Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvinde har snydt og svindlet nordjyder igennem flere år

Foto: TV2

Caroline Möller har i flere år rejst rundt ved både Stevns og flere dele af Nordjylland og snydt lokalbeboere på stribe.

57-årige Caroline Möller har efterladt sig et spor af ubetalte regninger, knuste hjerter og avancerede svindelnumre i flere danske byer.

I 2023 solgte 19-årige Lau Lindvig Larsen sit kolonihavehus i Strandby for 25.000 kroner.

Men da han to dage senere kiggede rigtigt efter på kontrakten, opdagede han til sin store overraskelse, at han slet ikke havde solgt sit hus, som han troede.

Han havde derimod lånt køberen 25.000 kroner.

Køberen var en svensk, blond kvinde med store armbevægelser.

Sådan beskrives hun af Lau Lindvig Larsen og de mange danskere, der efterhånden har stiftet bekendtskab med Caroline Möller, som kvinden kalder sig.

For Lau Lindvig Larsen er langtfra den eneste person, der er blevet snydt af hende.

Lau Lindvig Larsen har mistet 25.000 kroner på sit møde med Caroline Möller. Foto: TV2

Siden 2017 har hun flyttet rundt til en række danske byer.

Og overalt har hun efterladt sig et spor af ubetalte regninger, ramponerede huse, knuste hjerter og avancerede svindelnumre.

Så avancerede, at den mangeårige svindelspecialist Sune Gabelgård ikke tøver med at kalde hende ”den vildeste svindler”, han nogensinde har set.

Caroline Möller er født i Sverige. Hun har faktisk aldrig heddet Caroline til fornavn, men præsenterer sig ofte sådan overfor de folk, hun har svindlet. Foto: TV2

Til trods for anmeldelser og en række tabte civilsager er hun ikke blevet stoppet.

I programmet 'I hælene på en svindler' følger TV 2 den 57-årige Caroline Möller, der er berygtet og frygtet i flere dele af Danmark.

Tidligere operasanger og hotelejer

Caroline Möller flyttede fra Sverige til Stevns i foråret 2017.

Her indtog hun byen og lokalbefolkningen med sin charme og udadvendte facon.

Hun var en kvinde, mændene drejede hovedet efter, fortæller lokalbeboere.

Kim Haagen endte med at tabe en million kroner på mødet med Caroline Möller. Penge, han har brugt fire år på at forsøge at betale tilbage. Foto: TV2

En af de mænd var 56-årige Kim Haagen.

Han blev efter eget udsagn kærester med Caroline Möller, kort tid efter at hun skrev til ham på et datingsite.

Han fortæller, at han hurtigt faldt for hendes glade og udadvendte personlighed. Hun fortalte ham, at hun både havde ejet et hotel, været operasanger og kørt hele Europa rundt med en Harley Davidson-klub.

- Jeg var nok betaget af hendes talemåde. Hun fremstod, som om hun havde styr på det og vidste mange ting. Hun havde mange ideer, fortæller han.

Caroline, Hanne, Pella og Eva

Caroline Möller er født Eva Caroline Bergendahl.

Hun har siden starten af 1990'erne taget navneforandring mindst syv gange. 

Hun har blandt andet heddet Pella Estelle og Hanne Charlotte i kombination med forskellige efternavne.

Overfor en lang række af de personer, TV 2 har talt med, har hun dog præsenteret sig selv som Caroline Möller. Vi har derfor valgt at kalde hende det navn, selvom hun aldrig har heddet Caroline til fornavn. 

En af Caroline Möllers mange ideer var, at hun ville åbne et Bed and Breakfast-hotel og lave lejeboliger på en tidligere skole på Stevns sammen med Kim Haagen.

Hun havde bare ikke lige pengene til det selv.

Hun foreslog derfor Kim Haagen, at han kunne sælge sit landsted.

Ved du noget om Caroline Möller?

Hvis du har informationer om Caroline Möller, du mener, er relevante for vores dækning, kontakt redaktionen på mailadressen: cser@tv2.dk

Alle regninger blev sendt videre

Det gjorde han, og bagefter købte han det fremtidige Bed and Breakfast-hotel for 2,76 millioner kroner.

Men der gik ikke længe, før der opstod problemer.

Caroline Möller bestilte håndværkere, der gik i gang med at rive vægge ned og skrælle rum.

Samtidig begyndte hun at leje lejligheder og værelser ud til folk, selvom huset var helt ubeboeligt.

Sådan så der ud på hotellet på Stevns, når lejere dukkede op og troede, de havde betalt for et istandsat værelse eller lejlighed på 'Bed and Breakfast'-stedet. Foto: TV2

Lejerne begyndte at klage, men fik ikke deres penge retur. Håndværkerne blev heller aldrig betalt.

Efter et lille år forlod Caroline Möller pludselig stedet med de 106.000 kroner i lejeindtægter, som folk havde betalt for ikkeeksisterende værelser.

To af lejerne endte med at anmelde Caroline Möller, men politiet frafaldt sagen på grund af manglende beviser. Den ene lejer slæbte efterfølgende Caroline Möller i civilretten, hvor hun vandt sagen.

I 2017 fortalte Caroline Möller i et interview med TV2 ØST, at det var en fejl, at folk havde kunnet booke værelser på hotellet og overføre penge for dem. Hun afviste at have snydt nogen. Alligevel fik lejerne aldrig deres penge tilbage fra hende. Foto: TV2

Pengene har Caroline Möller dog ikke betalt tilbage endnu.

Caroline Möller videresendte alle ubetalte regninger til Kim Haagen, der sad tilbage i chok.

For mødet med Caroline Möller kom til at koste ham dyrt.

- Det har kostet mig en million. Jeg har næsten haft dobbeltarbejde i tre-fire år for at kunne betale regningerne af, fortæller han.

Allerede et halvt år efter kom nye personer dog til at stifte bekendtskab med Caroline Möller. Denne gang i Blokhus og Skagen.

Fortsatte ufortrødent

I 2019 hyrede hun lokale håndværkere til at istandsætte en pianobar i Blokhus, men pludselig forsvandt hun uden at betale nogen.

Senere købte hun en kolonihave i Skagen, hun aldrig betalte for og hurtigt solgte videre.

Henning Filbert har tabt 40.000 kroner på sit møde med Caroline Möller. Han udlejede huset bag sig i Skagen til hende, men efter ganske kort tid stoppede hun med at betale husleje. Hun flyttede først tre måneder senere. Foto: TV2

Og TV 2 har kendskab til to tilfælde, hvor Caroline Möller lejede huse, men kort tid efter stoppede med at betale husleje, selvom hun blev boende.

I det ene tilfælde blev udlejer tilkendt 40.000 kroner i civilretten, men pengene er aldrig betalt.

Civile retssager mod Caroline Möller

En civil retssag er en sag, man kan anlægge mod en borger, myndighed eller virksomhed om for eksempel et beløb, man mener, den anden part skylder en. Det er altså ikke en straffesag.

TV 2 har kendskab til fem civile sager mod Caroline Möller, som hun alle har tabt:

Det er blandt andet sager som disse: 

  • En ubetalt husleje på 40.000 kroner til en udlejer i Skagen. 

  • Manglende tilbagebetaling af depositum og forskud på leje til en lejer af en lejlighed på det ubeboelige Bed and Breakfast-hotel i Stevn på 36.000 kroner.

  • Manglende betaling for møbler hos en større dansk møbelvirksomhed på 96.000 kroner. 

Caroline Möller har i skrivende stund ikke tilbagebetalt nogen af beløbene. 

Hvis skyldner ikke betaler de penge, man har krav på fra en civil retssag, kan man tage den videre til Fogedretten. Det skal man dog selv betale for i første omgang. Herefter ser Fogedretten på, om de kan finde nogle penge eller aktiver hos skyldner, som man kan få. 

En enhjørning

Sune Gabelgård er svindelspecialist og har beskæftiget sig med økonomisk kriminalitet hos både politiet og i private firmaer i mange år.

Han har fulgt Caroline Möller i programmet og set flere skjulte optagelser med hende.

Han har mødt mange svindlere i sit liv. Men aldrig en som Caroline Möller, som han kalder en “enhjørning” inden for svindlere – noget helt særligt.

- Hun er så dygtig og skarp. Det er sjældent, man ser nogen svindle så meget og mange, som hun gør. Hun er den vildeste svindler, jeg har mødt i mit arbejde, siger han.

Mange af de personer, der har mødt Caroline, har fortalt, at man bliver meget fascineret af hende. Hun har dyre designsolbriller, store armbevægelser, er flot og går pænt klædt, fortæller de blandt andet. Foto: TV2

Ifølge ham har Caroline Möller nogle egenskaber, som gør hende til en dygtig svindler:

Hun er begavet, kan lyve ekstremt hurtigt og overbevisende, og så er hun god til at tilpasse sig sine omgivelser.

Det betyder, ifølge Sune Gabelgård, at hun kan svindle de fleste typer af mennesker, både yngre, ældre, mænd og kvinder.

- Hun er eminent til at tale og skabe en relation, og hun kan tilpasse sin svindel til præcis den person, hun står overfor, siger han.

Han undrer sig dog over hendes fremgangsmåde, hvor hun ofte svindler for, hvad man, indenfor økonomisk svindel, kan kalde ”småbeløb”, et sted mellem 10.000 og 50.000 kroner.

- Men så rammer hun en gang imellem en guldåre på 100.000, siger han.

En sådan ”guldåre” ramte Caroline Möller tilsyneladende i april 2020, da hun opsøgte 65-årige Ib Pedersen på seniordating.dk.

Fik ryddet sin lejlighed

Ib Pedersen boede i Sæby og blev ligesom Kim Haagen, der investerede i Bed and Breakfast-hotellet på Stevns, hurtigt forelsket i Caroline Möller.

Kort tid efter deres møde besluttede de sig for at købe en landejendom tæt på Brovst. Ib Pedersen var af den opfattelse, at de kunne bo der som kærester.

Ib Pedersen søgte efter en "ærlig, kærlig og stabil" kæreste på seniordating.dk. Kort tid efter henvendte Caroline Möller sig til ham og skrev, at hun var netop det. Derfor blev Ib i første omgang rigtig glad og hurtigt forelsket i hende. Foto: TV2

Han betalte 230.000 kroner for huset, mens Caroline Möller kun betalte 30.000 kroner. Alligevel stod begge navne på skødet.

Ib Pedersen var ikke helt klar over fordelingen, for betalingen ordnede Caroline Möller, da hun lånte hans NemID:

- Jeg er ikke så god til at skrive eller regne – og heller ikke at læse, siger Ib Pedersen, da han skal forklare, hvorfor han lånte hende sit NemID.

Og efter bare få måneder forsvandt Caroline pludselig.

Regningerne videresendte hun til Ib Pedersen.

Efter noget tid endte de med at sælge huset for at komme væk fra det hele.

De to skulle nu dele pengene fra salget, og Caroline Möller endte med at indkassere omkring 70.000 kroner for sin del.

Ib Pedersen anmeldte senere Caroline Möller. Hun havde nemlig også leaset en bil i hans navn, fortæller han.

Men sagen blev lukket, da han og Caroline Möller havde modstridende forklaringer.

Der har således aldrig været indledt nogen straffesager imod Caroline Möller.

Ib Pedersens møde med Caroline Möller endte med at koste ham over 300.000 kroner. Foto: Majbrit Oddershede Pedersen / TV 2

Møgsvært at opklare

Svindelspecialist Sune Gabelgård har svært ved at forstå, hvordan Caroline Møller endnu ikke er blevet bremset.

Blandt andet med tanke på, at der både ligger flere politianmeldelser og en række civilsager.

- Det, synes jeg faktisk, er vildt. Og det gør mig både bange og bedrøvet.

Han mener, at en af udfordringerne for politiet er, at de ikke altid ”taler sammen” på tværs af politikredse og dermed kan sammenholde anmeldelser.

Politiet må prioritere

TV 2 har forholdt politiet sagen om Caroline Möller.

Politichef hos Københavns Politi, Tomas Marko Juhl, forklarer, at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag, men fortæller, at man som udgangspunkt behandler sager, der sker lokalt, i politikredsene i området.

- Når det så er sagt, så har vi en masse systemer i politiet, der gør, at vi undersøger, om den anmeldte er i søgelyset i andre politikredse, fortæller han.

I dokumentaren møder man en række mennesker, der er blevet snydt af Caroline Möller. Nogle har mistet penge, andre har "blot" troet på hendes utrolige fortællinger om sine spektakulære jobs, voldsomme fortid eller vilde planer med huse og ejendomme. Foto: TV2

Han tilføjer, at han godt kan sætte sig i de frustrerede borgeres sted, når de oplever at blive udsat for svindel og tilmed finder ud af, at personen har svindlet mange andre før dem.

- Men jeg håber, der er forståelse for, at dansk politi ikke kan være alle steder. Det er ikke det samme, som at de kriminelle har frit spil, siger Thomas Marko Juhl og fortæller, at politiet alligevel er nødt til at prioritere i deres sager en gang imellem.

For eksempel kan man i visse tilfælde prioritere andre typer af sager, som personfarlig kriminalitet, højere, forklarer han.

- At blive svindlet er personfarligt

Sune Gabelgård kan godt forstå politiets udfordringer, men mener alligevel, at der er flere ting, der kan gøres. Blandt andet foreslår han, at man kunne kigge på Caroline Möllers skattepapirer.

- Vi ved, hun har været i Danmark i mange år, men har hun for eksempel betalt skat på noget tidspunkt, spørger han retorisk.

Han anerkender også, at politiet skal prioritere i deres sager.

Alligevel synes han, man skal passe på med at prioritere for eksempel personfarlig kriminalitet over økonomisk kriminalitet.

- Det er naturligvis alvorligt at få en knytnæve i hovedet, men vi må bare ikke undervurdere den psykiske skade, det kan gøre, når en person mister hele sin pension eller økonomiske livsgrundlag. Det, mener jeg også, er personfarligt, siger han.

For flere af dem, der har mødt Caroline Möller, har svindlen haft store både økonomiske og psykiske konsekvenser.

Flere føler, at de i dag har svært ved at stole på fremmede efter deres møde med hende.

For Ib Pedersen blev mødet med Caroline Möller så psykisk belastende for ham, at han flyttede på mandehjem et helt år.

- Jeg har fået et dårligt liv af at møde hende. Jeg er blevet snydt og bedraget og har ikke haft det for godt, siger han og fortæller, at det går lidt bedre efter opholdet på hjemmet.

Caroline Möllers svar

Caroline Möller er blevet forelagt programmets indhold.

Hun har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 eller svare direkte på spørgsmål.

Hun har dog via mail svaret, at hun ikke mener, at hun er en svindler og påpeger samtidig, at der aldrig blevet indledt en straffesag mod hende.

Caroline Möller er blevet dømt for en række betalingskrav i civile sager. Der er aldrig blevet indledt en straffesag mod hende.

Du kan se første afsnit af 'I hælene på en svindler' mandag klokken 20.50 eller allerede nu på TV 2 PLAY.


Minister søgte svar på miljøproblem hos nordjysk fisker

Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Nordjysk fiskeskipper fortalte fredag fiskeriministeren om sine nye fiskeredskaber.

Fiskeskipper Johnny Pedersen fra Hirtshals har taget nye redskaber i brug for at fiske mere skånsomt, og fredag viste han teknologien frem for fiskeriminister Jacob Jensen (V), der besøgte den nordjyske havn sammen med flere andre folketingsmedlemmer.

- Jeg er rigtig interesseret i, at vi kan udvikle et godt og robust fiskeri i Danmark med de mange arbejdspladser, der følger med, men hvor vi også samtidig udvikler erhvervet på en måde, så man også passer endnu bedre på havmiljøet og havbunden, siger Jacob Jensen (V), der er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Se interview med ministeren her:

Slæber ikke på bunden

Det er såkaldte flydedøre, Johnny Pedersen i de seneste måneder har haft monteret på sit fartøj HG 281 Elin, som ministeren var kommet for at se. Tidligere brugte han redskaber, der slæber langs havbunden ved fiskeri med bundtrawl, men de nye trawldøre flyder cirka en meter over havbunden.

- Jeg forventer ikke, at vi fanger mindre ved at bruge sådan nogle døre, har fiskeskipperen tidligere fortalt til TV2 Nord.

- Det er rigtig interessant at opleve, hvordan man netop udvikler på redskaber, som i mindre grad rammer havbunden, men hvor man stadigvæk kan opretholde fiskeriet. Så det vil jeg selvfølgelig tage med videre i de politiske forhandlinger, der skal ske her om kort tid, siger Jacob Jensen (V).

For Johnny Pedersen betyder overgangen til flydedøre, at han kan spare 70.000 liter brændstof om året og udlede 178 tons mindre CO2. Fiskeriministeren håber, at man i den kommende tid også kan blive klogere på de miljømæssige fordele.

- Der skal selvfølgelig være et bedre datagrundlag, men det er ikke mere nyt, end der også er nogen ude i den store udland, som allerede bruger det. Vi skal blive endnu bedre til at kende det i Danmark på danske forhold, og vide, hvor effektivt det er til at fiske, men også i forhold til at passe bedre på havbunden, siger Jacob Jensen.


Nomineret til Reality Awards: Dolken og Knaldperlen er for alvor tilbage

De to reality-konger er nomineret til Årets Comeback, med programmet 'Fedt mand - tur!'.

I sommers gjorde de to gæve nordjyder Martin Vinther og Walid Bechara comeback, da de havde premiere med TV-programmet 'Fedt mand - tur!'

Og det er bemærket i branchen. Makkerparret har nemlig sikret sig en nominering til årets Reality Awards.

- Jeg synes, det er super fedt, at vi er blevet nomineret til Årets Comeback – det er kun grineren, siger Walid om nomineringen.

Blandede følelser omkring comeback

De to reality-konger havde forskellige følelser om deres comeback. Faktisk krævede det de helt gode overtalelsesevner at få makkerparret tilbage på skærmen.

Det tog nemlig over et år at overtale dem til et TV-comeback efter knap 10 års pause fra skærmen.

- Det har fandeme været sjovt, men også nervepirrende at være tilbage. Vi har jo været gemt lidt væk under Me Too, og der var vi lidt dem, man ikke måtte lege med. Så jeg var spændt på, om folk var klar til at lege med os igen, og det er jeg da ualmindeligt taknemmelig for, at de var, siger Martin Vinther, der er bedre kendt som Dolken.

Walid havde derimod nemt ved at skulle tilbage på skærmen.

- Jeg føler faktisk ikke rigtigt, at jeg har været væk fra at lave TV, selvom jeg egentlig har været væk i 10 år, fortæller Walid, der også går under navnet Knaldperlen.

Vil have guldet med hjem

Tilrettelægger Josefine Blicher Brader, der fik idéen om at lave et program med Knaldperlen og Dolken er meget glad for, at comebacket anerkendes.

- Jeg synes, at nomineringen af Walid og Martin til Årets Comeback er meget fortjent. De er i mine øjne et legendarisk makkerpar, som er helt fantastiske på TV, og jeg er meget glad for, at de sagde ja til at lave 'Fedt mand – tur!' med os, siger hun.

De to realitystjerner synes, at modtagelsen af TV-programmet er gået over al forventning, og spår deres vinderchancer til at være gode.

- Når vi alligevel skal derover, så kan vi ligeså godt gå efter guldet, siger Dolken.

- Jeg håber, at vi vinder, siger Knaldperlen.

Du kan se 'Fedt mand - tur!' via linket her.


18-årig erkender at have dræbt 13-årig pige

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod den mand, der i marts 2024 blev sigtet for drabet på en 13-årig pige i Hjallerup.

En 18-årig mand, som har været sigtet og varetægtsfængslet siden marts, tiltales for at have dræbt en 13-årig pige i Hjallerup.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 13-årige blev dræbt 11. marts 2024. Her modtog Nordjyllands Politi klokken 22.10 en melding om, at en svært tilskadekommen person var fundet i Hjallerup.

Da patruljerne og ambulancen ankom, fandt man en svært tilskadekommen 13-årig pige, som kort efter blev erklæret død.

Lang efterforskning

Ganske kort tid efter anholdt politiet en dengang 17-årig mand samt en 13-årig pige. Den 13-årige blev løsladt kort efter, da hun ifølge politiets undersøgelser ikke havde noget med forbrydelsen at gøre. 

Anklagemyndigheden rejser nu tiltale mod den nu 18-årige mand.

- Selvom den tiltalte blev sigtet umiddelbart efter drabet og processen i den henseende var kort, så har det krævet en langvarig og tilbundsgående efterforskning for at fastslå hændelsesforløbet, gennemgå vidneudsagn og analysere de tekniske spor i sagen. Det er politiet nu i mål med og anklagemyndigheden har nu på baggrund af resultatet af efterforskningen rejst tiltale i sagen, siger specialanklager ved Nordjyllands Politi, Mette Bendix.

Erkender drab

Den 18-årige blev ved grundlovsforhøret sigtet for at have udsat den 13-årige pige for kvælning og have dræbt hende ved flere slag i hovedet med knyttet hånd og en mursten. Han blev desuden sigtet for at have voldtaget hende.

Ved grundlovsforhøret tilstod den i dag 18-årige mand grov vold med døden til følge, men ikke drab. Men nu ser sagen anderledes ud, fortæller hans forsvarsadvokat Mette Grith Stage til TV 2.

- Min klient erkender drab. I grundlovsforhøret havde vi ikke så meget tid til at gennemgå sagen. Nu har vi gennemgået materialet, og jeg har forklaret ham om forsætbegrebet. Ud fra det er vi blevet enige om, at det er en erkendelse af drab, siger hun til TV 2.

Den 18-årige nægter sig fortsat skyldig i voldtægt.

Sagen kører ved Retten i Hjørring, men er endnu ikke berammet.


Superligaen har et af verdens yngste hold: 25-årig er en af holdets gamle

AaB indtager vild plads på listen over verdens yngste hold, men hvor unge er de egentlig?

Er du klar til at føle dig gammel?

25-årige (!) Andreas Bruus var torsdag AaBs ældste, danske spiller. Han har også været holdets ældste i startopstillingen i de seneste kampe, hvor 18-årige Mads Bomholt har været yngst - på ligaens yngste mandskab.

I en nyligt offentliggjort undersøgelse af det anerkendte schweiziske analyseinstitut CIES Football Observatory, der sammenligner 50 ligaer i verden, viser en granskning af dåbsattesterne, at AaB er det sjette yngste hold - i hele verden.

- Først og fremmest mærker jeg det udenfor banen. Det er utrolig dårlige pranks, der bliver lavet blandt alle de unge spillere i omklædningsrummet, siger "gamle" Andreas Bruus med benhård vestegnsmine - og glimt i øjet - direkte henvendt til teenageren fra Hadsund, Mads Bomholt.

Men hvor unge er AaB egentlig?

Tyson, Nokia, Teletubbies og Drogba: Så unge er AaB'ernes svar

Hvad var jeres første mobiltelefon?

Andreas Bruus (AB): Årh! Den helt gamle, gode Nokia. Den der ikke kan gå i stykker. Kan ikke huske hvad den hedder, men den helt gamle med både numre og tastatur og hele skidtet. Den ved jeg om ’Bomme’ kender?

Mads Bomholt (MB): Den har jeg sgu’ ikke haft. Jeg tror det var sådan en ipods, hed de vist dengang. Man kunne kun streame musik. Det var den første jeg fik.

Netflix har lige sendt en boksekamp. Hvem kendte i bedst af Mike Tyson og Jake Paul?

AB: Kender Tyson bedst, men kender begge to. Jeg er ikke så meget til Youtube og alt sådan noget.

Ved du hvem Tyson er?

MB: Ja, jeg ved godt hvem det er! Så ung er jeg heller ikke. Men det er klart at jeg i min tid har kendt mest til Jake Paul. Men jeg kender selvfølgelig begge to.

Hvad så i en langsom søndag morgen i fjernsynet, da i var knægte?

MB: I morgen-tv?! Åha, der fanger du mig. Det ved jeg ikke. (’Teletubbies’ råbes der i baggrunden, red.) Ja, nu du siger det. Det var faktisk noget af det. Og så selvfølgelig Disney Sjov fredag aften.

AB: Det er jo ikke om morgenen jo!

MB: Nej, men har jo ikke noget om morgenen…

AB: Er det ikke Disney Chanel det hedder? Jeg kan ikke huske programmerne jeg så, men kanalen hed Disney Chanel

Men Andras, du er vel trods alt for ung til at have set Snurre Snups Søndagsklub?

AB: Ja, der har jeg ikke været. Det vil jeg gerne indrømme.

Hvem var den første i havde bag på en udenlandsk fodboldtrøje?

AB: Drogba i Chelsea. Det var min første fodboldtrøje.

Kan du overhovedet huske ham, Mads?

MB: Jeg har ikke set ham spille! Men jeg har hørt ting om ham, men jeg har ikke set ham live. Jeg tror min første var Ronaldo, da han spillede i United.

Så jeg er nødt til at spørge – hvilken en af Ronaldo’erne er det?

MB: Cristiano. ’R9’ (den brasilianske Ronaldo, red.) har jeg ikke set, ham kender jeg slet intet til.

Rutineret ræv på 25

Det er en erklæret del af strategien at truppen skulle være ung. Det arbejde har James Gow, Julius Nagel og resten af de tyske investorers folk arbejdet målrettet på siden deres indtog.

Men for Andreas Bruus, der blev hentet på transfervinduets sidste dag, gør det ham ikke noget, at han som 25-årig er en gammel, rutineret ræv og en af dem unge som Bomholt skal læne sig op ad.

- Det er klart at til tider i kampene, hvis du spiller med et ældre hold, kan du mærke erfaringen. Er du foran med en enkelt eller to, er der flere spillere at trække på. Det er lidt der, vi nogle gange kan mærke, vi har en yngre trup. Men med det sagt, så har vi en del yngre spillere, som også spiller U-landsholdsfodbold og tager en del ansvar, forklarer Andreas Bruus.

Mads Bomholt, er Andreas gammel?

- Det syntes jeg! 25, det er…, indleder den unge midtbanespiller, inden han kort efter afbrydes.

- Det er jeg, når du ikke kender Drogba, tordner Andreas Bruus. Og sandt er det da også, at den 18-årige matchwinner fra Lyngby-kampen ikke huskede den tidligere Chelsea-legende.

Så unge er unge AaB

AaBs gennemsnitsalder ligger i denne sæson på 23,4 år, viser tallene fra det schweiziske analyseinstitut CIES Football Observatory, der sammenligner 50 ligaer i verden, har kigget på.

I Superligaen er FC Midtjylland næstyngst (24,1) og den kommende modstander Viborg F.F. tredjeyngst (24,6).

AGFs gennemsnitsalder er på 28,5 år og dermed er de Superligaens ældste.

Da AaB mødte FCN i sæsonens første kamp var holdet det næstyngste i AaBs historie med følgende spillere: Vincent Müller (23), Kasper Jørgensen (24), Lars Kramer (25), Sebastian Otoa (20), Nóel Atli Arnórsson (17), Kasper Davidsen (19), Malthe Højholt (23), Melker Widell (22), Mathias Jørgensen (23), John Iredale (24) og Oliver Ross (19).

Verdens yngste deles af ukrainske Rukh Lviv og franske RC Strasbourg med i gennemsnit 21,9 år.

Red Bull Salzburg fra Østrig er også yngre end AaB med 22,6 år i snit.

Stor forskel, trods alt

Det er dog ikke derfor, han må slæbe bolde og kegler til træning. Det er dåbsattesten, der afgør det, vanen tro. Men bare fordi at AaBs globalt set unge hold kun er lidt over teenagealderen, er der stadig en mærkbar forskel på sin tid som U17 kontra nu, understreger Mads Bomholt.

- Det kan man mærke både til træning og kamp. Der er mere intensitet på. Der er kæmpe forskel, men det er også dejligt at have nogle af de unge med heroppe, så man føler en vis tryghed. Vi har et rigtig godt sammenhold, og det hænger måske også sammen med, at truppen er så ung, og at vi stadig er lidt lalleglade mange af os. Det minder lidt om ungdomsfodbold, siger han.

Og så påhviler det rutinerede folk som 24-årige anfører Mathias Jørgensen, 25-årige Kasper Jørgensen eller hans makker på modsatte back, Andreas Bruus, at agere leder. Og der trækker den tidligere Brøndbyspiller på sin - i AaB-regi - gigantiske erfaring:

- Jeg prøver at tage det til mig og lære fra mig, det jeg nu kan lære fra mig. Så kan folk tage det til sig eller lade være. Jeg har både været i udlandet og vundet Superligaen. Det gør ikke ”ondt” (at være gammel, red.), men det er bare en anden rolle som jeg tager i stiv arm, slutter han.

AaB – med Andreas Bruus som alderspræsident – tager søndag imod Viborg, der i øvrigt er ligaens tredjeyngste hold. Hvilke drenge bliver mænd, finder vi ud af søndag klokken 14. Følg kampen på sport.tv2.dk.


Byrådspolitikere skal igen diskutere omstridt lydfil

Den hemmelige lydfil, hvor en kommunal medarbejder instruerer i at sortere i en aktindsigt er igen på byrådets dagsorden.

Det sidste er ikke sagt i sagen om den hemmelige lydfil, der har kastet politikerne i Frederikshavn Kommune ud i et stormvejr.

For sagen er endnu engang på dagsordenen, når politikerne i Frederikshavn Kommune mødes til byrådsmøde onsdag i næste uge.

Her har SF stillet et forslag om, at der skal iværksættes en uvildig undersøgelse af kulturen og arbejdsmiljøet i den afdeling, hvorfra lydfilen stammer.

Skal være uvildig og objektiv

Det var lidt af en bombe, da TV2 Nord i oktober kunne afsløre en hemmelig lydfil, hvor en medarbejder i kommunen fortæller, at hun har fjernet og sorteret i det materiale, som pressen - og dermed offentligheden – har søgt indsigt i.

Lydoptagelserne er fra et møde på Frederikshavn Havn 18. december 2023. Her erkender medarbejderen, at vedkommende udelader oplysninger i de sagsakter, som Frederikshavn Kommune har udleveret til TV2 Nord.

Det er derfor nødvendigt at undersøge, hvorvidt det er et udtryk for en kultur, der ligefrem tilskynder til ulovlig sagsbehandling, har SF skrevet i sagsfremstillingen.

Men det skal ikke være en undersøgelse, som kommunen skal lave. Det skal ifølge SF være en ekstern part for at sikre fuld åbenhed og objektivitet.