DF’er om Demokratisk Balance: - Det er ren varm luft
Foto: TV Midtvest
Der opstod uenighed til Pop Op Valg i Morsø Kommune onsdag.
Siden sidste kommunalvalg i 2013 er to af valgets helt store stemmeslugere i Morsø Kommune stoppet. Den ene er den tidligere socialdemokratiske borgmester, Lauge Larsen, der fik omkring 2200 stemmer ved sidste valg, og en af de andre helt store stemmeslugere Michael Dalgaard fra Demokratisk Balance fik også omkring 2000 stemmer.
Sidstnævnte blev den helt store grund til, at partiet ved sidste valg fik en drømmestart i kommunalpolitik og opnåede hele fire mandater.
Den tunge arv efter Michael Dalgaard skal nu overtages af nuværende kommunalbestyrelsesmedlem Ellen Philipsen Dahl.
Og netop hvad der skal ske med de 4000 stemmer, som sidste år faldt på de to populære mænd, er i dag oppe til debat i TV MIDTVESTs Pop Op Valg.
- Vi står lige midt i. Vores udgangspunkt er samarbejde. Det er det, vi har vist i den her periode, at vi er kommet rigtigt langt med, og det vil vi gerne fortsat bidrage til, siger Ellen Philipsen Dahl.
Ved valget i 2013 valgte Demokratisk Balance at støtte Venstreborgmester Hans Ejner Bertelsen.
DF: - Det er varm luft
Venstre har indgået valgforbund med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, mens Socialdemokraterne ikke har indgået et valgforbund. Demokratisk Balance vil ikke på forhånd melde ud, hvem de har tænkt sig at støtte.
Meiner Nørgaard fra Dansk Folkeparti er ikke imponeret over netop Demokratisk Balance.
- Det er rigtigt nok, hvad Ellen siger, at nu står Demokratisk Balance i midten, men dengang Dalgaard havde forladt Demokratisk Balance, troede jeg måske, at de egentligt var gået fra at være det store bluffnummer til nogen, som man rent faktisk kan få en mening ud af, men det er jo varm luft, Ellen lukker ud. Der er ingen stillingtagen til noget som helst. Det kan jeg ikke se, at vælgerne skal falde for, fortæller han.
Det står Ellen Philipsen Dahl klar til at svare på.
- Jamen det skal han jo sige. Selvfølgelig er det sådan, at når vi har sat vores politiske dagsorden, så er vi fuldstændigt tro mod de vælgere, der har stemt. Der går vi derhen, hvor vi får mest mulig indflydelse. Det er også derfor, at vi for eksempel ikke er gået i valgforbund, forklarer hun.
Socialdemokraterne skal sikre stemmerne
Men også Socialdemokraterne har stemmer, som de skal kæmpe for. Viggo Vangsgaard vil arbejde for at vinde de cirka 2200 stemmer, som Lauge Larsen fik ved sidste valg.
- Man kan kun gøre det ved at komme ud med den ærlige politik, man står med, og så håbe, at det er det, folk vil have, fortæller han.
Samtidigt håber han også, at det kan lykkes ham at skaffe nogle af stemmerne fra Demokratisk Balance.
- Michael Dalgaard sprang jo lidt. Han har været SF’er, han har været socialdemokrat, og så hoppede han lidt over til den anden side. Så jeg håber da, at der er nogle af hans stemmer, der hopper tilbage, siger han.
Socialdemokratiet vil ikke udelukke, at der kan opnå en situation, hvor for eksempel Ellen Philipsen Dahl kan blive borgmester, hvis de selv kommer til magten.