Drilsk kiwi skabte nervøsitet: Jacob vandt internationalt mesterskab

Sammen med Kasper Andersen snuppede han i weekenden deres anden guldmedalje til et stort mesterskab.

22-årige Jacob Urth fra Den velrenommerede Restaurant Alimentum i Løkkegade i Aalborg er dygtig.

Sammen med 23-årige Kasper Andersen er de så gode til deres fag, at de har vundet både det danske mesterskab og det nordiske mesterskab for tjenerelever.

- Det er pissefedt at få en nyfunden selvtillid i, at man er pissegod til det, man laver, siger Kasper Andersen.

Han bliver bakket op af sin holdkammerat, Jacob Urth fra Løgstrup nær Viborg.

- Der går nok lige en uge eller to, før vi har fattet, vi har hevet guldet med hjem og repræsenteret Danmark i noget, der er så vigtigt vores branche, siger Jacob Urth.

Jacob Urth er i lære hos Restaurant Alimentum i Aalborg, mens Kasper Andersen er elev hos Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter i Silkeborg.

Uh, smed vi den?

Jacob Urth og Kasper Andersen brugte påsken på at træne op til det nordiske mesterskab.

Og den forberedelse satte altså guld på menuen. Undervejs var duoen godt tilfredse med deres egen præstation. Men helt perfekt var det ikke.

For der sneg sig nogle småfejl ind undervejs.

- Man kunne godt lige nå at tænke ”uh, smed vi den der?” siger Jacob Urth.

Overvandt kiwi-problemer

For eksempel var der en kiwi, der drillede. For i slutningen af konkurrencen, der varede to dage, skulle eleverne skære frugt ud til en frugtsalat.

Og så var der altså en kiwi, som helst ikke ville skæres, men hellere ville trille rundt på skærebrættet.

Kiwi-problemer var dog ikke større, end at duoen senere nu kan fejre guldet.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det. Vi vidste, vi havde en okay chance, men når man når til en præmieoverrækkelse, bliver man i tvivl om alt. De andre havde været virkelig seje og dygtige, siger Kasper Andersen.

Her kan du se Kasper Andersen i aktion, hvor han flamberer Crêpe Suzette til de nordiske mesterskaber.


Seneste nyt

fra Nordjylland