Caroline Möller har i flere år rejst rundt ved både Stevns og flere dele af Nordjylland og snydt lokalbeboere på stribe. Foto: TV2
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvinde har snydt og svindlet nordjyder igennem flere år

57-årige Caroline Möller har efterladt sig et spor af ubetalte regninger, knuste hjerter og avancerede svindelnumre i flere danske byer.

I 2023 solgte 19-årige Lau Lindvig Larsen sit kolonihavehus i Strandby for 25.000 kroner.

Men da han to dage senere kiggede rigtigt efter på kontrakten, opdagede han til sin store overraskelse, at han slet ikke havde solgt sit hus, som han troede.

Han havde derimod lånt køberen 25.000 kroner.

Køberen var en svensk, blond kvinde med store armbevægelser.

Sådan beskrives hun af Lau Lindvig Larsen og de mange danskere, der efterhånden har stiftet bekendtskab med Caroline Möller, som kvinden kalder sig.

For Lau Lindvig Larsen er langtfra den eneste person, der er blevet snydt af hende.

Lau Lindvig Larsen har mistet 25.000 kroner på sit møde med Caroline Möller. Foto: TV2

Siden 2017 har hun flyttet rundt til en række danske byer.

Og overalt har hun efterladt sig et spor af ubetalte regninger, ramponerede huse, knuste hjerter og avancerede svindelnumre.

Så avancerede, at den mangeårige svindelspecialist Sune Gabelgård ikke tøver med at kalde hende ”den vildeste svindler”, han nogensinde har set.

Caroline Möller er født i Sverige. Hun har faktisk aldrig heddet Caroline til fornavn, men præsenterer sig ofte sådan overfor de folk, hun har svindlet. Foto: TV2

Til trods for anmeldelser og en række tabte civilsager er hun ikke blevet stoppet.

I programmet 'I hælene på en svindler' følger TV 2 den 57-årige Caroline Möller, der er berygtet og frygtet i flere dele af Danmark.

Tidligere operasanger og hotelejer

Caroline Möller flyttede fra Sverige til Stevns i foråret 2017.

Her indtog hun byen og lokalbefolkningen med sin charme og udadvendte facon.

Hun var en kvinde, mændene drejede hovedet efter, fortæller lokalbeboere.

Kim Haagen endte med at tabe en million kroner på mødet med Caroline Möller. Penge, han har brugt fire år på at forsøge at betale tilbage. Foto: TV2

En af de mænd var 56-årige Kim Haagen.

Han blev efter eget udsagn kærester med Caroline Möller, kort tid efter at hun skrev til ham på et datingsite.

Han fortæller, at han hurtigt faldt for hendes glade og udadvendte personlighed. Hun fortalte ham, at hun både havde ejet et hotel, været operasanger og kørt hele Europa rundt med en Harley Davidson-klub.

- Jeg var nok betaget af hendes talemåde. Hun fremstod, som om hun havde styr på det og vidste mange ting. Hun havde mange ideer, fortæller han.

Caroline, Hanne, Pella og Eva

Caroline Möller er født Eva Caroline Bergendahl.

Hun har siden starten af 1990'erne taget navneforandring mindst syv gange. 

Hun har blandt andet heddet Pella Estelle og Hanne Charlotte i kombination med forskellige efternavne.

Overfor en lang række af de personer, TV 2 har talt med, har hun dog præsenteret sig selv som Caroline Möller. Vi har derfor valgt at kalde hende det navn, selvom hun aldrig har heddet Caroline til fornavn. 

En af Caroline Möllers mange ideer var, at hun ville åbne et Bed and Breakfast-hotel og lave lejeboliger på en tidligere skole på Stevns sammen med Kim Haagen.

Hun havde bare ikke lige pengene til det selv.

Hun foreslog derfor Kim Haagen, at han kunne sælge sit landsted.

Ved du noget om Caroline Möller?

Hvis du har informationer om Caroline Möller, du mener, er relevante for vores dækning, kontakt redaktionen på mailadressen: cser@tv2.dk

Alle regninger blev sendt videre

Det gjorde han, og bagefter købte han det fremtidige Bed and Breakfast-hotel for 2,76 millioner kroner.

Men der gik ikke længe, før der opstod problemer.

Caroline Möller bestilte håndværkere, der gik i gang med at rive vægge ned og skrælle rum.

Samtidig begyndte hun at leje lejligheder og værelser ud til folk, selvom huset var helt ubeboeligt.

Sådan så der ud på hotellet på Stevns, når lejere dukkede op og troede, de havde betalt for et istandsat værelse eller lejlighed på 'Bed and Breakfast'-stedet. Foto: TV2

Lejerne begyndte at klage, men fik ikke deres penge retur. Håndværkerne blev heller aldrig betalt.

Efter et lille år forlod Caroline Möller pludselig stedet med de 106.000 kroner i lejeindtægter, som folk havde betalt for ikkeeksisterende værelser.

To af lejerne endte med at anmelde Caroline Möller, men politiet frafaldt sagen på grund af manglende beviser. Den ene lejer slæbte efterfølgende Caroline Möller i civilretten, hvor hun vandt sagen.

I 2017 fortalte Caroline Möller i et interview med TV2 ØST, at det var en fejl, at folk havde kunnet booke værelser på hotellet og overføre penge for dem. Hun afviste at have snydt nogen. Alligevel fik lejerne aldrig deres penge tilbage fra hende. Foto: TV2

Pengene har Caroline Möller dog ikke betalt tilbage endnu.

Caroline Möller videresendte alle ubetalte regninger til Kim Haagen, der sad tilbage i chok.

For mødet med Caroline Möller kom til at koste ham dyrt.

- Det har kostet mig en million. Jeg har næsten haft dobbeltarbejde i tre-fire år for at kunne betale regningerne af, fortæller han.

Allerede et halvt år efter kom nye personer dog til at stifte bekendtskab med Caroline Möller. Denne gang i Blokhus og Skagen.

Fortsatte ufortrødent

I 2019 hyrede hun lokale håndværkere til at istandsætte en pianobar i Blokhus, men pludselig forsvandt hun uden at betale nogen.

Senere købte hun en kolonihave i Skagen, hun aldrig betalte for og hurtigt solgte videre.

Henning Filbert har tabt 40.000 kroner på sit møde med Caroline Möller. Han udlejede huset bag sig i Skagen til hende, men efter ganske kort tid stoppede hun med at betale husleje. Hun flyttede først tre måneder senere. Foto: TV2

Og TV 2 har kendskab til to tilfælde, hvor Caroline Möller lejede huse, men kort tid efter stoppede med at betale husleje, selvom hun blev boende.

I det ene tilfælde blev udlejer tilkendt 40.000 kroner i civilretten, men pengene er aldrig betalt.

Civile retssager mod Caroline Möller

En civil retssag er en sag, man kan anlægge mod en borger, myndighed eller virksomhed om for eksempel et beløb, man mener, den anden part skylder en. Det er altså ikke en straffesag.

TV 2 har kendskab til fem civile sager mod Caroline Möller, som hun alle har tabt:

Det er blandt andet sager som disse: 

  • En ubetalt husleje på 40.000 kroner til en udlejer i Skagen. 

  • Manglende tilbagebetaling af depositum og forskud på leje til en lejer af en lejlighed på det ubeboelige Bed and Breakfast-hotel i Stevn på 36.000 kroner.

  • Manglende betaling for møbler hos en større dansk møbelvirksomhed på 96.000 kroner. 

Caroline Möller har i skrivende stund ikke tilbagebetalt nogen af beløbene. 

Hvis skyldner ikke betaler de penge, man har krav på fra en civil retssag, kan man tage den videre til Fogedretten. Det skal man dog selv betale for i første omgang. Herefter ser Fogedretten på, om de kan finde nogle penge eller aktiver hos skyldner, som man kan få. 

En enhjørning

Sune Gabelgård er svindelspecialist og har beskæftiget sig med økonomisk kriminalitet hos både politiet og i private firmaer i mange år.

Han har fulgt Caroline Möller i programmet og set flere skjulte optagelser med hende.

Han har mødt mange svindlere i sit liv. Men aldrig en som Caroline Möller, som han kalder en “enhjørning” inden for svindlere – noget helt særligt.

- Hun er så dygtig og skarp. Det er sjældent, man ser nogen svindle så meget og mange, som hun gør. Hun er den vildeste svindler, jeg har mødt i mit arbejde, siger han.

Mange af de personer, der har mødt Caroline, har fortalt, at man bliver meget fascineret af hende. Hun har dyre designsolbriller, store armbevægelser, er flot og går pænt klædt, fortæller de blandt andet. Foto: TV2

Ifølge ham har Caroline Möller nogle egenskaber, som gør hende til en dygtig svindler:

Hun er begavet, kan lyve ekstremt hurtigt og overbevisende, og så er hun god til at tilpasse sig sine omgivelser.

Det betyder, ifølge Sune Gabelgård, at hun kan svindle de fleste typer af mennesker, både yngre, ældre, mænd og kvinder.

- Hun er eminent til at tale og skabe en relation, og hun kan tilpasse sin svindel til præcis den person, hun står overfor, siger han.

Han undrer sig dog over hendes fremgangsmåde, hvor hun ofte svindler for, hvad man, indenfor økonomisk svindel, kan kalde ”småbeløb”, et sted mellem 10.000 og 50.000 kroner.

- Men så rammer hun en gang imellem en guldåre på 100.000, siger han.

En sådan ”guldåre” ramte Caroline Möller tilsyneladende i april 2020, da hun opsøgte 65-årige Ib Pedersen på seniordating.dk.

Fik ryddet sin lejlighed

Ib Pedersen boede i Sæby og blev ligesom Kim Haagen, der investerede i Bed and Breakfast-hotellet på Stevns, hurtigt forelsket i Caroline Möller.

Kort tid efter deres møde besluttede de sig for at købe en landejendom tæt på Brovst. Ib Pedersen var af den opfattelse, at de kunne bo der som kærester.

Ib Pedersen søgte efter en "ærlig, kærlig og stabil" kæreste på seniordating.dk. Kort tid efter henvendte Caroline Möller sig til ham og skrev, at hun var netop det. Derfor blev Ib i første omgang rigtig glad og hurtigt forelsket i hende. Foto: TV2

Han betalte 230.000 kroner for huset, mens Caroline Möller kun betalte 30.000 kroner. Alligevel stod begge navne på skødet.

Ib Pedersen var ikke helt klar over fordelingen, for betalingen ordnede Caroline Möller, da hun lånte hans NemID:

- Jeg er ikke så god til at skrive eller regne – og heller ikke at læse, siger Ib Pedersen, da han skal forklare, hvorfor han lånte hende sit NemID.

Og efter bare få måneder forsvandt Caroline pludselig.

Regningerne videresendte hun til Ib Pedersen.

Efter noget tid endte de med at sælge huset for at komme væk fra det hele.

De to skulle nu dele pengene fra salget, og Caroline Möller endte med at indkassere omkring 70.000 kroner for sin del.

Ib Pedersen anmeldte senere Caroline Möller. Hun havde nemlig også leaset en bil i hans navn, fortæller han.

Men sagen blev lukket, da han og Caroline Möller havde modstridende forklaringer.

Der har således aldrig været indledt nogen straffesager imod Caroline Möller.

Ib Pedersens møde med Caroline Möller endte med at koste ham over 300.000 kroner. Foto: Majbrit Oddershede Pedersen / TV 2

Møgsvært at opklare

Svindelspecialist Sune Gabelgård har svært ved at forstå, hvordan Caroline Møller endnu ikke er blevet bremset.

Blandt andet med tanke på, at der både ligger flere politianmeldelser og en række civilsager.

- Det, synes jeg faktisk, er vildt. Og det gør mig både bange og bedrøvet.

Han mener, at en af udfordringerne for politiet er, at de ikke altid ”taler sammen” på tværs af politikredse og dermed kan sammenholde anmeldelser.

Politiet må prioritere

TV 2 har forholdt politiet sagen om Caroline Möller.

Politichef hos Københavns Politi, Tomas Marko Juhl, forklarer, at han ikke kan udtale sig om den konkrete sag, men fortæller, at man som udgangspunkt behandler sager, der sker lokalt, i politikredsene i området.

- Når det så er sagt, så har vi en masse systemer i politiet, der gør, at vi undersøger, om den anmeldte er i søgelyset i andre politikredse, fortæller han.

I dokumentaren møder man en række mennesker, der er blevet snydt af Caroline Möller. Nogle har mistet penge, andre har "blot" troet på hendes utrolige fortællinger om sine spektakulære jobs, voldsomme fortid eller vilde planer med huse og ejendomme. Foto: TV2

Han tilføjer, at han godt kan sætte sig i de frustrerede borgeres sted, når de oplever at blive udsat for svindel og tilmed finder ud af, at personen har svindlet mange andre før dem.

- Men jeg håber, der er forståelse for, at dansk politi ikke kan være alle steder. Det er ikke det samme, som at de kriminelle har frit spil, siger Thomas Marko Juhl og fortæller, at politiet alligevel er nødt til at prioritere i deres sager en gang imellem.

For eksempel kan man i visse tilfælde prioritere andre typer af sager, som personfarlig kriminalitet, højere, forklarer han.

- At blive svindlet er personfarligt

Sune Gabelgård kan godt forstå politiets udfordringer, men mener alligevel, at der er flere ting, der kan gøres. Blandt andet foreslår han, at man kunne kigge på Caroline Möllers skattepapirer.

- Vi ved, hun har været i Danmark i mange år, men har hun for eksempel betalt skat på noget tidspunkt, spørger han retorisk.

Han anerkender også, at politiet skal prioritere i deres sager.

Alligevel synes han, man skal passe på med at prioritere for eksempel personfarlig kriminalitet over økonomisk kriminalitet.

- Det er naturligvis alvorligt at få en knytnæve i hovedet, men vi må bare ikke undervurdere den psykiske skade, det kan gøre, når en person mister hele sin pension eller økonomiske livsgrundlag. Det, mener jeg også, er personfarligt, siger han.

For flere af dem, der har mødt Caroline Möller, har svindlen haft store både økonomiske og psykiske konsekvenser.

Flere føler, at de i dag har svært ved at stole på fremmede efter deres møde med hende.

For Ib Pedersen blev mødet med Caroline Möller så psykisk belastende for ham, at han flyttede på mandehjem et helt år.

- Jeg har fået et dårligt liv af at møde hende. Jeg er blevet snydt og bedraget og har ikke haft det for godt, siger han og fortæller, at det går lidt bedre efter opholdet på hjemmet.

Caroline Möllers svar

Caroline Möller er blevet forelagt programmets indhold.

Hun har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 eller svare direkte på spørgsmål.

Hun har dog via mail svaret, at hun ikke mener, at hun er en svindler og påpeger samtidig, at der aldrig blevet indledt en straffesag mod hende.

Caroline Möller er blevet dømt for en række betalingskrav i civile sager. Der er aldrig blevet indledt en straffesag mod hende.

Du kan se første afsnit af 'I hælene på en svindler' mandag klokken 20.50 eller allerede nu på TV 2 PLAY.


Foto: Aalborg Zoo

Ministerium har opgivet kontrol med frygtet virus: Her vaccinerer Aalborg Zoo

Aalborg Zoo har onsdag vaccineret flere af dyrene i haven mod nyankommen virus.

Aalborg Zoo tøvede i første omgang med at vaccinere deres dyr mod Bluetongue, men onsdag blev de udsatte dyr vaccineret mod virussen.

- Der er kommet et større smittetryk, og så skulle vi allerede vaccinere tre vikunjaer, der skal til Tyskland, fortalte dyrlæge i Aalborg Zoo Trine Hammer Jensen tirsdag.

Aalborg Zoo har valgt at vaccinere Vikunjaer, rensdyr og geder, fordi de er mest modtagelige mod virussen, da den primært rammer drøvtyggere.

Bluetongues første tilfælde i Nordjylland blev fundet i Morsø Kommune 12. september.

I en pressemeddelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri tidligere på måneden lød det, at smitten spredte sig i landet.

Derfor havde man opgivet kontrollen med smitten:

- Sygdommen, der rammer drøvtyggere, har de seneste uger spredt sig med høj hast, og er nu udbredt i hele landet. Derfor lemper Fødevarestyrelsen nu reglerne, så besætningsejerne igen kan flytte deres dyr i Danmark. Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) følger udviklingen tæt og understreger, at reglerne for handel med dyr i EU og eksport fortsat er uændrede, lyder det.


Foto: StoryPark Media

Det betyder sundhedsudspillet for Nordjylland

Det er ikke småting, der kommer til at ske i Region Nordjylland, som dog får lov til at bestå.

Med SVM-regeringens længe ventede sundhedsudspil lægges der op til store forandringer - både på nationalt niveau og i Nordjylland.

Nogle af nyhederne - hvis vi ser på det med nordjyske øjne - er, at der kommer 70 flere pladser på lægeuddannelsen i Aalborg, og at landsdelen skal have to nye såkaldte sundhedsråd, som skal sikre bedre sammenhæng i sundhedsvæsenet.

Region Nordjylland består som administrativ og politisk enhed. Den skal i fremtiden styres af et regionsråd på 25 medlemmer. I øjeblikket er der 41, så de nordjyske vælgere skal til november næste år vælge betydeligt færre regionspolitikere end hidtil. 

Det kan betyde, at ikke så mange dele af regionen som hidtil repræsenteres i regionsrådet. Omvendt har det været en offentlig hemmelighed, at ikke alle 41 folkevalgte i regionens hidtidige historie har ment, at der var meningsfulde opgaver til alle.

Råd i stedet for klynger

I nogle år har der i Nordjylland været fire såkaldte sundhedsklynger, der skulle koordinere indsatsen. De har, erkender man nu i regeringen, ikke fungeret. I stedet får Nordjylland to såkaldte sundhedsråd, angiveligt med flere muskler, mere ansvar - og med penge. 

Sundhedsrådene skal, som det blev sagt på dagens pressemøde, “presse behandlingerne mere ud fra sygehusene og tættere på borgerne”.

Det ene sundhedsråd, Sundhedsråd Vendsyssel, skal dække Hjørring, Frederikshavn, Læsø og Brønderslev kommuner med 160.000 indbyggere. Dette råd får ni medlemmer - politikere fra dels byråd, dels regionsråd. Rådet får udover at koordinere også til opgave at etablere “fysiske rammer for lokale sundhedsindsatser”. Til det kan man i de nordligste kommuner ifølge udspillet få 180 mio. kr. 

Det svarer til 1150 kr. pr. borger - det højeste beløb pr. borger, som noget sundhedsråd i landet får.

Hvilket er i pagt med en af udspillets grundtanker: At man skal fordele pengene skævt ud over landet.

De resterende nordjyske kommuner med 432.000 indbyggere får også et sundhedsråd, Sundhedsråd Limfjorden. Her skal der sidde 16 folkevalgte, som får 260 mio. kr. at forvalte, svarende til 600 kr. pr. Indbygger.

TV2 Nords politiske analytiker udlægger det seneste udspil.

Opgaver flyttes rundt

For hele landet gælder, at der også flyttes rundt på opgaver. Fordelingen af ydernumre for læger, som i dag foretages af regionen, skal i fremtiden ske i statsligt regi. Sagt med Moderaternes Lars Løkke Rasmussens ord: “Nationen tager større ansvar”.

Samme Lars Løkke Rasmussen lagde på pressemødet ikke skjul på, at han gerne havde set, at Region Nordjylland ikke var fortsat som selvstændig region. De to andre regeringspartier ville det anderledes - og fik deres vilje.

Men der flyttes rundt på opgaverne. Akutsygepleje, som i dag ligger i kommunerne, overføres sammen med flere andre opgaver til regionen. I praksis vil en stor kommune som Aalborg nok også fremover kunne løse nogle af disse opgaver, men i fremtiden på regionens vegne. I andre, mindre kommuner er man måske ikke udadtil begejstret over at miste opgaver, men uofficielt har garvede borgmestre i flere år erkendt, at nogle af disse kommuner er for små til at løfte en række af disse opgaver fagligt godt nok.

Til gengæld må regionen sige farvel til nogle af de nuværende opgaver. It og innovation på sundhedsområdet skal primært styres på nationalt niveau. En af de mindre regionale opgaver - kultur - flyttes til kommunerne.

Og så forsvinder en enkelt regional opgave helt, hvis udspillet bliver til virkelighed. Regionerne har, siden de blev født for knap 20 år siden, i hver valgperiode skullet udarbejde en såkaldt regional udviklingsplan. Den og “aktiviteter knyttet hertil bortfalder,” hedder det i udspillet, der begrunder det med, at midlerne, som har været brugt på dette, skal bruges på andre og vigtigere opgaver.


Greenpeace Foto: Greenpeace Danmark

Greenpeace anker 'grotesk' stor bøde efter aktion ud for Frederikshavn

Aldrig er Greenpeace i Danmark blevet idømt så stor en bøde.

Greenpeace giver ikke så let op.

Onsdag oplyser klima- og miljøorganisationen, at de har valgt at anke den historisk store bøde, som Retten i Svendborg tildelte dem 3. september. En bøde, de selv mener, er grotesk stor.

I en pressemeddelelse kalder Greenpeace sagen 'uhyre principiel', og de forudser, at den i fremtiden kan få stor indflydelse på, hvordan man i fremtiden kan udføre fredelige protester.

- Helt overordnet savner dommen proportionalitet. Der var tale om en fredelig protest med nogle få kajakker, svømmere og et lille sejlskib, der i demonstration mod russisk olie var årsag til, at nogle olietankere kortvarigt måtte ændre kurs på åbent vand. Det er skudt helt forbi målet, når retten straffer den handling med så abnormt stor en bøde, siger kampagnechef i Greenpeace Danmark, Sune Scheller.

Greenpeace udførte en række demonstrationer i marts 2022, og efterfølgende blev de dømt for at bringe sø-sikkerheden i fare. Aktivister, der sejlede i gummibåde og kajakker, demonstrerede mod omlastning af russisk olie i farvandet ud for Frederikshavn.

Fortryder ikke

Aktivisterne lykkedes med at blokere for omlastningen i mere end 24 timer. De sørgede nemlig for, at det græske tankskib Seaoath og supertankeren fra Indonesien, Pertamine Prime, ikke kunne komme tæt nok på hinanden.

Det gjorde aktivisterne blandt andet ved at hoppe i vandet med bannere og svømme tæt på den 300 meter lange supertanker.

- Vi står ved vores handlinger, og vi benægter ikke, at aktivisterne lagde sig i vejen, så olietankerne kortvarigt måtte ændre kurs på åbent vand. At byretten finder, at vi i den forbindelse har overtrådt vores vigepligt og svømmet et sted, man ikke må svømme, tager vi derfor på os, siger Sune Scheller og tilføjer:

- Ankesagen handler derfor ikke om, hvorvidt søfartsreglerne blev overtrådt eller ej, men derimod om hvad der er en rimelig straf for fredelig civil ulydighed, når den er rettet mod dansk og anden europæisk import af olie, der finansierer en ulovlig krig mod civilbefolkningen i Ukraine, siger han.

Får Greenpeace ikke omstødt dommen, skal de grave ualmindeligt dybt i muldvarpeskindet. Bøden lyder lige nu på 360.000 kroner.


Uheldig debut uden kørekort: 17-årig kvinde kører ind i politibil

En forespørgsel fik konskvenser for billisterne

En komisk historie.

Sådan beskriver politikommissær hos lokalpolitiet ved Himmerlands Politi, Lars Rosenvinge, episoden tirsdag nat.

Kort efter midnat fik de en melding om et mindre færdselsuheld ved Enghavevej i Farsø.

En 17-årig ung kvinde fik overtalt en personerne i bilen, til at hun måtte prøve at køre en tur, selvom hun ikke har kørekort.

Men, hvad der for mange er en uskyldig manøvre, fik konsekvenser.

Da den 17-årige kvinde skulle bakke, kom hun nemlig til at bakke ind i en anden bil med nogle passagerer, man nødigt vil møde, når man laver en bule.

- Det er en af vores patruljebiler, hun kommer til at køre ind i, med politifolk i, oplyser Lars Rosenvinge.

Betjentene fik fat i kvinden, og der blev lavet en færdselsuheldsrapport

Hun bliver sigtet for ikke at have førerret, og vedkommende, der har lånt hende bilen, bliver sigtet for at have overladt føringen til én, der ikke har kørekort.

- Det var, hvad man kalder en uheldig debut på landevejene, afslutter politikommissæren.


Foto: Michael Schmidt Thomsen / TV2 Nord

Michelle er lige fyldt 33 år: Nu begynder hun på uddannelsen

Interessen for at søge ind på merituddannelsen til pædagog er steget markant. Sidste år søgte for få ind til, at UCN kunne oprette et hold. I år har UCN oprettet to hold med i alt 53 studerende.

Det er ikke fordi, at 33-årige Michelle Valentin Engsted ikke ved, hvad hun har med at gøre med på sit arbejde. Men med otte års erfaring som pædagogmedhjælper og handicaphjælper, har hun nu besluttet sig for at få papir på sine færdigheder og kundskaber. De næste tre år læser hun til pædagog på merituddannelsen på UCN i Aalborg.

- Der kom lige tre børn i vejen, og så har jeg altid været glad for at gå på arbejde, fortæller Michelle Valentin Engsted fra Nørhalne i en pause fra undervisningen på UCN på Mylius Erichsens Vej i Aalborg.

I begyndelsen af september begyndte hun på sit nye studie. Hun skal i de kommende år gå i skole torsdag og fredag samtidig med, at hun passer sit arbejde på fuldtid på et botilbud.

- Jeg trænger til at få noget faglig viden om det, som jeg hver dag går og gør. Jeg føler mig sommetider lidt bagud i forhold til mine uddannede kolleger, siger hun.

UCN fik sidste år for få ansøgninger til at kunne oprette et hold for meritstuderende til pædagog. I år er der oprettet to hold for i alt 53 studerende.

Se hele indslaget herunder:

Michelle har store forventninger til meritpædagoguddannelsen.

Chancen opstod

- Jeg har hele tiden haft en aftale med min arbejdsgiver, om at jeg gerne ville videre med mit fag. Nu opstod chancen så, og nu er jeg i gang, siger Michelle Valentin Engsted.

Det bliver et puslespil for den nye studerende. Hun skal i de næste tre år både passe sit nuværende fuldtidsjob, sin familie og sin nye uddannelse.

- Der bliver noget at koordinere. Jeg skal jo have fri fra arbejde til at gå i skole torsdag og fredag, og så må jeg tage vagter i weekender, hvor jeg ikke har mine børn. Så må jeg lave lektier, når børnene er hos min eks-kone, og når jeg kan finde huller til det, siger Michelle Valentin Engsted med et stort smil.

Foreløbig vil hun bruge den nye viden på sit nuværende arbejde.

- Men det er også en fremtidssikring. Der er rift om pædagogmedhjælpere men der er endnu mere brug for uddannede pædagoger. Så jeg tror, at det er fornugtigt at tage uddannelsen nu, siger Michelle Valentin Engsted.