Kort Nyt

Ja, selvfølgelig! Nu starter ferien - og så er det slut med varme og sol

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skolernes sommerferie skydes i gang med et skifte i vejret.

I næste uge starter skolernes sommerferie, og her sætter et vejrskifte ind med en helt usædvanlig dårlig timing.

Efter fire uger med flot højtryksvejr vender vejret nemlig til et mere ustadigt lavtrykspræget vejr med både blæst og mulighed for en del regn i perioder.

- Detaljerne står ikke mejslet i sten, men mandag ser ud til at blive skiftedag. Derfra ser det betydeligt køligere ud, og nogle af dagene vil føles direkte kolde med 16 til 20 grader, blæst og regn, fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Når vejret går ind i en periode præget af lavtryk, betyder det også, at der kommer lidt mere usikkerhed ind i prognoserne.

Dermed er der også en mulighed for udsving i både den ene og den anden retning.

Kan gå i begge retninger

- Der er stadigvæk en chance for, at der kan være gode dage ind imellem, men pilen peger på ret ustadigt vejr i en længere periode. Det er dog under alle omstændigheder relativt sikkert, at vejret skifter karakter mandag, siger Andreas Nyholm.

Lige nu ser det ud til, at det knap så sommerlige vejr fortsætter ind i juli.

Med lavtryk ind over Danmark fra vest har vi opskriften på blæsende, køligt og vådt vejr. Foto: TV 2

- Endnu er der ikke noget, der tyder på, at det højtryksprægede vejr vender tilbage foreløbig, så det tegner ikke godt for dem, der går på ferie nu her i Danmark. Det kan godt være, at vi lige pludselig får et højtryk igen om 12 dage. Det er bare ikke noget, man kan se i prognoserne, forklarer Andreas Nyholm.

Nu hvor der er vand på vej, kan mandag måske også være det rigtige tidspunkt, hvis man for eksempel skal nå at smide lidt græsfrø eller har noget, der skal plantes ud i haven.

Jorden mangler meget vand

Danmark er dog stadig meget tørt efter de seneste uger, og det vil kræve rigtig meget, langvarig regn, før at jorden er rigtig våd igen.

Men tørken kan meget vel blive afsluttet i næste uge, hvor tørkeindekset forventes at kommer ned under ni på landsplan.

To biler stødt sammen: Trafikken påvirket

Mandag eftermiddag er to biler stødt sammen på strækningen mellem Svenstrup og City Syd i Aalborg.

Begge biler er som følge af sammenstødet røget i grøften, og der er meldinger om en person, der er teknisk fastklemt. Det vil sige, at personen ikke sidder fysisk fastklemt, men ikke kan komme ud af bilen af andre årsager.

Ulykken har skabt kø mellem Svenstrup og Skalborg, men klokken 13:45 meddeler Nordjyllands Politi på X, at de er færdige på stedet, og trafikken igen er åbnet op.

Blodrøde tal: AaB nedjusterer forventninger

AaB har valgt at nedjustere årets økonomiske resultat fra minus 25-35 millioner korner til minus 43-47 millioner kroner.

Det meddeler klubben i en børsmeddelelse.

Dette skyldes primært den store udskiftning i Superliga-truppen samt manglende transferindtægter.

- Der er i indeværende transfervindue truffet et strategisk valg om ikke at forfølge respektive transfermuligheder, således truppens kvalitet opretholdes, skriver klubben blandt andet i børsmeddelelsen.

Udover investeringerne i Superliga-truppen, er investeringen i klubbens akademi også indregnet. Klubben meddeler også, at man efter afslutningen på deres strategiarbejde, investeringerne vil gå i en mere kommerciel retning.

Nordjyde fortsætter som landstræner

Nordjyske Lars Knudsen fortsætter som fungerede landstræner for Herrelandsholdet til de to Nations League-kampe i oktober mod Spanien og Schweiz på trods af, at Morten Wieghorst er klar til at genoptage arbejdet.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Lars Knudsen er ifølge DBU allerede i fuld gang med at forberede de to kommende kampe sammen med den øvrige trænerstab, hvor også Kenneth Weber sammen med Daniel Agger vil være assistenttræner i oktober. 

Du kan læse mere her.

Tre sigtet på én time til byfest: Vagt sparket i hovedet og kørt på sygehuset

Tre personer gav den lidt for meget gas, da de natten til lørdag var med til Hornum Septembermarked. Her blev de alle sigtet inden for blot en time.

Det fortæller Niels Kristian Christensen fra lokalpolitiet i Himmerland.

Fra klokken 21.30 fredag var der diskotek, og det var her, kort efter midnat, at balladen begyndte.

Klokken 00.30 blev en af vagterne nemlig sparket så hårdt i hovedet, at han blev bevidstløs. Den 18-årige mand som sparkede vagten, blev anholdt på stedet og taget med på detentionen, hvor han blev sigtet for vold.

Det vides ikke, hvad der gik forud for forløbet, og seneste melding omkring vagten er, at han ikke er kommet alvorligt til skade.

Klokken 00.50 kom politiet igen i aktion. Denne gang var det en 39-årig kvinde, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hun råbte skældsord efter politiet.

Den tredje og sidste sigtelse kom, da klokken slog 1.30. Denne gang var der tale om en 17-årig dreng, der også blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han forsøgte at komme ind i et slagsmål med andre deltagende til arrangementet.

Det vides ikke, om nogle af de tre sigtelser havde noget med hinanden at gøre.

Tusindvis af nordjyder rammes af 'frygtelig' sygdom: Nyt forslag skal hjælpe dem

Folketingsmedlem Theresa Berg Andersen (SF) ønsker, at der skal afsættes et fast millionbeløb til en 'Demenspakke'.

Omkring 100.000 danskere er ramt af demens, og cirka en tiendedel af dem bor i Nordjylland. Samtidig koster sygdommen samfundet mellem 10 og 24 milliarder kroner.

Derfor ønsker man hos SF en udredningsgaranti for demensramte.

- Det er først og fremmest en frygtelig sygdom for dem, den rammer. Men den er også en økonomisk bombe under vores kommuner, og i takt med, at vi bliver ældre, forventes det at stadig flere borgere vil blive ramt af demens, siger Folketingsmedlem Theresa Berg Andersen i en pressemeddelelse.

Blandt andet håber man, at man kan nedsætte ventetiderne, så man kan opdage sygdommen hurtigst muligt.

- Det er så vigtigt, at vi opdager sygdommen tidligt. Selvom vi ikke kan stoppe den, kan vi bremse den. Vi skal blive meget bedre til at opdage den tidligt, så vi kan komme i gang med behandlingen, udtaler Theresa Berg Andersen.

SF foreslår, at der afsættes 300 millioner kroner årligt til en ny 'Demenspakke', så både ramte og pårørende kan få udredt sygdommen hurtigst muligt.

Det skal Demenspakken sikre:

  1. Ret til hurtig udredning og svar – i dag venter mange patienter over 60 uger på at blive udredt.

  2. Gode demenshandlingsplaner i alle landets 98 kommuner, med støttegaranti for fast kontaktperson, som man har i Svendborg Kommune

  3. Visitation på forkant

  4. Støtte og aflastning til pårørende. I Holland har man sikret særlige rettigheder til de pårørende og oprettet pårørendecentre, hvor man kan få råd og sparring.

  5. Ret til transport med ledsagelse, når man har en alvorlig demensdiagnose.

  6. Reel nedbringelse af brug af antipsykotisk medicin til borgere med demens.