiet Dance4Life, som Janni Elene Nielsen åbnede for et år siden i Hjallerup. Selvom dansestudiet var tiltænkt at være for børn, pardans og fitnessdans, fandt hun ud ad, at især fitnessdansen var det helt store trækplaster for personer som Inger Thorup Jensen, som bruger det til også at styrke deres mentale helbred og øger deres livskvalitet.

- Dagligt er der nogle på mit hold, der kommer og takker mig for god træning. Der er det gået op for mig, hvad det er, jeg giver dem, lyder det fra Janni Elene Nielsen.

En af dem er blandet andet Inger Thorup Jensen, som på trods af knogleskørheden har undgået at komme til skade og få brud ved at danse.

I stedet har danset hjulpet hende med at opbygge sin muskelmasse.

- Det er jo også en fordel, at musik og dans er en leg for mig. Jeg kan rigtig godt lide det. På den måde er det også en sjov måde at få motion på, og jeg bliver i godt humør af det.

Pas på kroppen

Pensionisttilværelsen har givet Inger Thorup Jensen tiden og muligheden for at svinge hofterne så ofte, som muligt.

Derfor er hun også mere eller mindre på alle holdene i dansestudiet. Bortset fra step.

- Der skal man jo passe på ikke at falde ned ad bænken og få nogle brud, pointerer hun.

Nok er Inger Thorup Jensen 70 år, og en af de ældste i dansestudiet, men hun har ikke tænkt sig at stoppe med at svinge hofterne lige foreløbig.

Tværtimod tropper hun op i Janni Elena Nielsens dansestudie i Hjallerup så ofte, som hun kan, og så længe kroppen og knogleskørheden tillader.


Sammenlignes med et spil FIFA: Skal der snart snakkes spansk i Vrå?

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Et nyt ægteskab har været længe undervejs og er nu endeligt på plads. Men hvad kan man forvente af konsortiet Legacy Sport Partners, der køber størstedelen af klubben?

- Jamen, jeg er jo rigtig glad.

Det fortæller Jacob Andersen, da han til TV2 Nord afslører, at salget af Vendsyssel FF endelig er gået igennem - kort inden, han præsenterede det for sponsorerne til årets sidste kamp mod Esbjerg FB, som i øvrigt endte med en sejr på 2-0.

- Der har været mit mål. Det er svært at drive en profitabel forretning heroppe. Specielt når du ligger i Nordicbet-ligaen. Så det er dejligt at få nogle nye kræfter med ind. Nogle, som har økonomiske muskler, og som kan være med til at skabe et bedre og sundere fundament omkring klubben, fortæller han videre.

Det sundere fundament består blandt andet i den colombianske rapper, Blessd, da han giver mulighed for at øge de kommercielle indtægter i klubben.

Rapperen er i øvrigt også en af de helt store investorer i den nye ejerkreds, Legacy Sport Partners, som tæller hele 20 personer fra mestendels Nord- og Sydamerika - og selvfølgelig Jacob Andersens søn, landsholdsspiller Joachim Andersen.

- For mig er det vigtigt at få nogle folk ind og også få lagt en plan. Og få nogle folk og investorer ind, som også havde de rette visioner og tanker om klubbens fremtid, siger Jacob Andersen, som forbliver bestyrelsesformand i klubben, men nu som minoritetsejer.

Han er derfor ikke bange for, at det går ligesom sidst, klubben var på udenlandske hænder, hvor Jacob Andersen selv måtte redde klubben og fylde pengebeholdningen op.

- Den bekymring har jeg ikke her. Jeg har været meget, meget grundig i min due diligence af dem. Jeg ved også, at de har været meget, meget grundige. Hvilket også er godt, forstået på den måde, at det har været en lang proces det her. Men de har også vendt hver en sten, og de ved 100 procent, hvad det er, de går ind til. Både med hvilke muligheder der er heroppe, men også hvilke eventuelle ulemper der er, fortæller Jacob Andersen.

Ulemperne går eksempelvis på, at der både kommer færre tilskuere og TV-penge, hvis man som klub ikke præsterer sportsligt.

Skal der snart tales spansk?

Med det nye konsortium i ryggen skal Vendsyssel forsøge at vende en skidt start på sæsonen rundt, hvor klubben befinder sig på niendepladsen i Nordicbet-ligaen.

Direktør Lars Glinvad bliver på posten som direktør trods det nye ejerskab. Foto: Mette Nielsen / TV2 Nord

Direktør i klubben, Lars Glinvad, forbliver også på posten, ligesom sportsdirektør, Christian Larsen, gør det. Men skal flere i klubben til at lære at snakke spansk, når konsortiets mand i Danmark, Eduardo Zapata, også gør sit indtog i klubben?

- Der er ingen tvivl om, at vi vil få nogen, der ikke taler dansk. Det har vi også i truppen nu, og det vil være tosset ikke udnytte det potentiale, som det giver os det her, lyder det fra Lars Glinvad, som også understreger, at klubben allerede har fem-seks udlændinge.

- Det vil vi jo også have fremover. Og de fleste af dem vil nok være nogen, der kommer fra Sydamerika, men hovedparten af vores spillere skal stadigvæk være danske, siger han.

Da Blessd annoncerede, at han havde købt klubben for en måneds tid siden, sammenlignede han det med at spille FIFA (eller EA Sports FC, som det hedder nu).

- Efter sigende er han en ret dygtig forretningsmand - udover være en dygtig kunstner også. Forstået på den måde, at hvis han skulle tale til min aldersgruppe, var det nok nogle andre ting, han skulle have sagt. Men han taler jo til de unge mennesker, og det er dem, der et eller andet sted skal skabe den her vækst rent kommercielt. Så det tager jeg helt roligt, fortæller direktøren.

Jacob Andersen får stadig en række vetoretter, når det kommer til større ændringer i klubben, såsom i organisationen, spillertruppen og til større investeringer. Foto: Foto: TV2 Nord

Hvorfor tog det så lang tid?

Faktisk er det mere end en måned side, at Vendsyssel offentliggjorde, at den nye ejerkreds var på vej ind.

Dengang skulle det tage få dage, før det var endeligt på plads. Det er det så kommet nu, og i følge bestyrelsesformanden skal man ikke bekymret for, at det vil tage lige så lang tid, når der skal træffes beslutninger i bestyrelseslokalet.

- Nej, nej, nej, slet ikke.

- Det har været juridiske teknikaliteter. Blessd har et helt apparat bag sig - en manager, en direktør, en økonomidirektør og en jurist omkring Konsortiet har en advokat, som sidder i Los Angeles. Konsortiet har også en advokat, som har varetaget transaktionen her i Danmark. Jeg har også min advokat, siger Jacob Andersen og fortsætter:

- Så alt det har bare trukket ud. Og når vi arbejder med en tidsforskel på ni timer, og Blessd har mange koncerter. Så jeg har bare været for optimistisk, da jeg sagde, at der ville gå en uges tid, siger han med et smil.


Sommerhus var fuldstændig overtændt - flere rum brændt ned

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Hele tagkonstruktionen er væk.

Lidt efter klokken 17 fik Nordjyllands Beredskab en melding om brand i sommerhus, og det viste sig at være en ganske overtændt tagkonstruktion.

Sommerhuset ligger på Næsehornsvej, lidt nord for Ålbæk - og der vil være en del af sommerhuset, som ikke kan reddes.

- Det brænder i meget af tagkonstruktionen, og så har det fået fat i tagpappet. Så ilden har meget fat lige nu, fortalte indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab Bo Isaksen kort efter, at beredskabet ankom til stedet.

Han kunne også fortælle, at der inde i flere af rummene var røg, og at flere rum formentlig ikke ville blive reddet - en forudsigelse, som han fik helt ret i.

- Væggene står stadig, men tagkonstruktionen er helt brændt. Noget af loftbeklædningen er stadig på, og nogle enkelte rum er brændt ned. De andre rum er naturligvis røg- og vandskadet som følge af branden og slukning af dem, siger Bo Isaksen.

Til stedet blev der også tilkaldt ekstra tankvogne, og der kom assistance fra Frederikshavn og Skagen til at hjælpe med slukningen af sommerhuset.

Nu er beredskabet i gang med efterslukningen, og som indsatslederen fortæller, er der "helt mørkt" ved sommerhuset. Der er bare nogle lommer, hvor der stadig er gang i branden, som skal slukkes.

- Og når vi har gjort det, så må vi ikke gøre mere, da der skal være en teknisk undersøgelse af sommerhuset. Det er en form for gerningssted, og det skal fastslås, hvad der har startet branden, og der skal sikres spor, fortæller Bo Isaksen.

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Endelig forbi! Black Friday var "stor succes," men butikker klager over én ting

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Det er gået langt bedre end forventet, lyder det.

Nogle hader den, mens andre elsker den. Black Friday. Dagen som opstod i USA, men som for længst har gjort sit indtog i Danmark. Overalt er der store rabatter, og det er noget, som de nordjyske virksomheder også lukrerer på.

- Det har været en fremragende Black Week. Aldeles fremragende, siger Niels Adolfsen, der er centermanager i Aalborg Storcenter.

Niels Adolfsen kender endnu ikke omsætningen fra Black Friday og Black Week i Aalborg Storcenter, men i fredags var der næsten 40.000 nordjyder, som var på besøg i storcenteret. Til sammenligning er der på en normal lørdag mellem 20-25.000 gæster.

- Det er gået langt bedre end forventet. Målt på kunder er jeg i hvert fald meget tilfreds, siger Niels Adolfsen.

50 procent højere

Simon Falentin har også armene i vejret over omsætningen i sin forretning. Han ejer Byflou, der har en stor forretning i Hobro og to mindre i Skive, mens der også er en webshop, der sælger til 16 lande.

- Det er gået rigtig godt hos os. Vi har haft flere varer på lager end tidligere år. Derfor har det været nemmere at sælge ud, siger Simon Falentin.

Hos Byflou rammer de en omsætning på omkring 30 millioner kroner for november, og Black Week-omsætningen kommer til at ligge på omkring 50 procent højere end sidste år.

- Vi er ret brede og sælger til mange aldersgrupper. Så vi har ikke haft en specifik sællert, men designklassikerne er gået bedre end tidligere, og kunderne køber for mere end tidligere, siger Simon Falentin.

Mindre avance

Men alt er ikke fryd og gammen på trods af en succesfuld Black Week. Når varer bliver solgt med store rabatter, mister forretningen avance på varerne.

- Black Friday har skadet den fysiske detailhandel, fordi man tager en dag med vanvittige tilbud på det tidspunkt, hvor kunderne er mindst pris-sensitive. Så med et forretningsperspektiv giver det ingen mening.

- Det er en dyr dag for butikkerne, men også en vigtig dag, fordi man lokker kunderne ud og har muligheden for at vise, hvad man kan, siger Niels Adolfsen.

Hos Byflou bakker man op.

- Der har jo altid været tilbud og rabatkuponer. Hvis det stod til mig, skulle varen sælges uden rabat, men det er jo ikke virkeligheden, siger Simon Falentin.

- Men vi kan ikke klage. Slet ikke, lyder det.


Nordjyske kendisser var med - sådan gik stor juleindsamling

Bliv klogere på hvad der skete til NordJULland Løbet herunder.

Undervejs afslørede Sussi Nielsen detaljer om sit kommende bryllup, Jesper Sørensen gav et usædvanligt sparetip, Danmarks mindste mand, Dan, fortalte en noget anderledes julehistorie, og samtidigt blev der naturligvis løbet i den gode sags tjeneste.

Søndag 1. december gik det løs med NordJULland Løbet her i Aabybro. Formålet var at samle penge ind til Kirkens Korshærs julehjælp – og selvfølgelig også at sprede en masse god julestemning. Løbet varede fra klokken 14-18, og flere nordjyske kendisser troppede som bekendt op.