Borgmestre og direktør vil have yderligere åbninger: - Det har en enorm konsekvens
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST
Lars Langkjær er direktør i DFI Geisler.
Direktøren for DFI Geisler mener, at de på hans arbejdsplads gør nok til, at medarbejdere fra de nedlukkede kommuner kunne møde op.
Der er glæde mange steder, når der en række restriktioner i Nordjylland mandag, så borgere i de syv nedlukkede kommuner nu på rejse på tværs af deres indbyrdes kommunegrænser. Men glæden er ikke til at se alle steder.
For på Mors mener de, at man er blevet glemt, selvom kommunen ikke har været en del af de syv nedlukkede kommuner.
- Vi bliver også ramt, og jeg bliver faktisk lidt pikeret, når jeg hører nogle politikere tale om arbejdspladserne i Aalborg. For arbejdspladserne på Mors er altså lige så vigtige, siger Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen (V).
Borgmesteren mener, at der er mange af hans borgere, der nu ikke kan komme på arbejde i de nedlukkede nabokommuner, og at man derfor skulle have åbnet for, at dette også kunne lade sig gøre fra mandag.
Direktør kalder det for en forfærdelig situation
Morsø-borgmesteren er ikke ene om at være ærgerlig over nedlukningen.
For hos virksomheden DFI Geisler i Nykøbing er direktør Lars Langkjær også slemt skuffet.
- Det har en enorm konsekvens for erhvervslivet, som jeg intet hører om, forklarer han og fortsætter:
- Jeg synes, at det er en forfærdelig situation, at vi som virksomhedsledere i omkringliggende kommuner egentlig er sat i.
Hos DFI Geisler mangler de en million kroner i omsætning om ugen på grund af nedlukningen i de syv nordjyske kommuner, fordi de ikke kan få deres ansatte fra Thy på arbejde.
DISSE RESTRIKTIONER ER BLEVET LEMPET I NORDJYLLAND
- Borgerne i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Jammerbugt, Vesthimmerland og Thisted kan igen færdes på tværs af kommunegrænser, så længe de fortsat er afsondret fra resten af landet.
- Elever i 5.-8. klasse kan vende tilbage til skolerne.
- Den kollektive trafik genoptages indenfor de syv kommuner. Kollektiv trafik ud af de syv kommuner er fortsat sat i bero.
Erhvervslivet betaler prisen
I Thisted Kommune er der smil på læben, fordi borgerne nu kan rejse imellem de kommuner, som er nedlukket. Men smilet er ikke helhjertet hos borgmester Ulla Vestergaard (S).
- Jeg havde selvfølgelig også gerne set, at vi havde fået Mors med. For vi er en pendlerkommune med over 1000 borgere, der pendler på tværs af Thy og Mors, siger hun.
Fordi arbejdere ikke kan få lov til at krydse kommunegrænserne, mener direktør Lars Langkjær, at det er erhvervslivet, der betaler prisen for nedlukningen.
Han mener godt, at DFI Geisler kan tage imod medarbejdere, fordi de gør flere ting for at undgå smitte.
- Vi har en enormt sikker arbejdsplads hos os. Vi gør så mange ting, hvor vi spritter af, holder afstand og har lukket kantinerne. Jeg tror, at det er meget, meget sikkert at komme på arbejde hos os. Når man ser rundt i landet om, hvor mange mennesker der er i eksempelvis indkøbscentre, så tror jeg ikke, at det er så farligt at sætte sig i sin bil og køre på arbejde. Det er ikke der, problemet er, siger Lars Langkjær.
Hos DFI Geisler er der endnu ingen medarbejdere, der er testet positiv for coronavirus.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regeringen om, hvorvidt der bliver lempet yderligere på restriktionerne.